Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Liepājas Lauvas" lūkos izcīnīt trešo uzvaru, "Valmiera" cīnīsies par pirmo

Jānis Celmiņš

"Liepājas Lauvas" lūkos izcīnīt trešo uzvaru, "Valmiera" cīnīsies par pirmo
Mareks Jurevičus
Foto: Mārtiņš Sīlis

Kārtējās "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēles Šauļos un Norčepingā šodien aizvadīs BK "Valmiera" un "Liepājas Lauvas" basketbolisti. Valmierieši tiksies ar vietējo "Siaulai" komandu, bet liepājniekiem pretī stāsies "Dolphins" basketbolisti.

Liepājniekiem pirmais izbraukums

Agra Galvanovska vadītā "Liepājas Lauvas" komanda līdzšinējās piecas BBL spēles aizvadījusi savā laukumā un tikai šodien pirmo maču aizvadīs izbraukumā. Pretiniekos līgas debitanti Zviedrijas kluba "Dolphins" basketbolisti, kuri līdzšinējās četrās spēlēs tikuši pie divām uzvarām. Liepājnieki aizvadījuši par vienu maču vairāk, arī tiekot pie diviem panākumiem.

"Dolphins" komandas uzbrukuma līderis līdzšinējās spēlēs bijis 213 centimetrus garais Joahims Kelboms, kurš vidēji spēlē atzīmējies ar 19,3 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām. Otrs precīzākais bijis amerikāņu aizsargs Džordžs Gervins, kuram vidēji mačā 15,3 punkti.

Liepājnieku neapšaubāms līderis šosezon ir Mareks Jurevičus, kurš pēc ilgāka pārtraukuma atgriezies dzimtajā pilsētā un vidēji mačā vēja pilsētas komandas labā gūst gandrīz 20 punktus (19,6). Potītes savainojumu pirms neilga laika bija guvis liepājnieku amerikānis Aštons Mičels, taču komandas iepriekšējā mačā pret "Ventspils" komandu Mičels bija ierindā un komandai palīdzēja ar sešiem punktiem. Vidēji spēlē Mičels šosezon gūst 12 punktus un ir otrs rezultatīvākais komandas basketbolists.

Mačs starp Liepājas un Norčepingas klubiem sāksies pulksten 18.00

Valmierieši viesosies Šauļos

Par šīs sezonas lielākajiem neveiksminiekiem jāuzskata "Valmieras" komanda, kas līdzšinējās astoņās sezonas spēlēs (piecas BBL, trīs LBL) pagaidām cīnās bez uzvarām. Lai gan komanda kopumā ir simpātiska un šosezon veidota no vietējiem basketbolistiem, garajā galā tai līdz šim bijušas visai ievērojamas problēmas. Kaspars Cipruss bijis spiests spēlēt praktiski bez maiņām un tieši tāpēc uz Vidzemes pusi tika atsaukts Pāvels Veselovs. "Valmierai" ir papildinājums arī "īsajā" galā, komandu papildinājis bijušais "Barons" kapteinis Edijs Šlesers, kurš "Valmieras" formu pielaikoja jau iepriekšējā komandas mačā pret "TTU/Kalev" guva četrus punktus, realizējot abus metienus no spēles (2/2). Vidzemnieku sastāvā ir arī robi – savainoti divi potenciālie komandas līderi Juris Andžejevskis (plecs) un Jānis Kaufmanis (potīte).

Valmieriešu šīvakara pretinieki "Siaulai" komanda līdzšinējās BBL spēlēs izcīnījusi divas uzvaras un piedzīvojusi trīs zaudējumus, kas komandai šobrīd turnīra tabulā dod septīto vietu. Lietuvas komandas uzbrukuma līderis līdz šim bijis Dariuss Gvezdauskas, kurš vidēji mačā guvis 15,6 punktus. Ne mazāk veiksmīgs bijis Vitautas Sarakauskas, kuram 14,2 punkti vidēji mačā.

Mačs starp Valmieras un Šauļu komandām sāksies pulksten 17.30 un šo maču būs iespējams vērot arī "Viasat Sport Baltic" kanālā.

Izmantotie resursi:
"BBL Homepage"

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-10-30 12:21, pirms 14 gadiem
PAR LATVIJU - par abiem letiņu klubiem. Lauvām pirmais izbraukums šosezon Vispār (gan LBL, gan BBL), tāpēc svarīgi iesākt ar uzvaru un atgūt pārliecību pēc "smagās" spēles ar ventiņiem. Valmierai beidzot jāuzvar, jo komanda ir ļoti OK.
LATVIJAI JĀSĀK DOMINĒT BBL!

  +3 [+] [-]

, 2010-10-30 13:14, pirms 14 gadiem
Būsim godīgi, Valmierai kārtējais zāģis bet Lauvas gan varētu paņemt uzvaru.

     [+] [-]

, 2010-10-30 13:35, pirms 14 gadiem
Valmiera panems. Veselovs ievilks uzvaras serija
Slēpts komentārs: predator

  +1 [+] [-]

, 2010-10-30 17:32, pirms 14 gadiem
kur redzēt tiem, kam nav VSB?

     [+] [-]

, 2010-10-30 18:20, pirms 14 gadiem

  +2 [+] [-]

, 2010-10-30 18:31, pirms 14 gadiem
kpc neiet Lauvu live??