Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Grigas: "Spēlējām kā ļāva tiesneši"

Grigas: "Spēlējām kā ļāva tiesneši"
Rimantas Grigas

"Žalgiris" treneris Rimants Grigas pēc BBL spēles pret Rīgas ASK izteicies, ka šodien viņa vienība spēlējusi kā ļāvuši tiesneši. Tomēr atzīstot, ka zaudējuši vien esot paši.

Pēcspēles preses konferencē pirmais uzstājās ASK treneris Ramūns Butauts, kurš sāka ar pozitīvo: "Pirmkārt, vēlos pateikties visai zālei par tādu atbalstu, jo šodien spēle bija ļoti grūta. Mēs spēlējām ar čempionāta favorītiem. Un, protams, objektīvi tā ir spēcīgāka komanda par mums. Tā ir komanda, kas iekļuva Eirolīgas Top-16. Un tāpēc bez tāda atbalsta mums būtu neiespējami spēlēt."

Tālāk Butauts komentēja savu vienību: "Tāpat gribu pateikties saviem spēlētājiem, kas atdeva visus savus spēkus, neskatoties uz katra laukumā pavadīto laiku un, ka spēlēja ļoti disciplinēti šodien. Bija sīkas kļūdas, taču spēlējām pēc plāna. Ko pēc tādas spēles lai saka? Ļoti patīkami uzvarēt pret "Žalgiris". Es jau puišiem teicu, ka sākas nopietnās spēles. Būs jāspēlē ar pilnu spēku."

"Negribu lielīties, bet šī nav mana pirmā uzvara pret "Žalgiris". Reiz man tas izdevās ar "Šiauliai". Bet katru reizi spēlēt pret tādu komandu - tas ir kas īpašs. Kad jāspēlē pret Gulbeni, tad tas neesot nekas. Lai pat nevelta tam uzmanību. Tad šodien es viņiem teicu: "Lūk, lūdzu, šodien nospēlējiet un pierādiet, [tas būs] Eiropas līmeņa basketbols! No spēles vajag gūt baudu."

Komentējot sajūtu, ka izdosies uzvarēt, Butauts izteicās, ka saglabājis vēsu prātu: "Ja treneris sāk uzskatīt, ka spēle galā, tad no pieredzes zinu - viss... ir ziepes. Kamēr pēdējā svilpe nav noskanējusi, spēle nav beigusies. Nedrīkst nenovērtēt pretinieku. Kad "Lietuvos Rytas" spēlēja pret turkiem - es skatījos to maču. Pēc pusstundas jau sāka svinēt uzvaru. Bet es zināju, ka arī otra puse vēl ir jāspēlē."

Komentējot Mačuļa un Brauna nespēlēšanu "Žalgirirs" sastāvā, ASK treneris sāka nomierināt: "Negribu runāt "kā būtu, ja būtu" - tāpat varētu pajautāt, kas notiktu, ja tauriņu apgrieztu otrādāk, ar kājām gaisā... Šaubos, vai mēs uzvarētu desmit no desmit spēlēm. Bet šo vienu mēs uzvarējām. Nav solīdi tā runāt par varbūtībām. Tomēr jāatzīst, Mačulis ir labs spēlētājs, tāpat kā Bramlets. Nezinu, kā izvērstos spēle, ja Mačulis spēlētu."

Par Sanda Valtera sniegumu Butauts izteicās kā par pašsaprotamu vērtību: "Mums ir snaiperis Valters. Ja viņam spēle iet, tad caur viņu mēģinām spēlēt kombinācijas. Viņš šodien meta labus metienus, nesasteidza. Es vēl viņu pasaucu malā, pateicu "malacis". Viņš šodien nospēlēja lieliski. Vēl es gribu aizsardzību izcelt! Pret Popoviču - mēs ielaidām tikai 6 punktus, un tas ir liels Sanda nopelns. Sandis viņu ilgi sedza, arī Gatis ilgi."

Par vienības jaunākajiem papildinājumiem Butauts nesteidzās izteikties: "Vēl ir pāragri komentēt un vērtēt ar atzīmēm vai ballēm. Mažutis ir piedalījies tikai divos treniņos, otrs spēlētājs vispār nav vēl trenējies ar mums. Mažutis visas kombinācijas jau iemācījies. Viņam ir raksturs, viņš var arī gūt punktus. Šodien abi jaunie nospēlēja lietderīgi."

Noslēgumā Butauts paspieda roku pretinieku trenerim un pameta "skatuvi" ar vārdiem "Visu labu!"

"Žalgiris" vecākais treneris Rimants Grigas : "Zaudējām... Viņi ir laba komanda - pretiniekiem ir tāds pats budžets kā "Žalgiris". Viņiem ir labi spēlētāji sapirkti... Es saku - mēs negatavojāmies, jo jau zinām, ka esam finālčetriniekā. Šie mači mums neko nedod. Gribējās vairāk jaunos iespēlēt. Galvenie mači mums tagad ir Eirolīgā. Tagad domājam par Eirolīgu. Domājam par Markusu Braunu, kuram neliels savainojums, arī Mačulis nespēlēja."

