Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:986, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: Mums ir 24 stundas, lai atcerētos basketbola pamatlietu - atbloķēšanu

Aigars Nerips: Mums ir 24 stundas, lai atcerētos basketbola pamatlietu - atbloķēšanu
Liene Jansone pret Azaniju Stjuarti: šoreiz pārsvars bija Lielbritānijas izlasei.
Foto: FIBAEurope/Herve Bellenger

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenajam trenerim Aigaram Neripam, kā arī spēlētājām pēc Eiropas čempionāta otrās spēles ar Lielbritānijas izlasi zaudējuma (56:69) iemeslus nevajadzēja meklēt ilgi. „Metienu precizitātes procents abām komandām ir apmēram vienāds, kļūdu skaits – līdzīgs. Taču, ja pretinieces pie groziem izcīna par 21 atlēkušo bumbu vairāk, uzvarēt nav iespējams,” tā cīņas iznākumu komentēja Latvijas valstsvienības rezultatīvākā spēlētāja Ieva Krastiņa. 

Pēc spēles abu komandu noskaņojums, protams, bija diametrāli pretējs. „Eiropas čempionātā ir spēcīgas komandas, katra var uzvarēt, taču tikai labākās var uzvarēt divas dienas pēc kārtas. Esmu ļoti priecīgs, ka mums tas izdevās un tagad mierīgi varam gatavoties cīņai ar Francijas izlasi, neuztraucoties par savu likteni turnīrā,” uzsvēra Lielbritānijas izlases līdere Džohanna Līdhema.

Ieva Krastiņa atzina, ka rezultāts bijis sāpīgs, taču likumsakarīgs. „Atšķirības no mūsu spēles pārbaudes turnīrā, kurā uzvarējām mēs? Pati būtiskākā – šodien viņas gribēja uzvarēt vairāk, nekā mēs.” Arī Anete Šteinberga un Elīna Babkina atzina, ka Latvijas komandas spēles kvalitāte bijusi tālu no vēlamās. „Brīžiem šķiet, ka esam kaut kur izplatījumā, nevis laukumā. Jātiek atpakaļ – pēc trim spēlēm braukt mājās negribas,” atzina Elīna.

Valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips sagrāvi pie groziem skaidroja ar spēles disciplīnas trūkumu: „Basketbola ābece – pretinieču atbloķēšana... Mūsu situācijā, spēlējot bez ļoti garām centra spēlētājām, tas ir divtik svarīgi. Zinājām, ka būs problēmas, jo daudzām spēlētājām pareiza darbība diemžēl nav ieaudzināta asinīs. Treniņos un pārbaudes spēlēs daudz pievērsām uzmanību šim aspektam. Šķita, ka ir panākts progress, turnīrā Čehijā noturējāmies pret Krieviju un Čehiju. Varbūt Lielbritānijas basketbolistes šodien pēc bumbām gāja agresīvāk, iesaistoties arī mazajām. Savukārt mums bija plaisas starp līnijām. Atlēcošās bumbas jau nav tikai garo atbildība – visam piecniekam jāiesaistās cīņā. Pagaidām tas nenotiek. Bet katra zaudēta bumba pie sava groza ne tikai draud ar punktu zaudēšanu, bet arī psiholoģiski sarežģī spēli uzbrukumā.

Pagaidām panikai nav pamata, jo turnīra situācija izvērtusies tā, ka izšķirošā cīņa būs tikai rīt ar Serbijas izlasi. Mums tagad ir 24 stundas, lai atpūstos un sagatavotos gan taktiski, gan psiholoģiski. Pirms šodienas mača laika pietrūka – man joprojām ir sajūta, it kā nebūtu nemaz gājis gulēt. Tagad būs gan medicīniskās procedūras spēlētājām, būs laiks detalizēt spēles plānu un no rīta treniņā atcerēties pamatlietas.

