Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Endzels: "Daži vairāk bija koncentrējušies uz runāšanu nevis spēlēšanu"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Endzels: "Daži vairāk bija koncentrējušies uz runāšanu nevis spēlēšanu"
Guntis Endzelis
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Lai gan BK "Ventspils" basketbolistiem sestdienas vakarā izdevās tikt pie desmitā panākuma pēc kārtas savā laukuma MasterCard BBL mačos (65:61 pret "Perlas"), komandas galvenais treneris Guntis Endzels ar pateicības vārdiem spēlētājiem nesteidzās, norādot, ka tik bezatbildīgi izsēt iekrāto pārsvaru komanda nevar atļauties.

"Spēle jau no sākuma bija smaga un mokoša. Mums izdevās sataustīt savu spēli trešajā ceturtdaļā, kad arī tikām pie visai ievērojama pārsvara. Vēlējos ceturtajā ceturtdaļā atpūtināt Jānis Strēlnieku, bet tā pa īstam tas nesanāca, jo kad Jānis nebija laukumā, nebija arī kārtības. Protams, nevar atļauties tādā veidā zaudēt pēdējo ceturtdaļu, turklāt runa nav tikai par zaudējumu punktu izteiksmē, bet par parādīto sniegumu. Nav jau viegli spēlēt šādā režīmā, bet nav jau arī ko raudāt – kāds tas kalendārs ir, tā jāspēlē. Ja kalendārs ir tik saspringts, tad uz katru maču jābūt maksimāli mobilizētam, bet tā nebija. Šodien viens otrs vairāk koncentrējās uz runāšanu, nevis spēlēšanu, tāpēc arī spēle izvērsās šādi," pēc mača atklāja Guntis Endzels.

Mačos ar "Perlas" un "Nevezis" noderību ventspilniekiem pierādīt centās Jamaikā dzimušais spēka uzbrucējs Robs Levins, par kura paturēšanu klubam jāizlemj līdz šīs nedēļas beigām. "Pirmajā mačā Levina sniegums nebija tāds, uz kuru cerējām. Varēja gaidīt, ka šoreiz viņš nospēlēs labāk, bet jāsaka, ka sniegums bija tieši tāds pats. Tā kā viedoklis par viņa spējām mums ir noformulēts, bet lēmums vēl jāpieņem," skaidroja Endzelis. Viņš arī izteica cerības, ka otrdienas mačā ar "Dolphins" komandai varēs palīdz kāds no spēlētājiem, kuri savainojumu dēļ pēdējās spēlēs nav devušies laukumā – Akselis Vairogs, Sandis Buškevics un Sauļus Kuzminsks.

"Jāsveic "Ventspils" komanda ar uzvaru, bet prieks, ka tā nenāca viegli. Var jau jautāt, kāpēc tā neizdevās spēles sākums, bet vienīgā atbilde ir tāda, ka sportā tā notiek. Viens aizmet 70 metrs, cits 50 metrus, vienu dienu viens noskriet tā, citu dienu – citādāk. Tas ir sports. Visi māk iemest no groza apakšas, māk iemest trīnīti, bet šodien sākumā tas nesanāca. Labi spēlējām aizsardzībā, ielaidām tikai 65 punktus, kas izbraukuma mačā ir labs rādītājs. Diemžēl spēles gaitā aizmetām garām daudz brīvu metienu, bet pretinieki realizēja arī smagus metienus. Sevišķi jau Rašads Andersons, apliecinot savu meistarību. Tomēr esmu lepns ar savu komandu par to, ka tā cīnījās līdz galam," pārāk sarūgtināts pēc zaudējuma Ventspilī nebija "Perlas" galvenais treneris Roberts Štelmahers.

"Perlas" treneris arī atzina, ka pēdējā ceturtdaļā izdevies ventspilniekus pārsteigt ar aizsardzību, kurai mājiniekiem nekā neizdevās pielāgoties: "Nedomāju, ka ventspilnieki beigās bija paguruši, drīzāk nevarēja pielāgoties mūsu aizsardzībai. Viņi pieļāva tehniskas kļūdas, nespējot izspēlēt bumbu."

"Pirmās trīs ceturtdaļas nospēlējām ļoti slikti. It kā centāmies, taču nevarējām trāpīt pat no groza apakšas. Turklāt tā neveicās visiem, tāpēc grūti izskaidrot, kas īsti notika. Laikam neticējām saviem spēkiem un tāpēc arī nevarējām atrast savu spēli. Pēdējā ceturtdaļā beidzot kaut kas sāka izdoties, taču, lai glābtu maču, pietrūka laika," pēc spēles sarūgtinājumu neslēpa viesu rezultatīvākais vīrs Vilmats Dilis (21 punkts).

Jautāts par šīs sezonas BBL čempionāta prognozēm, Štelmahers izteicās, ka maz ticams, ka šoreiz finālā neiekļūs kāds no Lietuvas grandiem "Žalgiris" vai "Lietuvos rytas": "Gan jau fināls būs tāds pats, kāds bijis katru gadu. Protams, mazākās komandas centīsies un ja nu kādam gadās tāda diena, kāda tā bija mums šodien, viss kaut kas var notikt. Mazajām komandas problēmām ar motivāciju būt nevajadzētu, tās noteikti cīnīsies ar pilnu atdevi. Visi pret lielajiem cenšas sevi parādīt, jo grib tikt tur pat, kur šo komandu spēlētāji. Tomēr lieliem pārsteigumiem nevajadzētu būt un finālam vajadzētu būt tādam pašam."

  +3 [+] [-]

, 2011-02-19 22:15, pirms 13 gadiem
Sitas liekas sakarigs trenneris.tos runatajus 10 reiz apkart oc skriet

  +5 [+] [-]

, 2011-02-19 23:09, pirms 13 gadiem
Runātājus - sarunā ar Lembergu!

  +4 [+] [-]

, 2011-02-20 12:31, pirms 13 gadiem
ēv,a cik ilgs līgums ir ar Rashadu Andersonu ?

  -1 [+] [-]

, 2011-02-20 22:18, pirms 13 gadiem
hmm, bet vai tad trenerim nevajadzetu but tam, kursh nelajuj domat par citam lietam, bet par basketbolu?

uzskatu, ka slikta spele ventspils izpildijuma.
ja nebutu andersona 3 trinji un pustalais pec kartas, tad buutu stabils zagis.
blauss 0, levins taads pats un pat necenshas neko darit.
shii jau nu gan bija komanda, pret kuru vareeja paraadiit ko maak, jaunie leishi kaa nekaa....