Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:982, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: Mācīsimies spēlēt vēl agresīvāk un akurātāk

Aigars Nerips: Mācīsimies spēlēt vēl agresīvāk un akurātāk
TTT Rīga: otrais zaudējums Latvijas - Igaunijas sieviešu čempionātā liks vēl vairāk sasparoties treniņos.
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

 Latvijas vicečempiones TTT Rīga no īsās turnejas pa Igauniju pārveda ne tikai pārliecinošu uzvaru pār Audentes (102:46), bet arī zaudējumu mačā ar kaimiņvalsts  čempionvienību Tallinas ECLEX 69:75 (19:21, 35:43, 53:56), kas rīdzinieces nostūma uz trešo vietu turnīra tabulā. Spēles iznākumu un komandas ieceres komentē TTT Rīga galvenais treneris Aigars Nerips.

 

Zaudējums Igaunijas čempionēm ir pārpratums, nejaušība vai likumsakarība?

ECLEX ir laba komanda, kuras līderes darbojās ar lielu pārliecību, spēlēja disciplinēti un trāpīja arī sarežģītus metienus pāri rokām. Turklāt mājiniecēm dzīvo atviegloja 20 piezīmes, ko saņēma mūsu četras spēka uzbrucējas un centra spēlētājas. Piezīmju nasta krājās ļoti strauji, liekot meitenēm darboties piesardzīgi.

Rīdzinieces izmetušas 23, tallinietes – tikai trīs trīspunktniekus. Statistika liek domāt, ka komandu taktika uzbrukumā bijusi krasi atšķirīga...

Igaunietes aktīvi gāja garām savām sedzējām, lielāko daļu sodu sapelnījām uz saslēgšanos. Bija epizodes, kurās varēja diskutēt par sodu pamatotību. Tomēr nevainoju tiesnešus, pašām jāmācās savas darbības izpildīt vēl precīzāk. Arī jāiemanto tiesnešu cieņa, jo jaunām spēlētājām nepiedod to, ko dažkārt nepiedod pieredzējušām meistarēm. Uzbrukumā 23 trīspunktnieki nav pārmērība. Mūsu sadarbības bieži bija mērķtiecīgākas un ātrākas, nekā pretiniecēm. Taču fakts paliek fakts – treniņos mūsu meitenes bieži ir agresīvākas un precīzākas, nekā spēlēs, kad dažkārt bumba lido garām pēc brīviem metieniem no ideālām pozīcijām.

Ko darīsiet, lai kļūdas labotu?

Stilu nemainīsim. Tieši otrādi – mācīsimies spēlēt vēl agresīvāk un vienlaikus akurātāk. Krāsim pieredzi un pārliecību. Arī meklēsim iespējas pārbaudes spēlēm ar spēcīgām komandām. Mums biežāk vajadzīgi tādi mači, kādi bija ar Cēsīm un ECLEX.

Latvijas –Igaunijas čempionātā tādu ir par maz?

Mums vajadzēja nopietni pacīnīties gan Liepājā, gan pret RTU/Merks, tomēr bijušas arī spēles, kurās pretinieces uzreiz tālu atpalika. Tiesa, arī konkurentes uz vietas nestāv. Piemēram, Tallinas Universitātes komandu kopš sezonas sākuma papildinājušas četras jaunas spēlētājas, un tā ir daudz stiprāka, nekā oktobra sākumā, kad uzvarējām ar 109:42. Atbildes mačam Tallinā būs jāgatavojas ļoti nopietni.

Vai arī TTT Rīga domā pastiprināties?

Jā, cītīgi trenējamies, lai progresētu sastāvā esošās spēlētājas un stiprāka kļūtu visa komanda... No malas palīdzes negaidām – nav, ko viņām piedāvāt. Pēc Jaungada, iespējams, būs neliela sastāva rotācija starp mūsu komandu un TTT Juniorēm – lai būtu labi gan abām komandām, gan pašām spēlētājām.

     [+] [-]

, 2012-12-10 20:12, pirms 12 gadiem
Basket.lv varētu uzzināt visu klubu (arī EST) viedokļus par apvienotu līgu pēc 1.apļa baigām.

  +2 [+] [-]

, 2012-12-10 20:52, pirms 12 gadiem
TTT Rīga: otrais zaudējums Latvijas - Igaunijas sieviešu čempionātā liks vēl vairāk sasparoties treniņos

Varbūt tomēr reizi par visām reizēm vajag paņemt normālu treneri (arī LV var atrast) un beigt izniekot jau tā nelielo resursu (talantīgās spēlētājas). Ar šo treneri nekas nebūs, ne ar jauniešiem, ne pieaugušajiem. Drīzāk vēl kādu meistarīgu spēlētāju noraks, nekā veicinās tās attīstību.