Skaidrs, ka meitenes pārdzīvo, taču ceru, ka pārdzīvojumi būs rezultatīvi – saskatot to, kas lūdz šim nav izdarīts, un sagatavojoties pēdējā spēlē izdarīt labāk. Mums vajadzīgs visu spēlētāju ieguldījums, turklāt gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Ikviena var nospēlēt labāk – par to esmu pārliecināts.

Pirmdien mūs gaida tāds pats pretinieču augumu pārsvars, tikai serbietes spēlē individuālāk, nekā Lielbritānijas un Francijas komandas. Mačā ar Lielbritāniju serbietēm it kā bija pārsvars, taču tālu atrauties neizdevās un Lielbritānija ar organizētāku un kolektīvāku spēli panāca izšķirošo lūzumu. Jābūt gatavām izturēt pretinieču spiedienu un nekrist panikā arī tad, ja kādā epizodē pretinieces iegūs pārsvaru. Viss ir pašu rokās.”

  +2 [+] [-]

, 2013-06-16 19:13, pirms 11 gadiem
ja jau tu neesi spējis to liidz sim iemāciit ko ta tu rausi kreklu di..rsā 24 stundās...

     [+] [-]

, 2013-06-16 19:24, pirms 11 gadiem
Smiekligs treneris tad, paris nedelas nevar iemacit elemntarakas lietas.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-16 19:39, pirms 11 gadiem
rediss77 rakstīja: Smiekligs treneris tad, paris nedelas nevar iemacit elemntarakas lietas.
Pats saproti, ko runā? Trenerim izlasē šādas lietas nav jāmāca! Tās tiek iemācītas jaunatnes līgas pirmajās grupās... Ja spēlētājas to vēl nemāk vai negrib, tad tā ir cita lieta

     [+] [-]

, 2013-06-16 19:52, pirms 11 gadiem
Tranquillo rakstīja: Pats saproti, ko runā? Trenerim izlasē šādas lietas nav jāmāca! Tās tiek iemācītas jaunatnes līgas pirmajās grupās... Ja spēlētājas to vēl nemāk vai negrib, tad tā ir cita lieta
Gadijuma neesi pats Nerips ? Ja treneris ir tads zabaks ka 2 speles pec kartas ka pats saka pamatus nevar atgadinat speletajam tad prieks kam tads vispar vajadzigs.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-16 20:08, pirms 11 gadiem
rediss77 rakstīja: Gadijuma neesi pats Nerips ? Ja treneris ir tads zabaks ka 2 speles pec kartas ka pats saka pamatus nevar atgadinat speletajam tad prieks kam tads vispar vajadzigs.
Un Tu domā, ka minūtes pārtraukumos un starplaikos tas netika pateikts???

  +2 [+] [-]

, 2013-06-16 20:21, pirms 11 gadiem
rediss77 rakstīja: Smiekligs treneris tad, paris nedelas nevar iemacit elemntarakas lietas.
Ja gribat kritizēt treneri, tad darat to. Man tas pilnīgi pie vienas vietas. Vai tas būtu Starkovs, Nolans vai Nerips, bet mani tracina lasīt neobjektīvus, kritiskus komentārus bez jebkādiem argumentiem.
Ja ir smieklīgs treneris, tad kādēļ? Ja tu vidusskolā ejot, nemāki 6. klases vielu, tad kas ir vainīgs? Tavs tagadējais skolotājs vai tavs kādreizējais skolotājs?
utt. utt. utt. Sportacentrs ir neobjektivitātes kalngals, esportā cilvēki, lai arī varbūt troļojot, tomēr spļāva ārā argumentus un savus tekstus balstīja uz kko reālu. Tagad visi tikai brēc un ņaud. TVNET līmenis veiksmīgi sasniegts.

