Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" un "Rytas" sāk BBL cīņas; Kalve šovakar malā

Andrejs Siliņš

"Žalgiris" un "Rytas" sāk BBL cīņas; Kalve šovakar malā
Ernests Kalve pirmās divas spēles pret "Žalgiri" būs spiests noskatīties no malas.
Foto: Mārtiņš Sīlis

Šovakar ar spēli starp Kauņas "Žalgira" un Ernesta Kalves pārstāvēto Kedaiņu "Nevežis" vienību atsāksies MasterCard Baltijas Basketbola līgas (BBL) Elites divīzijas izslēgšanas spēļu turnīra ceturtdaļfināli. Spēles sākums Kauņā pulksten 19:15.

Pirmā ceturtdaļfināla pāra cīņa jau sākusies – piektdienas vakarā "Ventspils" uzveica Tartu "Rock". Kamēr regulārās sezonas otrās vietas ieguvēja jau ceturtdien var nodrošināt sev vietu "Final Four" turnīrā, komanda, kas uzņems labāko četrinieku pie sevis un kas nepiedalījās regulārajā sezonā, sāks ceturtdaļfinālu šovakar.

Ne Kauņas "Žalgiris", ne "Lietuvos Rytas" regulārajā turnīrā nepiedalījās, jo cīnījās jau trīs citās frontēs – Lietuvas čempionātā, VTB līgā un ULEB Eirolīgā. Arī Rīgas VEFcīnījās trijās citās frontēs, taču lietuviski noskaņotajai līgas vadībai tas nebija arguments, lai arī rīdziniekiem atļautu izlaist regulāro sezonu, kurā kopējais līmenis tomēr nebija ne tuvu pielīdzināms Eirokausam vai VTB līgai. Tas lika VEFiņam Latvijas līgā sezonas lielāko daļu aizvadīt ar eksperimentāliem sastāviem, kas savukārt šobrīd nostādījis komandu neierasti zemās pozīcijās vietējā čempionātā.

Vai pret "Žalgiri" uzspēlēs arī Kalve?

Ceturtdaļfinālā "Žalgirim", kas ir pagājušās sezonas čempione, jācīnās ar vienu no Lietuvas neveiksmīgākajām komandām šosezon – Kedaiņu "Nevežis". Tās sastāvā arī Latvijas izlases uzbrucējs, vakardienas gaviļnieks Ernests Kalve, kurš aizvada labāko sezonu profesionāļa karjerā. Ernests vienā no pēdējiem regulārās sezonas mačiem Liepājā samežģīja potīti, un šī iemesla dēļ laukumā nevarēs doties arī šovakar, portālam Sportacentrs.com atklāja pats spēlētājs. Iespējams, Ernestam nāksies palikt malā arī otrajā mačā, un spēlētājs komandai varētu palīdzēt gadījumā, ja būs nepieciešama trešā spēle.

"Nevežis", kas ar vienu uzvaru vairāk aiz svītras atstāja Tallinas "Kalev/Cramo", ar "Žalgiri" vienu reizi šosezon jau spēlējis Lietuvas līgā. 28. septembra vakarā Kedaiņos uzvarēja vienu ceturtdaļu, bet zaudēja spēli – 56:69. Tobrīd Ernests komandā vēl nebija. Martā komandām jātiekas trīs reizes – divas Baltijas līgā, vēl vienu – vietējā līgā. Protams, pastāv iespēja, ka nāksies spēlēt arī ceturto maču – tas gadījumā, ja pēc pirmajām divām spēlēm Baltijas līgā katra komanda būs izcīnījusi pa vienai uzvarai.

Šī vakara spēli tiešraidē sola translēt Čia gyvena krepšinis, čia krepšinio namai -...

Spēļu kalendārs

DatumsSpēleLaiks
14.03.Žalgiris – Nevežis19:15
19.03.Nevežis – Žalgiris17:30
23.03.Žalgiris – Nevežis19:15*

* - ja nepieciešams.

Vai "Šiauliai" vēlreiz šokēs "Rytas"?

Visai interesanta lietuviski domājošās līgas vadības lēmuma rezultātā par bronzas medaļniekiem pagājušajā sezonā kļuvusī "Šiauliai" vienība šogad varētu vispār palikt ārpus labāko četrinieka. Par Lietuvas trešo spēcīgāko komandu sezonas laikā kļuvusi BBL Elites divīzijas debitante no Prienas, bet Šauļu komandai regulārajā sezonā piektā vieta. Tas nozīmē to, ka ceturtdaļfinālā jāspēlē pret pagājušā gada finālisti "Lietuvos Rytas".

Trīskārtējie BBL čempioni, tāpat kā "Žalgiris", regulārajā sezonā nepiedalījās. Šauļi un "Rytas" šosezon reizi tikušies Lietuvas čempionātā. 15. janvārī "Šiauliai" savā laukumā sagādāja Viļņas komandai otro zaudējumu sezonā – 96:95. Komandas BBL ceturtdaļfinālu uzsāks rītdien un arī otro spēli aizvadīs dienu pēc "Žalgira" un "Nevežis" otrās spēles.

Spēļu kalendārs

DatumsSpēleLaiks
15.03.Rytas - Šiauliai19:00
20.03.Šiauliai – Rytas19:00
23.03.Rytas - Šiauliai19:00*

* - ja nepieciešams.

Cik spēles būs vajadzīgas "Žalgiris" un "Nevežis" cīņā?

  • 70

  • 5

  • 3

  • 5


  +2 [+] [-]

, 2011-03-14 10:15, pirms 13 gadiem
Potīte gan netraucēja spēlēt Lietuvas All Stars un gūt 6 vai 7 punktus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-03-14 10:27, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Janičenoks jau arī ar visu ahilu spēlēja Zvaigžņu spēlē, jo tā tomēr ir cieņa pret līdzjutējiem.
Janičenoka ahilam pat komandā esot iesauka iedota-kurtis...

  +1 [+] [-]

, 2011-03-14 12:14, pirms 13 gadiem
Andrej Siliņ ! ja tu neko nesaproti no basketbola Latvijā, tad jau uzreiz nevajag to tik skaļi afišēt, jo VEF-Juniorā spēlēja 85% no galvenā sastāva jau visu sezonu.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-14 12:28, pirms 13 gadiem
komentējot autora teikto par VEF`u - cik atceros, tad sezonas sākumā viņu attieksme bija apomēram šāda- mēs, meistari spēlēsim meistaru līgās, uz LBL sūtīsim savus dublierus...