Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Laksa lielisks perimetrā, "Valmiera/Ordo" sagrauj "Tarvas"

Laksa lielisks perimetrā, "Valmiera/Ordo" sagrauj "Tarvas"
Galvenais spēles varonis - Mārtiņš Laksa
Foto: Twitter @ValmieraORDO

11. oktobrī savu pirmo spēli jaunajā Triobet Baltijas Basketbola līgas sezonā aizvada "Valmiera/Ordo" basketbolisti, kuriem pretiniekos Rakveres "Tarvas" no Igaunijas. Vidzemes Olimpisko centru ciemiņiem no Igaunijas nācās atstāt ar nokārtām galvām, jo piedzīvots pārliecinošs zaudējums pret Valmieras komandu - 52:85.

Starta piecinieki

Valmiera: Gabrāns, Kaufmanis, Laksa, Jonāts, Blaus
Rakvere: Posts, Paiste, Birds, Metsalu, Eihfuss

Pirmie spēles rezultātu atklāja viesi, kad no groza apakšas precīzs bija Eihfuss. Otrajā laukuma galā gan Lauris Blaus atbildēja ar diviem soda metieniem. Veiksmīgi no trīspunktu metiena līnijas uzbruka Jonāts un Kaufmanis, iegūstot savai komandai komfortablu pārsvaru. Spēles sestajā minūtē pēc jaunā valmieriešu Kārsona Purifoja kļūdas pie sava groza situāciju devās glābt Jānis Kaufmanis, atzīmējoties ar efektīgu bloku. Pēc pirmās ceturtdaļas rezultāts 20:13 mūsējo labā.

Otrajā spēles ceturksnī ļoti aktīvi grozam uzbruka Rinalds Mālmanis, tiesa, precizitāte gan ne tā labākā. Ceturtdaļas periodā pienāca Mārtiņa Laksas laiks - vieglais uzbrucējs uzsprāga perimetrā, minūtes laikā divreiz esot precīzs no tālienes. Valmieras basketbolisti turpināja akurāti spēlēt aizsardzībā, neļaujot pretiniekiem viegli gūt punktus. Groza apakšā saimniekoja Lauris Blaus, vēl viens tālmetiens Laksam, un rezultāts pēc pirmā puslaika - 39:26.

Trešajā ceturtdaļā turpinājās mājnieku komandas dominance. Pārliecinošais pārsvars netika atdots, Mārtiņš Laksa turpināja būt precīzs no absolūti visām pozīcijām. Neveiksmīgu epizodi uzbrukumā piedzīvoja salīdzinoši vāju spēli aizvadošais Purifojs. Lēcienā uz grozu amerikānis atdūrās pret Rakveres centra spēlētāju, sāpīgi nokrītot uz grīdas. Sāpēs saviebies, Purifojs tomēr spēja atstāt laukumu saviem spēkiem. Ceturtdaļas beigās treneris Helmanis sūtīja laukumā vienu no jaunajiem spēlētājiem - Dāvidu Vīksni, kurš pēdējā minūtē atzīmējās ar precīzu tālmetienu.

Sākoties noslēdzošajai ceturtdaļai, rezultāts bija jau 64:36 Valmieras komandas labā un spēles uzvarētāja liktenis jau izšķirts. Savus metienus realizēja Purifojs, Mālmanis, Laksa un Jonāts. Laukumā devās arī pārējie divi jaunatnes sistēmas spēlētāji, kuri pieteikti spēlei pie lielās komandas - Māris Ramanis un Ojārs Bērziņš.

Ramanis guva savus pirmos punktus BBL no groza apakšas. Cīņā ar pretspēlētāju Māris tomēr izrādījās pārāks, raidot bumbu grozā. Vēlāk divus punktus guva arī Ojārs Bērziņš.

Rezultātā "Valmiera/Ordo" pārliecinoša uzvara ar rezultātu 85-52, pozitīvi uzsākot jauno BBL sezonu. Lieliska spēle Mārtiņam Laksam, kura kontā 23 punkti.

Triobet BBL, 11. oktobris, Valmiera

Valmiera/Ordo - Rakveres "Tarvas" 85-52 (20:13, 39:26, 64:36, 85-52)
Valmiera: Laksa 23 (2p 4/4, 3p 5/7), Mālmanis 12 , Jonāts 9 (6ab), Kaufmanis 8, Blaus 8, Purifojs 7 (4rp), Gabrāns 4 (4ab, 6rp), Vokers 4, Varanausks 3, Vīksne 3, Bērziņš 2, Ramanis 2.
Rakvere: Posts 9, Metsalu 9, Palmers 9, Eihfuss 8, Sāremaels 8, Paiste 4, Talu 3, Preils 2, Lille; Mets.
Tiesneši: Juris Kokainis, Kristaps Konstantīnovs, Mareks Voļskis
Komisārs: Alvils Kaufmanis


, 2016-10-11 20:27, pirms 8 gadiem
Laksiņš lābs. Patīk, ka Walkers met ārā uz perimetru, atšķirībā no Blaua kas tik mauc iekšā un ar savu āķi tik puļī garām, būtu kaut reizi izmetis ārā.
, 2016-10-11 20:33, pirms 8 gadiem
Laksa labi iespridzināja, Mālmanis daudz izmeta un ne tik daudz trāpija, bet vismaz uzņēmās un izpilda metienus.
Visi trīs jaunie debitēja pirmo reizi un katrs pa punktam sameta, tas arī prieks!
, 2016-10-11 20:38, pirms 8 gadiem
Tie Tarvas vispār briesmīgi izskatijās...
, 2016-10-11 20:57, pirms 8 gadiem
Labs skats uz tablo bija, jo pie katra uzvārda vismaz pa 2 punkti Valmierai! Pati spēle bez pārsteigumiem!
, 2016-10-11 21:05, pirms 8 gadiem
Redzēju tikai pirmo pusi, jāsaka, ka loģiska uzvara
, 2016-10-11 21:51, pirms 8 gadiem
Neka tur isti no igauniem nebija. Auguma pasiki, ko vareja uz atrumu, to izdarija, bet ar to dikti par maz bija. Legionari galigi nekadi, tikai beigas Palmers kaut ko sameta.
Laksam pirmie 4 trejaci groza, kopa 5/7. Loti labi, bet ta jau ari Martina maizite, jo aizsardziba nav vina stihija. Katrs puika sodien kaut ko labu Valmieras laba izdarija, tad nu ari tas beigu rekins iespaidigs.
, 2016-10-11 23:53, pirms 8 gadiem
Par uzvaru, protams, prieks, bet vienlaikus arī lielas bažas par to, kas būs, kad nāksies spēlēt ar nopietnākiem pretiniekiem.
Visvairāk šaubas rada tieši abi aizokeāna kadri. Par Purifoju pēc pirmajām divām spēlēm var pateikt to, ka piespēle noteikti nav viņa mīļākais basketbola elements, vairāk spēlē uz sevi nekā uz partneriem. Sportiskas nekaunības un apņēmības viņam netrūkst, bet tas ne vienmēr nostrādā par labu komandas interesēm. Varbūt vēl nav pie mūsu laika joslas pieradis un ar laiku būs labāk.
Bet, kas attiecas uz Vokeru - vismaz pagaidām viņš ir pārliecinoši vājākais posms komandas aizsardzībā, regulāri pazaudē pretspēlētājus un izskatās, ka vispār nesaprot ko darīt, kad jāmainās ar sedzamajiem.
2016. gadā Artūrs Bērziņš "Valmieras/Ordo" rindās trešo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu 
Foto: bkvalmiera.lv
14

Artūrs Bērziņš liek punktu spēlētāja karjerai

Bijušais Latvijas valstsvienības basketbolists un trīskārtējais Latvijas čempions Artūrs Bērziņš 30 gadu vecumā veselības problēmu dēļ nolēmis likt punktu profesionāla sportista karjerai, Bērziņš atklāja Sportacentrs.com.
BK "Ventspils" un tā atbalstītāji: vienīgais Latvijas klubs, kuram izdevās uzvarēt Baltijas līgā
Foto: Aivars Ķesteris, f64
17

Baltijas Basketbola līga pēc 14 gadu darba beidz pastāvēt

Baltijas basketbola līga (BBL) pārtrauks darbību, trešdien, 13. jūnijā, žurnālistiem apstiprināja Lietuvas basketbola līgas (LKL) prezidents Remigijs Milašis. Paziņojums izskanēja īsu brīdi pēc tam, kad tika apstiprināta Latvijas-Igaunijas vīriešu čempionāta izveide.
Lonzo Bola viesošanās Lietuvā nebūs pārāk ilga
Foto: 15min.lt
35

Bolu šovs beidzies: skandalozā ģimene pametīs "Vytautas" un Lietuvu

Prienu "Vytautas" priekšā noslēdzošās spēles Lietuvas Basketbola līgā, taču Lamelo un Liandželo Boli kopā ar savu tēvu Lavāru pametīs valsti un atgriezīsies Amerikā.