Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:982, Did:0, useCase: 3

Latvijas – Igaunijas sieviešu čempionāts: būs turpinājums

Latvijas – Igaunijas sieviešu čempionāts: būs turpinājums
SK Cēsis: pirmais tituls 2013.gada sezonā.
Foto: Romualds Vambuts

 Latvijas – Igaunijas sieviešu čempionāta finālturnīra laikā Cēsīs notika neformāla klubu pārstāvju sanāksme, kurā piedalījās arī Latvijas basketbola līgu un Igaunijas Basketbola federācijas vadītāji. Uzmanības centrā bija tikko aizvadītais pirmais čempionāts, kā arī sadarbības perspektīvas. Situāciju komentē Latvijas basketbola līgu direktors Ēriks Ozols.

 

Kāds bija klubu pārstāvju viedoklis par pirmo Latvijas – Igaunijas sieviešu čempionātu?

Pozitīvs, tiesa, ar vienu izņēmumu. Igaunijā šim projektam ir vienbalsīgs atbalsts. No Latvijas klubiem to pozitīvi novērtēja  TTT Rīga, RTU/Merks un Latvijas Universitātes pārstāvji, neklātienē arī liepājnieki. Iebildes izskanējušas tikai no SK Cēsis prezidenta Krišjāņa Kļaviņa.

Finālturnīra rezultāti – trīs pirmās vietas ieņēma Latvijas komandas – stiprina balsis, kuras apšauba turnīra sportisko lietderību...

Skatīsimies no gaišās puses - finālturnīrā labi nospēlēja gan TTT Rīga, gan RTU/Merks, tāpēc igaunietes palika tikai ceturtās. Neaizmirsīsim, ka pamatturnīra laikā ECLEX ilgi turējās otrajā vietā un Tallinā zaudēja pat TTT Rīga. Savā laukumā bīstamas pretinieces bija Tallinas Universitāte un Audentes. Protams, vienmēr varētu vēlēties augstāku meistarības līmeni un vairāk spēcīgu komandu, taču klubu pārstāvji gandrīz vienbalsīgi atzīst, ka kopā spēlēt ir interesantāk, nekā norobežojoties tikai Latvijas līgā. Arī izmaksu ziņā atšķirības nav lielas. Gan Latvijā, gan Igaunijā lielākoties ir amatieru komandas, tomēr no tām nav skanējušas nekādas iebildes.

SK Cēsis prezidents publiski paudis, ka izteicis priekšlikumus LSBL attīstībai. Kāda ir to būtība?

Atgriezties pie LSBL, kurā astoņas komandas līdz Jaungadam izspēlētu divus apļus, bet otrajā posmā četras labākās spēlētu vēl četrus apļus savā starpā. Tomēr citām komandām tāds modelis nešķiet pievilcīgs.

Šogad Latvijas – Igaunijas līgā spēlēja septiņas Latvijas vienības, tai skaitā U16 izlase. Prieks par mūsu trim labākajām komandām, kuras sezonas laikā progresējušas.  Prieks, ka sieviešu komandu atbalsta Liepājā. Liepājniecēm vēl ir iespēja pacīnīties par medaļām Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā, kas sākas jau trešdien. Protams, gribētos, lai sieviešu basketbola dzīvē aktīvāk iesaistītos tādi basketbola centri kā Ventspils, Valmiera un Jelgava. Lai lielais basketbols atgrieztos Daugavpilī. Taču būsim reālisti – noteicošais arguments šai ziņā būs pašvaldību atbalsts un iespēja piedalīties starptautiskā turnīrā varētu būt interesantāks stimuls, nekā spēlēšana tikai Latvijas čempionātā.

Kā Latvijas – Igaunijas čempionātam veicas ar atbalstītāju piesaisti?

Gan Latvijā, gan Igaunijā uzrunāti vairāki uzņēmumi, kuras darbojas abās valstīs. Interese ir, tiesa, līdz līgumam vēl neesam tikuši. Manuprāt, tagad, kad esam veiksmīgi aizvadījuši vienu sezonu, sarunas būs konstruktīvākas, jo varam pierādīt, ka šis nav bijis vienas dienas projekts. Svētdien arī Igaunijas Basketbola federācijas prezidents apliecināja, ka pieliks visas pūles, lai nākamgad turnīram būtu nopietns sadarbības partneris.

Kāda izskatās turnīra tuvākā nākotne?

Pamattdoma – sadarbību ar Igauniju turpināsim. Ar klubu pārstāvjiem apspriedām iespējas iesaistīt arī  citu valstu komandas. Vienojāmies vispirms tikt skaidrībā savā starpā un iespējami ātri iezīmēt nākamās sezonas kontūras, lai ar potenciālajiem partneriem būtu konkrēta saruna. Ir virkne ideju, kuras jārealizē, lai mūsu sacensības kļūtu vēl kvalitatīvākas pašiem un pievilcīgākas potenciālajiem partneriem.

     [+] [-]

, 2013-04-08 17:22, pirms 11 gadiem
LAT-EST vadošiem klubiem būtu arī jāspēlē Eiropā, ja būs naudiņa.

     [+] [-]

, 2013-04-08 20:43, pirms 11 gadiem
LIT var iedot uzreiz 4 komandas, kas pretendētu uz Final4.