Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1038, Did:0, useCase: 3

Nikolajs Mazurs: puikas izturēja fināla spriedzi

Nikolajs Mazurs: puikas izturēja fināla spriedzi
Finālmača spriedze: valmierietis Jānis Engers pret rīdzinieku Armandu Ginteru.
Foto: Jānis Priedītis

 Vārds Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas čempionu treneriem: Nikolajs Mazurs, BS Rīga/Sport 2000 – 1.vieta U16 grupā.

 

 Cik interesants bija LJBL turnīrs šajā vecuma grupā? 

Bija diezgan liela atšķirība starp regulāro sezonu un finālturnīru. Vairākas komandas – Valmiera, BS Rīga/VEF, Ventspils -  bija ļoti labi sagatavojušās finālcīņām. Savukārt mums nebija daudz laika, lai to izdarītu, jo iepriekšējā nedēļā spēlējām Eiropas Jaunatnes līgas superfinālā. Pamatturnīrā savus pretiniekus uzvarējām pārliecinoši, bet Valmierā bija kārtīgs kapiņš – īsts play-off basketbols. Prieks, ka mani puikas neapjuka. Šādas uzvaras ir ļoti vērtīgas un rada ļoti labas emocijas. Bet tāda jau ir finālturnīra būtība – spriedze un asa konkurence, kas sagādā labu pieredzi.

No citiem treneriem dzirdēts, ka finālturnīrā vienā spēlē pārāk liela nozīme ir nejaušībai – taisnīgāk būtu Latvijas čempiona titula īpašniekus noskaidrot divu apļu turnīrā visas sezonas garumā...

Nepiekrītu, kaut arī tādā gadījumā mūsu komandai būtu par kādu titulu vairāk, jo pērn pēc uzvaras pamatturnīrā zaudējām finālmača pēdējās sekundēs... Nē, play-off ir vajadzīgs! Varbūt pirmajā kārtā var cīnīties līdz divām uzvarām, un pēc tam izspēlēt Final 4.

Uzvarējāt tāpēc, ka strādājāt labāk par konkurentiem?

 Nespriedīšu, kā strādā citi. Zinu, ka mēs cenšamies strādāt profesionāli. Daudz un regulāri trenējamies, spēlējam ne tikai Jaunatnes līgā, bet arī Eiropas Jaunatnes līgā un LBL2, kas deva pamatīgu rūdījumu. Gan U15, gan U16 grupā man bija pa desmit spēlētājiem, kurus varēja droši laist laukumā. Citiem lielāka slodze gūlās uz līderu pleciem. Piemēram, divi valmierieši cīnījās pamatpiecniekos abās vecuma grupās (U15 finālā Rīga/Sport 2000 piekāpās Valmieras komandai). Mums rezervistu soliņš bija garāks, tāpēc pamatturnīru nospēlējām ļoti stabili. Un izturējām arī finālā.

Jautājums U16 izlases galvenajam trenerim: kā sezonas laikā mainījās kadetu izlases kandidātu saraksts?

Patīkamu pārsteigumu bija vairāk, nekā nepatīkamu un sezonas gaitā kandidātu sarakstu mazliet koriģēju. Uzvārdus pagaidām nesaukšu, puiši paši zina. Uz pirmo treniņnometni, kas sāksies 13.jūnijā, uzaicināšu 20 kandidātus.

Kas būtu uzlabojams jaunatnes basketbola organizācijā?

Nepiederu tiem, kuri meklē dažādas nebūšanas vai lauza galvas par labākiem variantiem. Mana pieredze liecina, ka visas problēmas, kas rodas, var atrisināt darba kārtībā. Un pilnībā atbalstu cīņu par basketbolistu sekmību. Varbūt kontroles formu var pilnveidot, bet ideja ir ļoti laba, jo stimulē saņemties tos puišus, kuri balansē uz robežas.  Tas ir solis pareizajā virzienā un pozīcijai jābūt stingrai. 

     [+] [-]

, 2011-05-17 18:05, pirms 13 gadiem
Es domāju, viņš par LBL finālu.

     [+] [-]

, 2011-05-17 18:37, pirms 13 gadiem
1 rakstīja: Es domāju, viņš par LBL finālu.
Es ar sākumā tā domāju, un nevarēju saprast kā viņš var teikt puikas, ja vef komandā ir spēlētāji kuri ir tuvu viņu vecumam, bet izlasot pirmo teikumu sapratu par ko iet runa.