Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

BBL: "Ventspils" un "Barons" Rīgā cīnīsies par pirmo vietu grupā

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

BBL: "Ventspils" un "Barons" Rīgā cīnīsies par pirmo vietu grupā
BK "Ventspils" un "Barons kvartāls" cīnīsies par E grupas spēcīgākās komandas godu.
Foto: bkventspils.lv

Šodien Rīgas Hanazas vidusskolas sporta zālē pulksten 18 principiālā mačā tiksies "Barons kvartāls" un BK "Ventspils" basketbolisti, kuri turklāt noskaidros arī E grupas spēcīgāko komandu. Šobrīd pirmajā vietā ir "baroni", bet ventspilnieku uzvara uz augstāko pozīciju paceltu komandu no Kurzemes.

Principiāla šī tikšanās būs ne tikai tāpēc, ka tādas jau vienmēr bijušas šo divu komandu spēlēs, bet arī tāpēc, ka "Barons kvartāls" spēlētājiem janvārī pietika nekaunības viesos sarūgtināt līdz tam pat ļoti pārliecinoši spēlējošo BK "Ventspils". Lai gan lielāko daļu mača vadībā turējās ventspilnieki, izšķirošajos momentos veiksmīgāk nospēlēja rīdzinieki, tiekot pie uzvaras 66:65 un sarūpējot kurzemniekiem pirmo neveiksmi BBL šajā sezonā. Abas komandas pirms tam bija tikušās "Aldaris" LBL mačā un tajā drošu uzvaru 68:52 svinēja BK "Ventspils", tiesa, šajā mačā rīdziniekiem vēl nebija Tailera Keina, kura iesaistīšanās komandā pamainījusi spēles akcentus.

Tikuši pie stabila vīra zem groza, "baronu" savu spēli vairs nebalsta uz tālmetieniem, kas maina arī citas spēles nianses. Ja pirmajā spēlē rīdzinieki izmeta 26 tālmetienus, tad otrajā tādi bija vien 20, turklāt krietni pārāki viesi bija cīņā par atlēkušajām bumbām – 46:31. Arī LBL spēlē "Barons kvartāls" bija nedaudz veiksmīgāks cīņā par bumbām, taču tas galvenokārt tika panākts, savācot pēc tālmetieniem tālāka laukumā atlēkušās bumbas (18 pie sāncenšu groza). Janvāra mačā galvenais panākuma kaldinātājs pie groziem jau bija Keins, pie atlēkušās bumbas tiekot 15 (12+3) reizes. Lūk jums arī nianses.

Nav šaubu, ka ventspilnieki mācīsies no pašu kļūdām un Keinam otro reiz pārsteigt Roberta Štelmahera komandu neizdosies. Tiesa, ir kāda cita problēma – grozu apakšā arī šajā mačā acīmredzot pietrūks Ronalda Zaķa, kurš iedzīvojies savainojumā. "Baroni" viesiem no Ventspils atkal atrādīs vēl vienu jaunpienācēju, amerikāņu aizsargu Džamaru Digsu, kuram jaunajā komandā tā būs trešā spēle. Līdz šim bijuši pa vienam mačam BBL un LBL, kurās Digss kopumā izcēlies ar solīdu sniegumu – pret BK "Jelgava" 13 punktu, 8 piespēles, 7 atlēkušās bumbas, pret "Lietkabelis" 11 punktu, 3 piespēles, 4 atlēkušās bumbas. Interesanti, ka abās spēlēs viņš izmetis tikai vienu tālmetienu.

BK "Ventspils" uz maču Rīgā ieradās pēc smagas cīņas FIBA Izaicinājuma kausā viesos ar turku "Karsiyaka", taču ventspilniekiem šajā sezonā šāds spēļu ritms nav nekas nepierasts. Šobrīd pirmajā vietā E grupā ir rīdzinieki, bet ventspilnieki šos situāciju var mainīt, izcīnot uzvaru. Turklāt nav svarīgi, ar kādu pārsvaru. "Barons kvartāls" pirmajā mačā uzvarēja tikai ar +1, bet kurzemniekiem pietiktu ar tieši tik pat pārliecinošu uzvaru, jo gūtu un zaudēto punktu attiecība viņiem ir labāka.

Šī mača uzvarētājiem BBL ceturtdaļfinālā pretī nāks F grupas otrās vietas ieguvēji, bet uz to šobrīd ir divi pretendenti BK "Valmiera" un "Siauliai". Zaudētāji E grupā ieņems otro vietu, bet ceturtdaļfinālā tiksies ar "TU/Rock".

Lai tur vai kā, ventspilniekus arī jāuzskata par šī mača pirmo numuru, tomēr tik pat skaidrs, ka dāvināts viņiem nekas netiks. Kāpēc lai kāds kaut ko tādu vispār darītu, turklāt savās mājās, turklāt savu vienmēr uzticīgo fanu priekšā? Starp citu, atbalsts garantēts arī BK "Ventspils", jo uz principiālo maču dosies visai kupls skaits Ventspils līdzjutēju.