Zaudējuma iemeslus treneris atrada arī ārpus savas komandas spēles: "Nu ko lai saka... Spēlējām kā tiesneši ļāva, bet viņi daudz neļāva. Kad visu laiku sit - tā nav aizsardzība. Nezinu, vai tā var spēlēt. Var, bet vai tādi ir noteikumi? Eirolīgā tādu noteikumu nav. Arī Eiropas basketbolā nav."

Tomēr visu vainu novelt uz tiesnešiem treneris atteicās: "Mēs zaudējām tāpēc, ka paši zaudējām. Tomēr tiesnešiem nopietnāk jāskatās uz tādām epizodēm! Kad taisa slazdu, tad to jātaisa tīrāk... Jūs acīmredzot esat priecīgi, ka jūsu komanda uzvarēja. Apsveicu ar to."

Saistītais raksts: "ASK Rīga" sarūpē svētkus Latvijai

1 2 57 komentāri

 +24 [+] [-]

, 2008-03-02 23:24, pirms 17 gadiem
Noskatoties to konferenci, radās iespaids, ka Grigs nav profesionāls augstas klases treneris - tiesneši, spēles nonozīmīgums, jauno iespēlēšana...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +25 [+] [-]

, 2008-03-02 23:25, pirms 17 gadiem
Ja ja saaks veel tiesnesuus vainoot,

koo tad lai sakaa BKV paar Lt tiesnesiem??

  +4 [+] [-]

, 2008-03-02 23:27, pirms 17 gadiem
ko vinsh te d*rsh, pa*isa labi un tagad attaisnojumus meklee
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2008-03-02 23:28, pirms 17 gadiem
ne nu atlakti sakot ask nedaudz pietiesaja, bet BBL tas ir normali ka majniekiem pietiesaa, ko vinjs domaja ka LT tiesas pret latvieshiem un ari LV tiesas pret latvieshiem?!

  -4 [+] [-]

, 2008-03-02 23:28, pirms 17 gadiem
Nu par komentiem no leiša puses maz ko piebilst tikai ats., ka tā bija tikai treniņspēle nu jāatzīst par visiem `100%! lai patīk mums tas vai nē...bet par uzvaru prieks tāpat

  +6 [+] [-]

, 2008-03-02 23:29, pirms 17 gadiem
Lai nu ko, bet šoreiz tiesnešus vainot viena vai otra vieksmēs un neveiksmēs ir pilnīgi nepamatoti. Tiesneši tiesāja, bija varbūt kāda "zilās svilpes", bet tāda bija par abām komandām!?
Gribētos tomēr uzsvērt komandu spēli!?
Un galu galā ASK malači, spēja parādīt raksturu un paņemet šo te te - ne visai vieglo kumosu!?
Bravo!

  +2 [+] [-]

, 2008-03-02 23:29, pirms 17 gadiem
ASK labākā!!!

  +6 [+] [-]

, 2008-03-02 23:33, pirms 17 gadiem
lai nu kuri, bet nu LT nevar izteikt nepatiku pret tieshneshiem, LT man liekas ir viena no valstim, kur vinju pashu tiesneshi palidz savejiem vairak neka drikstetu

  +2 [+] [-]

, 2008-03-02 23:35, pirms 17 gadiem
Un ko viņš teiktu par spēli pret Ventspili? Tur tiesneši Žalgirim palīdzēja 3 reiz vairāk nekā tagad ASK

 +17 [+] [-]

, 2008-03-02 23:36, pirms 17 gadiem
šie mači mums neko nedod...
1. Spēli rādīja TV
2. Atbraukuši bija Žalgira fani
3. Kluba prestižs

kā tā vsipār treneris var teikt par spēli. Domāju, ka Butauts nekad tā neatļausies teikt pēc spēles.

 +17 [+] [-]

, 2008-03-02 23:38, pirms 17 gadiem
ak dievs idiots... ''Gribējās vairāk jaunos iespēlēt''

kaadus jaunos? Popvichu. Juraku, Jankuunu, Collinsu??
ja nemak atziit zaudejumus, tad pamet basketbolu ibio

 +12 [+] [-]

, 2008-03-02 23:39, pirms 17 gadiem
ej tu dir.. cik leishi ir pretiga tauta...vinji laikam nekad neatzis ka Letinju komanda ir bijsui specigaka,neatkariga vai klubs vai izlase

Es saku - mēs negatavojāmies, jo jau zinām, ka esam finālčetriniekā.

shitaas atmazkas leishi jau ir apnkushi,ceru ka kads leitis zin latv.val lai aizrijas ar shito...

  +8 [+] [-]

, 2008-03-02 23:41, pirms 17 gadiem
Mūsu tiesneši ir zīdaiņi, salīdzinājumā ar to, kā tiesā Lietuvā

  +6 [+] [-]

, 2008-03-02 23:41, pirms 17 gadiem
tas grigs var iet uz vienu vietu

sitada cuciba vainot tiesneshus,speles nenozimigumu...es teiktu pec sis sezonas vins lidos no zalgira trenera kresla!!!!!

KAUNIES!!!!!

 +12 [+] [-]

, 2008-03-02 23:41, pirms 17 gadiem
Fuj, piedodiet, bet tas gan ir pretīgi! Neatceros, ka kāds no LV tiesnešiem tik tieši preses konferencē būtu nolicis lietuviešu tiesnešus! Ārprāts.. tagad manā uztverē tas Žalgira treneris tiešām ir zema līmeņa. Ja nemāki zaudēt - nespēlē..
Ļoti ceru, ka final4 ASK atkārtos panākumu, tad gan TAS TUR treneris nevarēs atmāzēties ar Eirolīgu. Nu, ja nu vienīgi būs kādi savainojumi..
Fuj, tiešām pretīgi šito bija lasīt. Ņuņņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-03-02 23:44, pirms 17 gadiem
Butauts ir vecis ar pautiem!!!! Normālas atbildes presei!
Grigs.. Klauns!!! nevar to krupi norīt un atzīt, ka komanda spelēja slikti un pelnīti zaudēja! Nu Žalgiris nav tā komanda, kas šķiro spēles. Ok, pietaupa kādu, bet... paprove tik Zalgira faniem pateikt, ka lūk sī ir svarīga, šī nav! Viņi tak kolektīvo pašnāvību izdarīs!!! Kauņas klubam katrs zaudējums ir neveiksme!
Atrunas par tiesnešiem uc. lietām ir vājuma pazīme! Viņā laikam neredz kā tiesā leišu mazie zaļie!!!

  +4 [+] [-]

, 2008-03-02 23:44, pirms 17 gadiem
un ja si spele bija "tik nenozimiga" kapec vins speles laika vislaik platijas un protestajka pret katru svilpi???

ja jau nenozimiga ko tere speku un emocijas??

     [+] [-]

, 2008-03-02 23:46, pirms 17 gadiem
Tas ir "Vinš neredz..."

     [+] [-]

, 2008-03-02 23:52, pirms 17 gadiem
Rimans Grigas ira idiotas, pilnas galvas ar sudiem! nu tadas lohas navas redzatas. cerams, ka par tadiem zaudejumiem un attieksmi, vinju vienkarshi pasutis nah!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2008-03-02 23:56, pirms 17 gadiem
mesls tas leitis ir, ne velti krivi vinus sauc par polu banditiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-03 00:02, pirms 17 gadiem
baraona skaugis esi, ne ?

  +3 [+] [-]

, 2008-03-03 00:02, pirms 17 gadiem
khehe, atceros peec liidziigaam speeleem butauts teica "neiemetaam briivus metienus, pashi vien vainiigi, tiesneshi? nu es nekomenteeshu tiesneshu darbiibu". ko grigas dara? komentee, bet kas tos truljus briivos neiemeta beigaas? tiesneshi? ah jaa, es tachu aizmirsu tas pass leisha izpildiijumaa bija tachu tiesnesim uz briivu talmetienu, bet shis maita noliecaas un nenonkeera, vispaar jaa, tiesneshi nekjeera leishu piespeeles un nemeta grozaa, vainiigi toch

  +3 [+] [-]

, 2008-03-03 00:04, pirms 17 gadiem
Spēle bija laba!!!
Leišiem zaudējums pret mūsējiem ir baigi sāpīgs, tādēļ meklē visādus attaisnojumus.
Šodien vienkārši Butauts komandu vadīja labāk nekā grigs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-03-03 00:23, pirms 17 gadiem
ej tu dir.. cik leishi ir pretiga tauta...vinji laikam nekad neatzis ka Letinju komanda ir bijsui specigaka,neatkariga vai klubs vai izlase

Atgādināšu, ka arī Butauts ir no "pretīgās tautas"...

  +4 [+] [-]

, 2008-03-03 00:23, pirms 17 gadiem
spriežot pēc krepsinis.net - daudzi leiši mierīgi atzīst, ka latvju
klubi progresē...

  +2 [+] [-]

, 2008-03-03 00:27, pirms 17 gadiem
nu lai gan esmu prieciigs par uzvaru, bet tomeer jaaatziist, kad muuseejie presingoja mazos, pa rokaam tur sita nenormaali............pie vainas bija arii vecais horvaatu snaiperis, jo visu laiku runaaja ar tiesneshiem da par jebkuru speeles epizodi.....nokaitinaaja muuseejos....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-03-03 00:30, pirms 17 gadiem
piekriitu pilniibaa burunduks 5!
1 2 57 komentāri