Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Gabrāns: "Uz svaigumu spēlēsim labāk"

Gabrāns: "Uz svaigumu spēlēsim labāk"
Raimonds Gabrāns
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

"Ventspils" aizsargs Raimonds Gabrāns intervijā "Sporta Avīzei" izteicies, ka dažiem viņa komandas biedriem, iespējams, patiešām ir problēmas noskaņoties uz it kā mazāk svarīgām spēlēm. Tajā pašā laikā spēlētājs prognozē, ka pavasarī komanda spēlēs labāk, nekā gada sākumā.

"Brīv­die­nu kļu­vis maz­liet vai­rāk - vairs nav tā, ka gan­drīz kat­ru die­nu kaut kas jā­da­ra. Okorns kā jauns tre­ne­ris to ko­man­du to­mēr vei­do­ja no jau­na, un, cik dzir­dē­ju, plāns bi­jis tie­ši tāds: līdz mar­ta vi­dum ru­kā­sim, bet, kad sāk­sies iz­šķi­rī­gās spē­les gan Bal­tijas lī­gā, gan LBL, ie­ie­sim tā­dā tī­ra­jā spē­ļu re­žī­mā. Ne­zi­nu, kas un kā sa­nāks, ta­ču per­so­nis­ki es rau­gos op­ti­mis­tis­ki - do­mā­ju, uz svai­gu­mu mēs spē­lē­sim la­bāk. Gan fi­zis­ka­jā, gan tak­tis­ka­jā zi­ņā ša­jos mē­ne­šos esam pa­da­rī­ju­ši ļo­ti la­bu dar­bu, un te­o­rē­tis­ki ta­gad va­ja­dzē­tu ie­nāk­ties aug­ļiem," par pārmaiņām komandā stāsta Gabrāns, kurš gatavs pacīnīties arī ar "Baronu" un ASK. "Do­mā­ju, ja mums at­lai­dīs slo­dzes, efekts va­rē­tu būt ļo­ti po­zi­tīvs. Ja sa­kār­to­sim sa­vas gal­vas, kas pie la­bas fi­zis­kās paš­sa­jū­tas va­rē­tu būt vieg­lāk un paš­sa­pro­ta­māk iz­da­rāms, do­mā­ju, re­zul­tāts bei­gās va­rē­tu būt ļo­ti labs. Nav tie abi Rī­gas klu­bi tik aug­stā­kas kla­ses, lai mēs ne­pa­cī­nī­tos par uz­va­ru - do­mā­ju, ka tas ir mū­su spē­kos. Sva­rī­gā­kais tikt skaid­rī­bā ar se­vi pa­šiem."

Spēlētājs pārliecināts, ka izšķirošajās spēlēs labs palīgs būs arī līdz šim bālu sniegumu demonstrējošais amerikānis Maknamara. "Do­mā­ju, vi­ņam pa­ies vēl kā­das di­vas-trīs nedēļas, ka­mēr viņš pie­ra­dīs pie Ei­ro­pas kā pie lai­ka jos­las - ne­maz ne­ru­nā­jot par basketbolu. Var just, ka vi­ņam šī pār­cel­ša­nās jo­pro­jām ir pa­ma­tīgs pār­bau­dī­jums. Šo­brīd viņš vēl nav ie­gā­jis pat tre­niņ­for­mā, bet spē­ļu for­ma - tas ir vēl nā­ka­mais lī­me­nis. Ne­va­ru pa­teikt, cik daudz viņš pro­gre­sēs, ta­ču la­bāk būs - par to ne­šau­bos," Gabrāns nesaskata Maknamarā konkurentu, bet komandas biedru. "Īs­te­nī­bā, viņš ir baigi nor­māls ča­lis. Nav kā daž­reiz, kad ame­ri­kā­ņi at­brauc, ie­rau­jas se­vī un gan­drīz vai no­ro­be­žo­jas no ko­man­das. Dže­rijs ir ļo­ti sa­ka­rīgs gan ār­pus bas­ket­bo­la, gan arī lau­ku­mā - var just, ka tak­tis­ka­jā zi­ņā nav pro­blē­mu. Sa­dzī­vo­jam la­bi, un do­mā­ju, ka lai­ka un vie­tas lau­ku­mā pie­tiks vi­siem."

Līdz šim šosezon komandai bijis daudz neizteiksmīgu spēļu un negaidītu zaudējumu, un 23 gadus vecais basketbolists atzīst, ka ir zināms pamats trenera Okorna sašutumam par to, ka atsevišķi spēlētāji atļaujas šķirot spēles. "Per­so­nī­gi es uz­ska­tu, ka tur 100% pie vainas ne­no­ska­ņo­ša­nās," par zaudējumiem saka Gabrāns. "Ne­sa­ku, ka vi­siem, ta­ču negribas arī ta­gad saukt kon­krē­tus uz­vār­dus, jo ne­es­mu pār­lie­ci­nāts - var­būt kā­dā gadījumā tā ne­maz nav, kā man šķiet. Ta­ču do­mā­ju, ka da­žiem to­mēr ir pro­blē­mas un kaut kur do­mās tas ir ie­sē­dies. Ja lau­ku­mā ir pie­ci spē­lē­tā­ji un jū­ti, ka, teik­sim, di­vi no tiem iz­krīt no tā an­sam­bļa, tad uz­reiz kaut kas pa­zūd. Skaidrs, ka uz­reiz ir daudz grū­tāk, ja jā­spē­lē ar trīs­ar­pus vai trim spē­lē­tā­jiem pret pie­ciem. Tur­klāt ne­var jau teikt, ka tās komandas Lat­vi­jas Bas­ket­bo­la lī­gā bū­tu bai­gi vā­jās - spē­lēm pret tā sau­ca­mo lie­lo trijnieku trij­nie­ku tās to­mēr arī no­ska­ņo­jas par 120%."

Tajā pašā laikā Gabrāns uzskata, ka komandā valda ļoti laba gaisotne, un Okorns ieguvis autoritāti spēlētāju acīs. "Pro­blē­mu ar tre­ne­ri, do­mā­ju, nav ne­vie­nam mū­su ko­man­dā. Viņš to­mēr ir at­vērts sa­ru­nām - ja kas ne­pa­tīk, mie­rī­gi va­ri aiz­iet un ar vi­ņu iz­ru­nā­ties. Arī viņš pats nav no tiem, kas aiz mu­gu­ras ap­ru­nā spē­lē­tā­jus - viņš at­klā­ti pa­sa­ka, ka nepatika tas un tas. Arī ga­ta­vo­jo­ties spē­lēm, viņš vien­mēr pa­ru­nā arī par ie­priek­šē­jo - gan par mū­su ko­man­du ko­pu­mā, gan kat­ru spē­lē­tā­ju at­se­viš­ķi. Pa­sa­ka, kas kon­krē­ti ne­pa­ti­ka, kas var­būt bi­ja labs. Sa­nāk, ka mū­su star­pā vi­su lai­ku ir tā­da kā in­for­mā­ci­jas ap­mai­ņa, un, ja kā­dam kaut kas ne­pa­tīk, vien­mēr mie­rī­gi va­ram to acīs iz­ru­nāt."

Izmantotie resursi:
"Sporta Avīze"

1 2 42 komentāri
Slēpts komentārs: oskouldrikis

 +11 [+] [-]

, 2008-03-18 16:24, pirms 17 gadiem
Raimis labaakais

  +7 [+] [-]

, 2008-03-18 16:24, pirms 17 gadiem
No tavas mutes dieva ausī.

  +4 [+] [-]

, 2008-03-18 16:26, pirms 17 gadiem
Ventspils čempions!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2008-03-18 16:28, pirms 17 gadiem
Uz izlasi!

 +12 [+] [-]

, 2008-03-18 16:30, pirms 17 gadiem
Buus labi,cienu Gabraanu kaa speeleetaaju un ciiniitaaju,malacis,turies puis viss izdosies.

  +3 [+] [-]

, 2008-03-18 16:30, pirms 17 gadiem
Grabulis šogad manāmi progresējis.
Lai veicas ventiņiem, taču mani favorīti nr. ir Barons

 +11 [+] [-]

, 2008-03-18 16:31, pirms 17 gadiem
Nu lai izdodas! Man Ventspils šosezon ļooooti iepatikās pēc tā gadījuma, kad sezonas sākumā kluba vadība apsvēra Okorna atlaišanu, bet visi spēlētāji iestājās pret!!! Tas nozīmē, ka komandā ir lielisks mikroklimats un spēlētāji uzticas trenerim!

  +7 [+] [-]

, 2008-03-18 16:31, pirms 17 gadiem
vispar vinsh ir riktigi sakarigais! esmu dazreiz ar vinju kontaktejies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-03-18 16:39, pirms 17 gadiem
kaut kad uz viļņa beidzot ir jaatiek!! ceru un ticu, ka tas notiks uz izšķirīgajiem mačiem bbl un lbl!! sarauj ventiņi!!

  +6 [+] [-]

, 2008-03-18 16:39, pirms 17 gadiem
miss_latvian_dream rakstīja: Gabraans ir paslaik viens no labaakajiem, ja ne labaakais speeleetaajs v-pilii!


piekritu un uzskatu ka arii ir labaakais saspeles kaads Latvijai ir..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Western

     [+] [-]

, 2008-03-18 16:54, pirms 17 gadiem
mrosis rakstīja: piekritu un uzskatu ka arii ir labaakais saspeles kaads Latvijai ir..

par to gan šaubos, manuprāt labākais ir K.Valters un Štelmahers, protams kad viss kaartiibaa ar veseliibu
Slēpts komentārs: webber

  +1 [+] [-]

, 2008-03-18 17:04, pirms 17 gadiem
Raimis malacis šajā sezonā!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-03-18 17:09, pirms 17 gadiem
ne tuvu neesmu no Ventspils, bet šis klubs man patīk aizvien vairāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: baron davis # 5

  +9 [+] [-]

, 2008-03-18 17:20, pirms 17 gadiem
webber rakstīja: bet no tavas mutes velna ānusā!

kaa var ko tik tizlu izdomaat???????!!!

     [+] [-]

, 2008-03-18 17:30, pirms 17 gadiem
Gabraans vispaar malacis! Lielisku sezonu aizvada.
Taa turpinaat!

  +3 [+] [-]

, 2008-03-18 17:32, pirms 17 gadiem
Mmatishels rakstīja: kaa var ko tik tizlu izdomaat???????!!!

Talants!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-03-18 17:51, pirms 17 gadiem
GO BKV mes jums ticam!!!!!!!!!!!!BKV-lbl cempioni 2007/2008 sezona!

     [+] [-]

, 2008-03-18 17:51, pirms 17 gadiem
Labs spēlētajs labā komandā.

  +3 [+] [-]

, 2008-03-18 18:02, pirms 17 gadiem
man gan no intervijas vieniigais kas palika skaidrs ir ka okornam pieredzes nav un taapeec vinsh izmanto diivainas nepaarbaudiitas metodes, tas nav slikti - pieredzi citaadi nedabuut un domaaju jaaljauj vinjam veel gadinsh vismaz straadaat, cita lieta ka tas tomeer ietekmee komandu psihologjiski, ja treninji ir perebors un neshkirojot pirms kaadas speeles tad speeleetaajiem vienmeer buus probleemas ar noskanjoshanos, redzeesim cik svaigi ventspils buus uz plejofiem un varbuut sezonas nosleegums buus ar uzviju, tachu tik nestabila ventspils nekad nav bijusi, un kas visvairaak paarsteidz ka kaarlis ar baroniem pilniigi preteeji, droshi soljo uz priekshu, izskataas ka kaarlis ir vislielaakais ieguveejs pamainot vidi, bet ventspilij naakamgad nopietni jaapiestraadaa pie komplektaacijas, lai ko teiktu bet viens tiirs videeja saspeeles vadiitaajs komandaa ir cirks, 2i jau ir principaa cirks, neviena komanda mazaak par 3iem netur, vai tas deelj nabadziibas vai tuvredziibas iisti nav nemaz svariigi, okornam mees iedevaam labu skolu, vai muusu speeleetaaji kaut ko ieguva? buutu zakjis stabils pamat5nieka plejers tad varbuut teiktu jaa, tagad iznemot gabraanu kam jaaspeelee nevis tadeelj ka ir labs bet ka nav neviena aizvietotaajaa, shad tad izshautais vairogs un viss, un ja padomaa tad nav nemaz briinums kaapeec viitols ar helmani sezonu iesaaka tik baali, ja vinjus dzenaa kaa zirgus treninjos, mans uzskats ir ka tomeer speeleetaaji jaadala, jauninjie kam jaapieraada sava vareeshana ir jaatrenkaa, pieredzeejushie nedaudz jaapabiskta, un noteikti nedriikst visus baazt vienaa maisaa.

  -3 [+] [-]

, 2008-03-18 18:12, pirms 17 gadiem
Alusvēders rakstīja: Ventinji labaakie! Vismaz v-pilii nav bedrainu ielu!

es domaaju sho argumentu vajadzeetu LBS njemt veeraa un pieshkjirt Ventspilej kaadu punktinju turniira tabulaa. sev ielas par visas Latvijas tranziita naudu ir salabojushi, lai vinjiem nepil deguns!
Slēpts komentārs: celtics34

  +1 [+] [-]

, 2008-03-18 18:22, pirms 17 gadiem
celtics34 rakstīja: es pat neizlasiju.nevajag tik garus rakstīt

taa jau nebija 1.klases lasaamviela. taa bija domaata paaris klashu vecaakiem skoleeniem. tajaa nebija bildiites, toties tajaa bija ietvert arii dazhi analiizes elementi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 42 komentāri