Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

VEF vēlreiz pret debitanti no Igaunijas

Andrejs Siliņš

VEF vēlreiz pret debitanti no Igaunijas
Dairis Bertāns un Rims Kurtinaitis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas VEF basketbolisti šovakar pulksten 17:30 Olimpiskajā Sporta centrā otro reizi sezonā MasterCard Baltijas Basketbola līgas (BBL) Elites divīzijas spēlē tiksies ar pirmo reizi šogad labāko sabiedrībā startējošo Tallinas "Kalev/TTU". Spēles tiešraide arī "Viasat Sporta Baltic" kanālā.

Abas komandas pirmo reizi šajā sezonā tikās Tallinā 8. oktobra vakarā Tallinas Tehniskās universitātes hallē. Tovakar VEFieši sagādāja debitantiem otro zaudējumu trijos mačos. Pirms tam "Kalev/TTU" bija uzvarējusi lielāko brāli "Kalev/Cramo", kas kopš vakardienas kļuvis nedaudz latviskāks, bet zaudējusi Viļņas "pērlēm", kas arī šobrīd jau ir latviskākas (Roberts Štelmahers tobrīd vēl bija "Rytas" trenera asistents). Spēlē pret VEF talliniešiem, pateicoties labi aizvadītam otrajam puslaikam, izdevās izcīnīt pagarinājumu, taču tajā rīdzinieki bija pārāki ar 15:9 un visā mačā ar 77:71.

Tovakar Rīgas labā 16 punktus iemeta Sandis Valters, pa 13 pievienoja Gatis Jahovičs (arī 12 atlēkušās bumbas) un Dairis Bertāns, bet 11 kapteiņa Janičenoka kontā. Artjoms Parahovskis tobrīd vēl tikai meklēja pavedienu (četri punkti, sešas kļūdas), bet komandā vēl bija tādi vīri kā Sanderss, Viljamss un Grafs, kuru tajā vairs nav. Protams, vietas nav palikušas tukšas un šobrīd VEF kreklā jau spēlē citi (Bakičs, Hjūzs).

"Kalev/TTU" rindās 8. oktobrī rezultatīvākais bija vīrs, kurš bijis izteikts komandas līderis visu sezonu - Bambale Mbulatale Emanuels Osbijs. 25 gadus vecais amerikānis (pēc vārda gan jāspriež, ka Āfrikas izcelsmes) toreiz iemeta 20 (vienīgais virs deviņiem punktiem komandā) un izcīnīja 14 bumbas zem groziem. Ar saviem 203 centimetriem Osbijs bijis pietiekami veikls, lai tiktu pie "double-double" arī vidēji spēlē BBL turnīrā - 19,1 punkts un 12,3 bumbas.

Kā ierasts, amerikāņi produktīvāku sniegumu demonstrē starptautiskos turnīros nekā vietējos un arī šajā gadījumā - Igaunijas čempionātā Osbijam 14,3 un 8,9, taču tam ir arī vērā ņemams attaisnojums. Proti, vietējā līgā amerikāņu spēka uzbrucējs vidēji spēlē par vairāk nekā septiņām minūtēm mazāk (23,1 minūtēm Igaunijā pret 30,3 minūtēm BBL).

Ņemot vērā VEF rādīto basketbolu 2011. gadā, lielām grūtībām pret "Kalev/TTU" nevajadzētu būt, taču spēle no spēles atšķiras un noteikti ir vērts apmeklēt maču klātienē arī šovakar!

  -1 [+] [-]

, 2011-01-22 11:13, pirms 13 gadiem
janem vismaz ar + 25

  -1 [+] [-]

, 2011-01-22 11:16, pirms 13 gadiem
Aiziešu gan, ar atlaidi biļete maksā tikai 1,- Ls!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2011-01-22 11:57, pirms 13 gadiem
Spēles tiešraide arī "Viasat Sporta Baltic" kanālā.
================
visi tajā laikā skatīsies hokeju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja