Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1072, Did:0, useCase: 3

VEF LJBL finālturnīri: zināmi pirmie pusfinālisti U16 un Persil U13 grupās

Daugavpilī, Jēkabpilī un Saldū turpinās VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas finālturnīri, kuros par valsts jaunatnes čempionu tituliem un medaļām cīnās U16 grupas meitenes (2000.dzimšanas gads), kā arī Persil U13 grupas puiši un meitenes (2003.dzimšanas gads). Daugavpilī jau noskaidrojušās visas pusfinālistes kadetu grupā.

U16 meitenes (Daugavpils)

Finālā piedalās pamatturnīra astoņas labākās komandas, kuras sacenšas pēc olimpiskās sistēmas.

Piektdien ceturtdaļfinālā vissīvākā cīņa izvērtās starp pamatturnīra 4.labāko komandu Rīgas 3.BJSS un 5.vietas īpašniecēm BJBS “Rīga/Rīdzene”. Spēles laikā deviņas reizes mainījās vadība, 7 reizes rezultāts bija neizšķirts, bet galotnē mazliet aukstasinīgākas un veiksmīgākas bija “Rīdzenes” audzēknes – 41:38.

Citos pāros uzvarēja rangu tabulā augstāk esošās komandas: pamatturnīra uzvarētājas Daugavpils basketbolistes ar 104:23 sagrāva Jelgavas komandu (8.), Liepāja (3.) ar 87:39 – Ventspils “Sparu” (6.), bet BJBS “Rīga/TTP-1” (2.) ar 47:42 pieveica Jūrmalas komandu (7.)

Sestdien pusfinālā spēlēs Daugavpils – “Rīga/Rīdzene”, “Rīga/TTP-1” – Liepāja.

Persil U13 puiši (Jēkabpils)

Pamatturnīra astoņas labākās komandas vispirms cīnās divos grupu turnīros.

A grupā jau pēc pirmās spēļu dienas tiesības turpināt cīņu par medaļām nodrošinājušas Rēzeknes ”Ezerzeme”/BJSS (1.vieta pamatturnīrā) un Jēkabpils (5.), kas uzvarēja abās spēlēs. Tai skaitā jēkabpilieši ar 43:32 pieveica BJBS “Rīga/Jugla”, kas pamatturnīrā bija finišējusi par vienu vietu augstāk.

B grupā pirmajā dienā divas uzvaras izcīnīja Ādažu komanda (3.), tomēr vieta pusfinālā vēl nav droša. Labāko četriniekā vēl var iekļūt arī visas trīs pārējās komandas – gan pa vienai uzvarai izcīnījušās BS “Ķeizars/VEF Rīga” (2.) un BS “Ogre” (7.), gan divus zaudējumus piedzīvojusī komanda “DSN/RSC/Sarkandaugava” (6.). 

Sestdien pēdējā cīņa grupā un pusfināls par 1.-4. vai 5.-8.vietu. Svētdien – finālspēles.

Vienlaikus Rīgā, Teikas vidusskolā sezonas rangu tabulas 9.-14.vietas īpašnieces apļa turnīrā cīnās par četrām vietām U14 grupas pirmajā divīzijā 2016./2017.gada sezonā. Pēc pirmajā dienā izspēlētajām divām kārtām divas uzvaras ir BJBS “Rīga” vienībai.

Persil U13 meitenes (Saldus)

Pamatturnīra astoņas labākās komandas vispirms cīnās divos grupu turnīros, bet sacensības noslēgs pusfināli un finālspēles.

A grupa pa divām uzvarām ir BJBS “Rīga/Jugla” (1.), un Saldus (5.) komandā (mājinieces ar 41:39 pārspēja pamatturnīra ceturto labāko komandu Tukumu).

B grupā pirmo vietu jau nodrošinājušas BK “Kolibri/47.vsk. (3.), meitenes, bet par otro ceļazīmi uz pusfinālu sestdien cīnīsies Rīgas 3.BJSS (2.) un BJBS “Rīga/Rīdzene” (6.).

Sestdien pēdējā cīņa grupā un pusfināls par 1.-4. vai 5.-8.vietu. Svētdien – finālspēles.