Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Tuvojas jaunā "MasterCard" BBL sezona

Jānis Celmiņš

Tuvojas jaunā "MasterCard" BBL sezona
Sandis Valters
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"MasterCard" Baltijas Basketbola līga (BBL) savu jauno 2010./2011. sezonu uzsāks jau rīt, 24. septembrī, ar atklāšanas pasākumu „BBL Cup“ izcīņas turnīru, kas norisināsies Tartu.

"Lietuvos Rytas" sacentīsies ar "Ventspili" plkst. 18:15, bet "TU/Rock" ar "Kalev/Cramo" plkst. 20:45. Sestdien iepriekšējās dienas zaudētāji un uzvarētāji attiecīgi tajos pašos laikos dosies laukumā par godalgoto vietu izcīņu.

Bet jau nākamnedēļ sāksies "MasterCard BBL" Regulārās sezonas spēles. Pirmo spēli no Latvijas BBL klubiem aizvadīs "Ventspils", 29.septembrī plkst. 18:30 savā laikumā spēlējot ar BK "Rudupis". Ar spēļu kalendāru iespējams iepazīties BBL oficiālajā mājas lapā "BBL Homepage"

Naudas-balvu fonds 15000 EUR apmērā šogad tiks sadalīts starp Regulārās sezonas pirmo trīs vietu ieguvējiem.

"MasterCard" BBL play-Off fāzei, kas plānojas laikā no 15.-23.martam, kvalificēsies sešas labākās regulārās sezonas komandas, kurām pievienosies arī "Lietuvos Rytas" un "Žalgiris". "Final Four" 2011 notiks 8. - 9.aprīlī.

Ir apstiprināti MasterCard BBL otrās divīzijas jeb Izaicinājuma Kausa dalībnieki un šīs divīzijas sacensību formāts. Šogad Izaicinājuma Kausā sacentīsies 10 komandas divās apakšgrupās. Pavisam kopā septiņas komandas no Lietuvas („Neptunas” no Klaipēdas, „Alytus” no Alytus, „Naglis” no Palangas, „Juventus” no Utenas, „Techasas” no Paņevežiem un „KK Kaunas” no Kauņas), viena no Latvijas („Zemgale” no Jelgavas), viena no Igaunijas („Tarvas” no Rakveres) un viena komanda no tālās Kazahstanas („Barsy” no Atyrau). Izaicinājuma Kausa regulārās sezonas pirmā apļa spēles sāksies 12. oktobrī un tiks izspēlētas līdz decembra beigām.

Janvārī un februārī Izaicinājuma Kausa 2.aplī tiksies katras apakšgrupas 3 labākās komandas, kopā sešas, no kurām 4 labākās marta mēnesī cīnīsies tālāk pusfinālā. Pusfināla uzvarētāji spēlēs par Izaicinājuma Kausa Čempiona titulu, bet pusfināla zaudētāji par 3.-4. vietas sadali.

Arī šosezon Latvijas SEB banka sadarbībā ar BBL, nu jau piekto gadu īstenos „Triple Effect” akciju. Basketbola sezonas garumā tiks uzskaitīti visi Latvijas basketbolistu sekmīgi realizētie trīspunktu metieni BBL spēļu laikā, sezonas noslēgumā šo „trīspunktnieku” skaitu pārvēršot naudas izteiksmē un ziedojot kādai labdarības organizācijai.

Pagājušā sezonā Latvijas komandu basketbolisti labdarībai savāca punktus 1710 eiro vērtībā, kas tika nodoti Valmieras SOS bērnu ciematu asociācijai - Draudzības sporta laukuma iekārtošanai. "Molten" uz turpmākajām divām sezonām ir ieguvis "MasterCard" BBL oficiālās spēles bumbas titulu.

Tāpat kā iepriekšējā "MasterCard" BBL sezonā arī šosezon būs iespēja sekot BBL spēlēm Viasat Sport Baltic, kā arī Nacionālajā sporta portālā Sportacentrs.com.

Informāciju sagatavoja:
Inese Miķelsone
"MasterCard BBL" mārketinga direktore

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-09-23 14:00, pirms 14 gadiem
Kāds ekonomiskais pamatojums ir Kazahstānas vienības piesaistei Izaicinājuma kausā? Kur tā aizvadīs savas mājas spēles?

Un vai kāds spēj iedomāties, ka Adrijas līgā piedalītos, teiksim, Lībijas vienība?

  +1 [+] [-]

, 2010-09-23 14:09, pirms 14 gadiem
rupucis rakstīja: Kāds ekonomiskais pamatojums ir Kazahstānas vienības piesaistei Izaicinājuma kausā? Kur tā aizvadīs savas mājas spēles?

Un vai kāds spēj iedomāties, ka Adrijas līgā piedalītos, teiksim, Lībijas vienība?
Viņi savās mājās neaizvadīs nevienu spēli,visas tiks aizvaditas izbraukumos t.i. Baltijas valstīs

     [+] [-]

, 2010-09-23 14:22, pirms 14 gadiem
Davai, lai kazaki spēlē Liepājā savas mājas spēles un izbraukumus tur kur pagadās:-)
Kaut nu šosezon letiņiem izdotos pārsteigt broļukas un eesti pois ar sakarīgu spēli un lielām uzvarām! PAR LIELU LATVIJAS BASKETBOLU un LAUVĀM!

  +2 [+] [-]

, 2010-09-23 14:45, pirms 14 gadiem
Drīz Izaicinājuma kauss pārtaps par Lietuvas 2. līgu

  -2 [+] [-]

, 2010-09-23 14:58, pirms 14 gadiem
Latvijas čempioniem KEHRIS neatrada vietu . Malacis - par Latvijas basketbolu ! Atvainojos , nevis neatrada, bet negribēja atrast

  +3 [+] [-]

, 2010-09-23 16:12, pirms 14 gadiem
Bet to prieku skatities Bbl spēles jau redZĒSt tikai tie kam ir VIASAT vīriešu paka?

     [+] [-]

, 2010-09-28 07:47, pirms 14 gadiem
naudas fonds tiešam iespaidīgs