Vārdu sakot, interesanta cīņa gaidāma gan laukumā, gan tribīnēs. To visu varēs redzēt arī Sportacentrs.com, mača sākums pulksten 18.

BBL Top16

E grupa

VKomandaUZ+/-P
1.Barons kvartāls50+610
2.BK Ventspils41+159
3.Lietkabelis14-86
4.Parnu05-95

Izmantotie resursi:
"BBL Homepage"
Latvijas Basketbola savienība

  +5 [+] [-]

, 2013-02-21 10:54, pirms 11 gadiem
Sarauj Ventspils! Ticu, ka būs interesanta cīņa.

  +4 [+] [-]

, 2013-02-21 12:55, pirms 11 gadiem
Par skaistu BKV revanšu!!!

  -1 [+] [-]

, 2013-02-21 13:57, pirms 11 gadiem
Vai ir jau zināms BBL TOP8 izspēles kārtība? Pret ko un kas ar ko? Meklēju BBL lapā, bet tā arī nemācēju atrast...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-02-21 14:23, pirms 11 gadiem
T.G.H. rakstīja: Vai ir jau zināms BBL TOP8 izspēles kārtība? Pret ko un kas ar ko? Meklēju BBL lapā, bet tā arī nemācēju atrast...
Uzmanigak jameklee

"BBL Homepage"
Slēpts komentārs: Domu_Lasītājs

  +2 [+] [-]

, 2013-02-21 14:47, pirms 11 gadiem
Ja BKV shodien uzvar ( kas ari visticamak notiks), tad talak :

BKV - Valmiera/Shaulji (visticamak Valmiera)
Barons - Rock.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-02-21 14:54, pirms 11 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Būs smieklīgi, ja Barons izies kā 1. no grupas

Savu klubu nogremdēja ar nespēlēšanu BBL, tad tagad ar BBL izvilksies gaismiņā.
Ko Tu vari ļerkšķēt par lietām,gar kurām Tev nav ne mazākās sajēgas?
Smieklīgs esi Tu pats,aizej paņirgājies par savu vefeli,kurā spāniem pakāsa.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-21 14:54, pirms 11 gadiem
Novēlu veiksmi un uzvaru Baronam.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-21 15:08, pirms 11 gadiem
Interesants mačs varētu būt, un pat atdodu uzvaru Baronam. Keins un jaunais leģionārs šo komandu padara par krietni respektējamāku pretinieku!

     [+] [-]

, 2013-02-21 16:29, pirms 11 gadiem
Ja bkv nodušīs ārējos un paņems grozu, neredzu baronam variantu. Gulbis ar Keinu bez citu palīdzības nebūs vilcēji. Ja būs tāds brīvais baskets visi skrien, visi met, neviens nevienu nesedz, var arī plāni sanākt štelmaheriem. es gan uz baroniem naudu neliktu

     [+] [-]

, 2013-02-21 17:07, pirms 11 gadiem
onkols rakstīja: Ja bkv nodušīs ārējos un paņems grozu, neredzu baronam variantu. Gulbis ar Keinu bez citu palīdzības nebūs vilcēji. Ja būs tāds brīvais baskets visi skrien, visi met, neviens nevienu nesedz, var arī plāni sanākt štelmaheriem. es gan uz baroniem naudu neliktu
''Ventspilij'' nogurums pēc Turcijas spēles, tā kā viegli nebūs.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-21 17:29, pirms 11 gadiem
Patiesībā ļoti labi Barons pašlaik izskatās. Digss ir devis komandai amerikāniskāku spēli, ātrāku, atlētiskāku, tieši tas, kas bija vajadzīgs. Ar saviem caurgājieniem un piespēlēm atbrīvos daudzos Barons snaiperus uz perimetra. Groza apakša arī izskatās ļoti solīda - Keins un Gulbis + Rozītis. Domāju par sīvu cīņu nevajadzētu šaubīties

     [+] [-]

, 2013-02-21 17:35, pirms 11 gadiem
Par Ventspili

  +1 [+] [-]

, 2013-02-21 17:47, pirms 11 gadiem
1 rakstīja: ''Ventspilij'' nogurums pēc Turcijas spēles, tā kā viegli nebūs.
Nez, bija laiks elpu atvilkt, turklāt pa Rīgu dzīvojuši šīs dienas un nekur tālu nebjia uz maču jābrauc

  +3 [+] [-]

, 2013-02-21 17:53, pirms 11 gadiem
Barons ar savu sniegumu ir radījis pamatīgu interesi, lai noskatītos šo maču!
Par interesantu basi.

Bukmeikeri vairs nedod Baronam koif. 10, pēc pēd.spēles aplauzās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja