Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:986, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: Pēc kļūdām spējām piecelties

Aigars Nerips: Pēc kļūdām spējām piecelties
Kristīne Kārkliņa: 16 punktu Latvijas valstsvienības spēlē ar Zviedrijas izlasi.
Foto: fibaeurope.com

 Latvijas sieviešu valstsvienība Četru nāciju turnīrā Zviedrijas pilsētā Sēderteljē pirmajā spēlē dramatiskā cīņā zaudēja Zviedrijas izlasei – 61:62 (14:16, 26:34, 50:51). Sestdien latvietes spēlēs ar Eiropas vicečempioni Turcijas izlasi, svētdien – ar Lielbritānijas vienību. Visas četras komandas gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram, kas 15.jūnijā sāksies Francijā.

 

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips:

„Zviedrijas komanda sagādāja spēka spiedienu, ar kādu iepriekšējos mačos nebijām saskārušies. Neveiksmīgi aizvadījām otro ceturtdaļu, kad mūsu saspēles vadītājas vienkāršās situācijās vairākkārt pazaudēja bumbu un mājinieces tika pie vieglajiem punktiem.

Otrajā puslaikā vajadzēja patērēt lielu enerģiju, lai atspēlētos. Izdevās samazināt kļūdu skaitu, krietni uzlabojās aizsardzība. Izdevās krietni ierobežot bīstamo centra spēlētāju Halvarsoni.

Trešās ceturtdaļas vidū izlīdzinājām rezultātu un pēc tam līdz pēdējām sekundēm bija izredzes uzvarēt. Priekšpēdējā minūtē vēl panācām 61:60, tad bija 61:62 un neprecīzs metiens. Aizsardzībā atsitāmies, diemžēl nebija iespēja izdarīt nepieciešamās maiņas, tāpēc pēdējie uzbrukumi iznāca samocīti. Mīnus 1 nav patīkami, taču nav arī traģēdija, jo spēles laikā parādījām, ka varam pārvarēt neveiksmju brīžus un spēlēt kvalitatīvi un veiksmīgi.

Slodzi sadalījām starp desmit spēlētājām un statistika visumā objektīvi ataino ieguldījumu. Oficiālā spēlē, iespējams, kāda neveiksminiece būtu spēlējusi mazāk. Kā komandas līdere uzbrukumā un aizsardzībā nospēlēja Kristīne Kārkliņa, krietni produktīvāk, nekā iepriekšējos mačos darbojās Ieva Krastiņa, savu izdarīja Liene Jansone. No trešajiem numuriem ar precīziem tālmetieniem vislabāk sevi parādīja Zana Jākobsone. Protams, ir rezerves progresam – labāk var spēlēt gan Babkina, gan Eibele.

Rīt pirms spēles ar Turcijas izlase, iespējams, būs kāda pārmaiņa sastāvā.”

Pirmās kārtas otrajā spēlē Lielbritānijas izlase ar 67:60 pārspēja Turcijas vienību, kuru Sēderteljē pārstāv otrais sastāvs.

Latvijas komandas sastāvs, statistika un spēļu grafiks: Sieviešu izlase

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja