Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Poropats: "Tartu komanda uzvarēja pelnīti"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Poropats: "Tartu komanda uzvarēja pelnīti"
Silvano Poropats

BK "Ventspils" galvenais treneris Silvano Poropats pēc zaudējuma dramatiskā MasterCards BBL mača Tartu "Rock" komandai atzina, ka sāncenši bija pelnījuši šo uzvaru, bet uzbrucējs Artūrs Bērziņš par zaudējumu iemeslu nosauca nespēju līdz galam izpildīt trenera norādījumus.

"Pēc šādām spēlēm mēdz domāt par to, ka visu izšķir viens metiens - ja tu trāpi, visi laimīgi, ja met garām, viss izskatās citādāk. Taču jāskatās uz visu spēli kopumā, ne tikai pēdējo epizodi. Šajā mačā ir dažas svarīgas lietas, kuras jāpiemin. Pirmkārt, mūsu aizsardzība. Ļāvām sāncenšiem gūt pārāk daudz vieglu punktu, truklāt divpunktu metienu realizācijas procents viņiem ir lielāks par 60%. Arī kļūdu pieļāvām pārāk daudz, turklāt gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Varbūt tās nebija rupjas, bet to bija pārāk daudz un tās bija ļoti būtiskas. Par uzslavu savai komandai varu teikt, ka puiši cīnījās līdz galam un nepadevās arī tad, ja sācenši izvirzījās vadībā, un mums pat bija iespēja uzvarēt. Tartu komandai bija daudz labāka bumbas kustība, bet sasummējot kopā šo visu, jāsaka, ka viņi bija pelnījuši šo uzvaru," maču analizē Silvano Poropats.

Arī "Rock" treneris Indreks Visnapu pēc mača atzina, ka šo uzvaru atnesa ne tikai veiksme un viņa komanda to bija pelnījusi: "Pirmās piecas sešas minūtes spēlējām ļoti pasīvi, pieļāvām kļūdas, ļaujot ventspilniekiem gūt vieglus punktus. Pēc tam tomēr pārņēmām iniciatīvu, jo sākām spēlēt agresīvāk, taču spēle bija smaga līdz pēdējai sekundei. Protams, pēdējo sekunžu metienos vienmēr ir daļa veiksmes, bet šoreiz mēs šo veiksmi bijām nopelnījuši. Ventspils basketbolisti spēlēs laikā jau bija trāpījuši vairākus sarežģītus metienus un tagad bija pienācis laiks kļūdai. Protams, mums bija iespēja arī uzvarēt pārliecinošāk, ko neizmantojām, tomēr tik un tā šis panākums ir pelnīts."

Poropats vēl nesteidza izdarīt galīgos secinājumus par Džamala Tatuma noderību komandai: "Pirmā spēle viņam nebija tā labākā, bet šodien jau nospēlēja labi. Sevišķi uzbrukumā, realizējot vairākus svarīgus metienus. Vēl analizēsim viņa spēli un tad lemsim par spēlētāja nākotni mūsu klubā."

"Neizpildījām aizsardzībā to, ko teica treneris, un domāju, ka tas arī bija zaudējuma iemesls. Arī kopumā nedarbojāmies tik agresīvi, kā treneris bija licis. Nespējām izpildīt šīs prasības, beigās pieļāvām arī dažas kļūdas, tāpēc arī zaudējām. Nedomāju, ka igauņi domāja par to, lai atsistu iepriekšējo spēli. Viņi nāca laukumā cīnīties par uzvaru un to arī dabūja," pēc mača kritiski komandas spēli vērtēja ventspilnieku uzbrucējs Artūrs Bērziņš.

"Tā bija smaga cīņa no pirmās līdz pēdējai minūtei. Bija kritumi un kāpumi, pieļāvām muļķīgas kļūdas, tomēr beigās mums paveicās, ka ventspilnieku jaunais spēlētājs netrāpīja pēdējo metienu un mums izdevās uzvarēt. Pirms mača runājām, ka jāspēlē agresīvi, taču ne jau tā, lai traumētu ventspilniekus. Tas, ka biežāk krita tieši ventspilnieki, bija tikai sakritība. Domāju, ka spēles likteni vienādā ziņā izšķīra veiksme un mūsu spēle.Esmu laimīgs, ka Latvijā izdevās tikt pie divām uzvarām, kas ļauj ar labām izredzēm skatīties uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs," pēc mača atzina igauņu spēlētājs Timo Eihfuss.