Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Barons kvartāls" dosies cīņā par labāko četrinieku Baltijā

Jānis Celmiņš

"Barons kvartāls" dosies cīņā par labāko četrinieku Baltijā
Tailers Keins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Baltijas Basketbola līgā (BBL) šovakar tiks aizvadītas vēl divas ceturtdaļfinālu spēles. Cīņā dosies ne tikai „Barons kvartāls” komanda, kurai pretī stāsies „TU/Rock” basketbolisti, bet arī Armanda Šķēles „Kalev/Cramo”, kuras pretiniece būs lietuviešu „Pieno zvaigzdes”.

Vakar pirmajās ceturtdaļfinālu spēlēs pie panākumiem tika „Siaulia” un „Prianai” komandas, kuras pirmajās spēlēs pieveica attiecīgi BK „Ventspils” (81:78) un „Tarvas” (108:72). Ja ventspilniekiem visa cīņa vēl priekšā un savs varējums būs jāpierāda atbildes spēlē Kurzemes pusē, tad otrajā no augstāk minētajiem pāriem šķiet viss jau ir skaidrs.

Tikmēr „Barons kvartāls” basketbolisti šovakar aizvadīs pirmo no diviem mačiem, savā laukumā uzņemot „TU/Rock” vienību. Tā nu sanācis, ka abas komandas šosezon savstarpējās spēlēs nav tikušās, un abu tikšanās šovakar būs pirmā šajā sezonā. „Barons kvartāls” vienība mačam gatavojas iespējami labākajā sastāvā, taču komandas menedžeris Jānis Pormalis atklāj, ka nelieli savainojumi esot vairākiem rīdziniekiem. „Skaidrs, ka nelieli savainojumi ir, taču kopumā nevaram sūdzēties,” spēles dienā pauda Pormalis, nevēloties gan nosaukt konkrētu spēlētāju uzvārdus, kuriem esot problēmas. „Pirmais mačs mums jāaizvada savā laukumā, un jācenšas paveikt maksimālais, lai uz atbildes spēli mēs varētu doties maksimāli labākā noskaņojumā,” apņēmību uzvarēt iespējami pārlecinoši jau Rīgā pauž „Barons kvartāla” pārstāvis. Pēdējās dienās daudz runāts par Hanzas vidusskolas sporta zāles tablo, taču Pormalis vēlas nedaudz distancēties no šī, paužot, ka „Barons kvartāls” ir tikai zāles nomnieks. Problēma ar tablo (tam pat vēl esot rūpnīca garantija) gan tiekot risināta, un jau atrasts iemesls, kāpēc tas brīžiem streiko.

Lai nu kā, „Barons kvartāls” arī šovakar maču aizvadīs Hanzas vidusskolā. „TU/Rock” nešaubīgs līderis šosezon ir aizsargs Džastins Ingrams, kuram vidēji mačā šosezon 13,6 punkti, 3,1 atlēkusi bumba, kā arī 2,9 atlēkušās bumbas. Džosefs Tūme igauņu komandas rindās BBL vidēji mačā gūst 9,8 punktus, bet komandas galvenais spēks zem groziem ir Egidijus Dimza – 9,5 punkti un 5,9 atlēkušās bumbas. Kopumā gan jāsaka, ka viena ļoti izteikta līdera „TU/Rock” komandā nav, un briesmas var sagaidīt no vairākiem spēlētājiem.

„Barons kvartāls” komandas galvenie vilcēji visas sezonas garumā ir vieni un tie paši. Uzbrukumā smagumu uz saviem pleciem iznes Māris Gulbis, kurš gan sezonas otrajā pusē vairs nav tik produktīvs. Liela loma komandas spēlē ir Taileram Keinam, kurš Rīgas komandai pievienojās sezonas vidū, un tagad gandrīz katrā spēlē gūst pa „double-double”. Tāpat ievērojama loma komandā ir arī Salvim Mētram, Artūram Brūniņam un Ilmāram Bergmanim. „Barons kvartāls” treneru rīcībā šobrīd ir 13 spēlētāji, taču mačam varēs pieteikt vien 12. Tas kurš paliks malā, kļūs zināms vien pēc rīta treniņa.

Pēdējās divās spēlēs „baroni” tikuši pie panākumiem LBL, apspēlējot „Jūrmals/Fēnikss” un „Liepājas/Triobet” basketbolistus, taču iepriekš ar spēkos krietni vien samērīgāko „Valmieru” piedzīvoti zaudējumi.

Maču „Barons Kvartāls” šovakar Hanzas vidusskolā uzsāks jau pulksten 18.00, un tiešraidē to demonstrēs arī Sportacentrs.com TV.

Cīņā par BBL labāko četrinieku šodien dosies arī bijušais „barons” Armands Šķēle, kurš ar savu Tallinas „Kalev/Cramo” komandu uzņems „Pieno zvaigzdes”. Šīs spēles sākums pulksten 19.00.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-07 12:53, pirms 11 gadiem
Meistarības ziņā Baronam viss ir ok, ja psiholoģiski būs gatavi, un realizēs brīvos metienus, tad uzvara neizpaliks. Nāks laiks, nāks padoms. Līdz vakaram!

     [+] [-]

, 2013-03-07 13:00, pirms 11 gadiem
cerams, ka zāle būs pilna un ultras parūpēsies par atmosfēru. Pašlaik sastāva ziņā esam spēcīgi, jāsāk beidzot tas atrādīt un ar rezultātiem.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-07 13:38, pirms 11 gadiem
viss atkarīgs no #22 minūtēm laukumā

     [+] [-]

, 2013-03-07 13:46, pirms 11 gadiem
NIPEM rakstīja: cerams, ka zāle būs pilna un ultras parūpēsies par atmosfēru. Pašlaik sastāva ziņā esam spēcīgi, jāsāk beidzot tas atrādīt un ar rezultātiem.
Atmosfēra bieži vien ir atkarīga no darbībām laukumā ( tajā skaitā #22 minūtēm ), bet, protams, darīsim to, ko vislabāk pieprotam.

No Igaunijas arī ap 20-30 Tartu rock atbalstītāji!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja