Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" vēlreiz mēģinās uzveikt "Barsy", tiešraide Sportacentrs.com

Andrejs Siliņš

"Jēkabpils" vēlreiz mēģinās uzveikt "Barsy", tiešraide Sportacentrs.com
Foto: Foto: L.Irša, bkjekabpils.lv

Jau 14:00 kārtējo "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēli aizvadīs "Jēkabpils" vienība, kas savā laukumā uzņems Kazahstānas vienību "Barsy", kurā viens no treneriem ir bijušais jēkabpiliešu treneris Edmunds Valeiko. Spēles tiešraide Sportacentrs.com.

Pagājušā gada pavasarī Edmunds Valeiko aizveda "Jēkabpili" līdz Latvijas čempionāta bronzas medaļām, tomēr vasarā kluba vadība lēma veikt galvenā trenera maiņu, un Valeiko vietā pie jēkabpiliešu stūres atkal stājās Igors Miglinieks. Savukārt Valeiko atrada darbu Kazahstānā, kļūstot par Oļega Kiseļeva asistentu "Barsy" komandā.

Vēl kāda saistība starp abām šīs dienas pretiniecēm ir amerikāņu uzbrucējs Maikls Burvels, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Jēkabpils komandā, bet šosezon ir viens no "Barsy" līderiem. 195 centimetrus garais Burvels vidēji guvis 16,1 punktu, izcīnījis 5,5 atlēkušās bumbas un atdevis 2,3 rezultatīvas piespēles. Burvels ir viens no pieciem ārzemniekiem "Barsy" vienībā, trīs no tiem amerikāņi un pa vienam krievam un ukrainim, kurš gan spēlē visai minimāli.

"Barsy" Baltijas līgā ar trim uzvarām astoņos mačos pagaidām ieņem sesto vietu B grupā, bet Kazahstānas čempionātā līdz, kurā gan ir lielas pauzes un neregulārs spēļu kalendārs, ar desmit uzvarām desmit spēlēs ir pirmajā vietā 12 komandu konkurencē ("Astana" pievienosies tikai pirms izslēgšanas turnīra). "Jēkabpils" ar četrām uzvarām un četriem zaudējumiem ir piektajā vietā B grupā, "Barsy" apsteidzot vien par punktu.

Abu komandu pirmajā savstarpējā mačā 24. novembrī Jēkabpilī uzvaru svinēja mājinieki, taču spēles gaitā kazahi bija vadībā pat ar 11 punktiem. Septiņas sekundes pirms beigām "Barsy" centrs Dmitrijs Gavrilovs, kurš no tālās distances uzbrūk reti, bet labi (50%), ar trīspunktnieku varēja mainīt iznākumu, taču metiens nebija sekmīgs, un jēkabpilieši svinēja panākumu ar 76:74. Tovakar pa 14 punktiem guva Sandis Silavs, Rinalds Sirsniņš un Modests Kumpis, bet 13 punkti un astoņas bumbas Ronaldam Rutkauskam. Savukārt "Barsy" labā 19 sameta Mihails Jevstigņejevs, bet ar 14 izcēlās Maikls Burvels.

Spēles tiešraide Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV.

Triobet BBL, B grupa

VKomandaSUZP
1.Vytautas99018
2.Liepāja/Triobet107317
3.Jūrmala/Fēnikss104614
4.Tarvas95414
5.Jēkabpils84412
6.Barsy83511
7.TTU1001010