Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Varēja būt gan lielāki plusi, gan lielāki mīnusi"

Jānis Celmiņš

Štelmahers: "Varēja būt gan lielāki plusi, gan lielāki mīnusi"
Roberts Štelmahers
Foto: Gintaras Šiuparys, Lietuvos Rytas/bcsiauliai.lt

Basketbola kluba „Ventspils” galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc zaudējuma (61:64) Baltijas Basketbola līgas (BBL) pirmajā pusfināla cīņā pret Tallinas „Kalev/Cramo” bija apmierināts ar komandas parādīto sniegumu, paužot, ka trīs punktu deficīts savā laukumā ir atspēlējams.

„Jau pirms spēles zinājām, ka šī tā ilgst 80 minūtes. Pirmā tās puse viesos ir noslēgusies ar trīs punktu deficītu – ir OK! Galvenais tagad nedrīkstam nenovērtēt pretinieku. Mājās šo deficītu noteikti varam atspēlēt, ko arī mēģināsim izdarīt. Šī izspēles sistēma ir ļoti interesanta, kas sola aizraujošu maču Ventspilī,” pēc mača sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda BK „Ventspils” galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Maču kurzemnieki iesāka veiksmīgi, izvirzoties vadībā, taču otro spēles daļu zaudēja ar 18:10. Kas notika? „Viņi iemeta trīs truļņikus pēc kārtas. Tad jau varam pajautāt to pašu, kas pretiniekiem notika spēles sākumā? Sportā tā gadās, man ir prieks, ka spējām saņemties un godam aizvadījām mača turpinājumu. Prieks, ka no pirmās spēles nebraucam prom ar lielākiem mīnusiem. Varēja būt gan lielāki plusi, gan lielāki mīnusi. Ir labi kā ir, mani kā treneri šīs trīs punktu deficīts apmierina. Pie lieliem plusiem arī „galva var sagriezties”. Viss izšķirsies Ventspilī,” teica treneris.

Pirms spēles treneris teica, ka „Kalev/Cramo” spēks ir spēle groza tuvumā, kas apliecinājās arī laukumā, taču tikai daļēji. „Garie spēlētāji viņiem ir atlētiski un dominēja atlēkušajās bumbās, taču jāņem vērā, ka procents no groza apakšas viņiem nav nemaz tik labs. 64 ielaisti punkti viesos – tas ir labs rādītājs. Laika nav daudz, taču gatavosimies, lai atbildes mačā būtu vēl labāk,” pauda Štelahers.

Latvieša Armanda Šķēles snieguma analīzei „Ventspils” galvenais treneris īpašu vērību pēc spēles nebija pievērsis, taču pauda uzskatu, ka viņu kurzemniekiem izdevies apturēt pietiekami veiksmīgi. „Tik ļoti nepētīju viņa sniegumu, vairāk koncentrējos uz visas pretinieku komandas spēli. Uzskatu, ka tikām galā pietiekami veiksmīgi. Vieglos punktus, kurus viņš parasti gūst, limitējām labi. Ļāvām darīt to, kas viņam vairāk nepatīk, nekā to, kas padodas un patīk,” teica Štelmahers.

Atbildes spēle notiks 21.martā Ventspilī. Lai iekļūtu BBL finālā, Latvijas komandai ceturtdienas mačā būs nepieciešama uzvara ar vismaz četru punktu pārsvaru.

  -4 [+] [-]

, 2013-03-19 03:27, pirms 12 gadiem
Normaala seetas attieksme, -3.."Ir OK".

  +1 [+] [-]

, 2013-03-19 19:38, pirms 12 gadiem
nu japiekrit robcikam, -3 ir loti pat atspelejams rezultats. jacer ka kads vismaz no metieniem iekritis ventspili, jo tallina likas ka grozi ir aiznagloti, nu neviens prakstiski nevareja iemest.