Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

BK "Ventspils" saka paldies par palīdzību Ladai

BK "Ventspils" saka paldies par palīdzību Ladai
BK "Ventspils" komanda kopā ar Ladu un viņas ģimeni.
foto:bkventspils.lv

Basketbola klubs "Ventspils" saka PALDIES visiem komandas līdzjutējiem, kuri ieradās uz 11. decembra FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa labdarības spēli un ziedoja Ladas veselībai. Kopā tika saziedoti 937 lati. Visa saziedotā nauda tiks novirzīta četrgadīgai Ladai.

Lai Lada varētu regulāri būt svaigā gaisā, ir nepieciešami speciālie rati „Stingray”. Tie ir daudzfunkcionāli ratiņi, kurus var regulēt – gan auguma garumu, gan slīpumu, ir pielāgota balsta sistēma. Rati ir aprīkoti, lai bērns ar īpašām vajadzībām justos droši un ērti. Ņemot vērā Ladas veselības stāvokli, šādi rati meitenītei būtu ļoti nepieciešami. Tāpat Ladai nepieciešama rehabilitācija Starptautiskajā klīnikā Truskavecā.

Lai Ladai nodrošinātu rehabilitācijas kursu un speciālo ratu iegādi, kopā nepieciešami 3467 lati. Šobrī portālā ziedot.lv ir jau saziedoti Ls 2054. Tāpēc Ladai vēl nepieciešami nepilni Ls 500. Ziedot Ladas veselībai var portālā Palīdzība Ladai Simoneško – ziedot.lv ,kā arī 13.decembrī doties uz labdarības koncertu "Radi Brīnumu", kurš norisināsies Livonijas ordeņa pilī.

Kā jau iepriekš stāstījām ventspilniecei Ladai pašlaik ir 4 gadiņi un uzstādītā diagnoze – bērnu cerebrālā trieka, spastiskā tetraparēze. Meitenīte nestaigā, nesēž. Ja Ladu pietur aiz rokām, tad meitene spēj veikt soļus uz priekšu. Ārsti saka, ka Ladai ir potenciāls, tomēr nepieciešama speciālistu palīdzība, lai sasniegtu labākus rezultātus. Lada arī nerunā, tikai izdod atsevišķas skaņas. Kad meitenīte jūtas īpaši slikti, tad sauc vārdu "mamma". Lada visu saprot, bet nespēj komunicēt ar apkārtējiem. Ladai ļoti patīk dažāda mūzika, dzeja, dejas, patīk iet kājiņām, spēlēties ar brāli.

Vairāk par Ladu un iespēju palīdzēt lasiet šeit Palīdzība Ladai Simoneško – ziedot.lv