Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Bijušais ''Ventspils'' aizsargs Breizeltons spēlēs ''Nevežis''

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

Bijušais ''Ventspils'' aizsargs Breizeltons spēlēs ''Nevežis''
Tairons Breizeltons nākamsezon spēlēs Lietuvā
Foto: Romāns Kokšarovs, ''Sporta Avīze'', f64

Lietuvas Basketbola līgas (LKL) klubs Ķēdaiņu ''Nevežis'', kas nākamsezon startēs arī Baltijas Basketbola līgā (BBL) un sacentīsies ar Latvijas komandām, pastiprinājis savu sastāvu, noslēdzot vienošanos ar amerikāņu aizsargu Taironu Breizeltonu, kurš savulaik pielaikojis arī BK ''Ventspils'' formastērpu.

27 gadus vecais saspēles vadītājs pagājušo sezonu uzsāka Vācijas ''ProA'' (pēc spēka otrās) līgas klubā ''Nuernberger'', taču pēc deviņām aizvadītām spēlēm (vidēji 18,9 punkti un 4,9 rezultatīvas piespēles) pārcēlās uz Ukrainu, kur pārstāvēja Odesas vienību. 24 Superlīgas mačos amerikānis vidēji laukumā pavadīja 26 minūtes, atzīmējoties ar 12,5 punktiem, 4,8 rezultatīvām piespēlēm un 1,5 pārķertām bumbām. Sezonu Breizeltons noslēdza Irānā, kur ''Petrochimi'' sastāvā kļuva par augstākās līgas čempionu.

''Tairons ir viens no tiem spēlētājiem, kas var labi darboties maču galotnēs un sekmīgi iesaistīt spēlē komandas biedrus. Ļoti ātrs basketbolists, kurš pietiekami veiksmīgi var darboties arī otrā numura pozīcijā,'' Ķēdaiņu jaunieguvumu raksturo ''Nevežis'' direktors Karolis Kalvaitis, piebilstot, ka Breizeltons ir sevišķi bīstams, kad spēle tiek aizvadīta ātrā tempā.

Kā vēsta Lietuvas mediji, par 183cm garo aizsargu šovasar interesi izrādīja arī Izraēlas vienība Haifas ''Maccabi''.

Breizeltons 2008./2009. gada sezonas sākumā pēc ''Western Kentucky'' universitātes absolvēšanas aizsāka savu profesionāļa karjeru, par pirmo darbavietu izvēloties BK ''Ventspils'', taču sezonas vidū pārcēlās uz Sopotas ''Prokom Trelf'' un piedzīvoja debiju ULEB Eirolīgā.

Izmantotie resursi:
m.krepsinis.net | Krepsinis.net

     [+] [-]

, 2013-08-27 14:08, pirms 11 gadiem
Priekš leišu 4-5 kluba nopietns pastiprinājums

  -3 [+] [-]

, 2013-08-27 14:20, pirms 11 gadiem
Nah tāds sviests jāraksta?

     [+] [-]

, 2013-08-27 18:02, pirms 11 gadiem
Veciz rakstīja: Nah tāds sviests jāraksta?
kpc gan ne?? forshi uzzinat par bijusajiem speletajiem, ko vini tgd dara

     [+] [-]

, 2013-08-28 01:27, pirms 11 gadiem
Kads var ludzu padalities ar info kur tagas spele Kertis Milidzs?