Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:721, Did:0, useCase: 3

Ministru prezidents atbalsta ideju par basketbola internāta izveidi

Ministru prezidents atbalsta ideju par basketbola internāta izveidi
Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim uzdāvināja basketbola kreklu ar Latvijas U20 izlases dalībnieku - Eiropas vicečempionu -...

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins un ģenerālsekretārs Edgars Šneps tikušies ar ministru prezidentu Valdi Dombrovski. Sarunā piedalījās arī Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietniece Sporta un jaunatnes departamenta vadītāja Ulrika Auniņa un finanšu ministra biroja vadītāja Signe Jantone. Pārrunātas basketbola saimniecības aktuālās problēmas un iespējamie risinājumi. Vairākas idejas guvušas ministru prezidenta atbalstu.

Iepazīstinot ministru prezidentu ar basketbola aktualitātēm, Valdis Voins un Edgars Šneps īpašu uzmanību vērsuši uz sistemātiska valsts atbalsta trūkumu labāko jauno basketbolistu meistarības pilnveidošanai, kādu vairākos sporta veidos nodrošina Murjāņu sporta ģimnāzija.  Daudzviet Latvijā izveidota laba basketbola infrastruktūra, ir stabils nodarbināto skaits, un valsts labākie klubi veido savas rezervju sagatavošanas sistēmas par pašvaldību un privātajiem līdzekļiem. Tomēr Latvijas apstākļos nav reāli visās sporta skolās nodrošināt augstākajiem kvalitātes standartiem atbilstošus apstākļus – kvalificētus trenerus, mūsdienīgu medicīnisko nodrošinājumu utt.

Iespējamā izeja – basketbola internāts, centralizējot talantīgāko spēlētāju sagatavošanu jau no 15-16 gadu vecuma. Tādi jau darbojas gandrīz visās Eiropas valstīs un to darba augļus jau varam novērtēt, ar katru  gadu izjūtot vēl lielāko konkurenci, piemēram, no Somijas un Zviedrijas komandu puses.

V.Dombrovskis paudis principiālu atbalstu idejai šādas centralizētas sistēmas veidošanai, aicinot Basketbola savienību kopā ar Izglītības un zinātnes ministriju izstrādāt konkrētus priekšlikumus ieceres realizēšanai.

V.Voins un E.Šneps vēlreiz aktualizējuši Basketbola savienības apņēmību kā pilotprojektu pārņemt sporta skolu pedagogu – treneru – likmju administrēšanu, lai nodrošinātu maksimālu efektīgu darbu sporta skolās un metodisku vadību, atbilstoši basketbola jaunākajām tendencēm, kā arī veicinātu pilnu basketbola „piramīdu” veidošanu pašvaldībās. Ministru prezidents konceptuāli atbalstījis šāda pilotprojekta īstenošanu vienā sporta spēļu veidā – basketbolā, kā arī dažos individuālajos sporta veidā, uzsverot, ka šī jautājuma risināšanā nepieciešama saskaņošana ar lielākajām pašvaldībām.

LBS vadītāji informēja Ministru prezidentu par trīs Baltijas valstu basketbola organizāciju nodomu kopā pretendēt uz 2017.gada Eiropas čempionāta vai 2018.gada pasaules čempionāta rīkošanu, uzsverot lielo sacensību pievienoto vērtību – gan ekonomiskās dzīves aktivizēšanu iesaistītajās valstīs (Lietuvā kopējais ekonomikas ieguvums o EuroBasket’2011 tiek lēsts 250 miljonu latu apmērā), gan aktīva dzīvesveida propagandā. Paredzams, ka oktobrī FIBA izsludinās pieteikumu pieņemšanas kārtību un noteikumus. V.Dombrovskis aicināja turpināt darbu pie šā projekta, ar noteikumu, ka Latvijā nebūs nepieciešamība būvēt speciālus infrastruktūras objektus.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-28 14:22, pirms 11 gadiem
Šneps jau pats 47vsk to piedzīvoja, zin par ko runā!

  +1 [+] [-]

, 2013-08-28 15:15, pirms 11 gadiem
ko var d*rst!!!

vēl tikko gribēja nogriez nodokļu atlaides no ziedojumiem sabiedriskām organizācijām!!!

Kā tas atbalsts izpaudīsies, ja ļoti vēlas nogriezt nodokļu atlaides ziedojumiem! Kārtējo reizi tukša muldēšana, un darbi nesakrīt ar sarunāto.

Priekšvēlēšanu kampaņa ir sākusies - muldēs pa tukšo un pēc vēlēšanām pateiks, ka būs jāpagaida līdz 2017.gadam, tad arī sāks skatītīsies, ka risināt šo jautājumu.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-28 15:57, pirms 11 gadiem
ko nozīmē "atbalstu" - viena lieta visās tikšanās ar sporta federāciju pārstāvjiem izteikt šo maģisko vārdu, bet cita lieta piešķirt reālu naudu budžetā...

gaidām intrenāta projektu - kaut kas jauns vai par valsts naudu gatavos VEFa jaunos spēlētājus.

  +3 [+] [-]

, 2013-08-28 16:01, pirms 11 gadiem
Internāti varbūt arī laba lieta, bet lielākais stulbums tajā visā būs, ja katra sporta veida organizācija tagad bīdīs SAVU iedomātās sistēmas projektu. Tādā gadījumā valstī naudas pietiks tikai vienam sporta veidam!

Pareizākais būtu sanākt visām ieinteresētajām pusēm kopā [sporta veidu federācijām, LSPA, pašvaldībām, valsts institūcijām] un izstrādāt vienotu sporta veida "pārklājuma tīklu", kur varētu attīstīt to vai citu sporta veidu, tam būtu jāaptver visus valsts reģionus, pārskatītu pieejamo un trūkstošo sporta bāžu daudzumu un to pielietojumu, izstrādātu attīstības vīziju [ar izmēramiem kontrolparametriem], kalkulētu atbilstošu finansējumu treneru un pedagogu algām, utt.!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-28 22:57, pirms 11 gadiem
Doma ir laba un apsveicama. Izņemot pāris būtiskas problēmas:
1.Tā nav premjera un biedrību kompetence, bet IzM (neticu,ka viņi akreditēs šādu programmu);
2.Kura pašvaldība uzņemsies šādu smagu un investīcijām bagātu programmu, kuru komandēt gribēs Jaunums ar savu klēpju ģenerāli;
3.Kura pašvaldība gribēs atdot savus labākos audzēkņus mistiskai skolai, lai netieši atbalstītu Jaunupu un VEF.

     [+] [-]

, 2013-08-30 12:17, pirms 11 gadiem
Vai ,kāds arī padomājis ,kā tam talantam tikt bez atbalsta un finansējuma līdz tiem 15-16 g? Vairāk atbalstu vajag novada sporta skolām . Tālāk jau reģionālajiem basketbola klubiem vajadzētu uzņemt šos jauniešus savā aizgādībā. Un te nu lūk noderētu valsts atbalsts ,gan klubiem ,gan jauniešiem stipendiju utt. veidā. Nekas jauns nebūtu nejāceļ ne lieki štati jāmeklē. Ir jau kā zināms mums vismaz viens BK Latvijas reģionā ,kas piesaista ,attīsta un palaiž pasaulē jaunos talantus jau no 14g vecuma.