  -2 [+] [-]

, 2013-06-16 20:27, pirms 11 gadiem
NIPEM rakstīja: Ja gribat kritizēt treneri, tad darat to. Man tas pilnīgi pie vienas vietas. Vai tas būtu Starkovs, Nolans vai Nerips, bet mani tracina lasīt neobjektīvus, kritiskus komentārus bez jebkādiem argumentiem.
Ja ir smieklīgs treneris, tad kādēļ? Ja tu vidusskolā ejot, nemāki 6. klases vielu, tad kas ir vainīgs? Tavs tagadējais skolotājs vai tavs kādreizējais skolotājs?
utt. utt. utt. Sportacentrs ir neobjektivitātes kalngals, esportā cilvēki, lai arī varbūt troļojot, tomēr spļāva ārā argumentus un savus tekstus balstīja uz kko reālu. Tagad visi tikai brēc un ņaud. TVNET līmenis veiksmīgi sasniegts.
Protams var jau aizstavet trenerus visu laiku, tacu tad javaica, vai Nerips ir kaut ko sasniedzis pie TTT stures, vai komanda progreseja ? Neviens nekad neparmet zaudejumu ka tadu, bet gan veidu ka tiek zaudets, ja nav kombinaciju un netblokejam, tad treneris nav vainigs, visas speletajas ir dumjas ? Diez vai, trenerim tiek dotas vairakas nedelas laika lai izveidotu komandu, un ta ir vina atbildiba ka komanda nospele un ka vina spele, pretstata Bagatskis ar praktiski otro izlasi radija vismaz atzistamu speli, un pec 0-5 neviens vinu negaja mest nost, kamer siev izlases sniegums ir vienkarsi drausmigs. Bet var jau protams ar atbalsta plakatiem aizstavet Starkovus un Neripus, lai gan paraditais sniegums ir nekads.

     [+] [-]

, 2013-06-16 20:28, pirms 11 gadiem
Aivers0n rakstīja: Un Tu domā, ka minūtes pārtraukumos un starplaikos tas netika pateikts???
Nav ko domat, ja teica, tad acimredzot neprot pateikt ta, lai speletajas saprastu, tas ir vina darbs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-16 22:40, pirms 11 gadiem
Man visa šitā spēle atgādina to komandu, ko toreiz kd eirolīgā spēlēja TTT. Uzbrukumi tikpat bija samocīti kā tagad, kaut vai toreiz komandā bija Kubliņa un vēl pāris ārzemnieces, bet spēle tāda pati. Nu nav viņš treneris. Pat par palīgu tādu neliktu.

     [+] [-]

, 2013-06-16 22:54, pirms 11 gadiem
rediss77 rakstīja: Nav ko domat, ja teica, tad acimredzot neprot pateikt ta, lai speletajas saprastu, tas ir vina darbs.
ir lietas, kuras ir jāmāk.. grūti, ja iedod amatieru komandas līmeņa spēlētājus.. paklausies pats ko ir teikuši lielie treneri - nevar normāli strādāt, ja komandā kādam jāmāca driblēt nevis jāiespēlē sadarbības.. driblēt un mest ir jāmāk.. izlasē trenerim ir cits uzdevums

     [+] [-]

, 2013-06-16 23:22, pirms 11 gadiem
Vai vispār pastāv sieviešu basketbols?

     [+] [-]

, 2013-06-17 10:04, pirms 11 gadiem
kungam - te nav runa par driblēt mācēšanu vai nemācēšanu. Iet runa par "degošām acīm"! Latvijas izlasē abās pirmajās spēlēs tādas bija laukumā varbūt divām vai trim spēlētājām (noteikti abās Šteinbergai), ķo domāja pārējās (varbūt par mammogrāgrāfijas reklāmu?)?!! Nu, nav Nerips īstais vīrs galvenā trenera amatā, te vajag Knābi vai Zvirgzdiņu! Un tādas beibes, kā Brumermane(negriba vai nespēj) un Šurkusa (nekad nepratīs!) izlasei tuvumā nevajadzētu laist tuvāk par'plintes šāvienu - abas ganās laukumā kā tādas...