Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:721, Did:0, useCase: 3

LBS Gada balvas laureāti: Anete Jēkabsone-Žogota, Dairis Bertāns, Ainars Bagatskis...

Latvijas Basketbola savienības 91.dzimšanas dienā nosaukti Gada balvas basketbolā ieguvēji deviņās nominācijās. Par Gada basketbolisti atzīta Anete Jēkabsone-Žogota, Gada basketbolistu – Dairis Bertāns. Laureāti citās nominācijās: Gada treneris (Oļģerta Altberga balva) – Ainars Bagatskis, cerība – Rodions Kurucs, jaunatnes treneris – Jānis Gailītis, tiesnesis – Oļegs Latiševs, seniore – Lorita Sauša, ratiņbasketbolists – Raimunds Beginskis. Tālivalža Pētersona balva Gada ieguldījums basketbolā piešķirta Saeimas deputātei Solvitai Āboltiņai. 

Četrās nominācijās – Gada spēlētāja, Gada spēlētājs, Gada treneris un Gada cerība - laureātus noteica, summējot līdzjutēju, mediju, LBS Treneru komisijas un valdes balsojumus. Nominācijā Gada jaunatnes treneris laureātu izraudzījās LBS treneru komisija, nominācijās Gada tiesnesis un Gada ieguldījums – LBS valde, Gada ratiņbasketbolists – Latvijas Ratiņbasketbola federācija, Gada seniors – LBS Senioru komisija.

Vērā tika ņemti 2013./2014.gada klubu sezonā, kā arī 2014.gada izlašu sezonā sasniegtie rezultāti.

GADA SPĒLĒTĀJA. WNBA čempione Anete Jēkabsone-Žogota (arī Krievijas čempione un 3.vietas ieguvēja Eirolīgā) bija izteikta favorīte, kuru līdzjutēji, mediji un treneri izvirzīja nedalītā, bet valde – dalītā pirmajā vietā. Aiz favorītes muguras izvērtās sīva cīņa par otro vietu, kurā uzvarēja valstsvienības uzbrucēja Itālijas čempionāta trešās vietas ieguvēja Aija Putniņa, bet trešā finišēja valstsvienības rezultatīvākā spēlētāja Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Elīna Babkina. Seko Polijas čempione Zane Tamane, Francijas čempione Gunta Baško-Melnbārde un valstsvienības kapteine Lietuvas čempione Ieva Krastiņa.

 Līdzjut.MedijiTreneriValdeSumma
Anete Jēkabsone1111/24,5
Aija Putniņa422412
Elīna Babkina3351/212,5
Gunta Baško5435/617,5
Zane Tamane654318
Ieva Krastiņa2665/619,5

GADA SPĒLĒTĀJS. Aizraujoša cīņa par uzvaru starp vairākiem spēkos un nopelnos līdzvērtīgiem konkurentiem. Ar nelielu pārsvaru Gada balvas ieguvēja gods ticis Dairim Bertānam, kurš aizejošajā gadā veiksmīgi iejuties Spānijas ACB līgā un debitējis NBA Vasaras līgā, kā arī bija viens no valstsvienības līderiem Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Otrajā vietā – valstsvienības kapteinis Kazahstānas čempions Jānis Blūms. Iespējams, nenovērtētākā varoņa gods – valstsvienībā, kā arī savu klubu sastāvos Eirolīgā un Eiropas kausa izcīņā ļoti stabili spēlējošajam saspēles vadītājam Ukrainas čempionam Jānim Strēlniekam, kuru augstu novērtējuši treneri. Seko ACB līgas uzlecošā zvaigzne Kristaps Porziņģis un valstsvienības stabilākais cīnītājs zem groziem Kaspars Bērziņš.

 Līdzjut.MedijiTreneriValdeKopā
Dairis Bertāns12317
Jānis Blūms31138
Jānis Strēlnieks532414
Kristaps Porziņģis255214
Kaspars Bērziņš444517

GADA TRENERIS (Oļģerta Altberga balva).Vispārliecinošākais rezultāts – visās četrās kategorijās visaugstāk novērtēts Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā absolūti labāko rezultātu sasniegušās vīriešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis, kurš veiksmīgi strādājis (un strādā) ar ārzemju klubiem. Otrajā vietā izvirzīts „Jūrmala/Fēnikss” pavasara brīnuma autoru un sieviešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš, trešajā – Eiropas kadetu vicečempionu U16 izlases galvenais treneris Jānis Gailītis, kuram seko Latvijas čempionvienību treneri Roberts Štelmahers (BK „Ventspils”) un Aigars Nerips („TTT Rīga”). 

 Līdzjut.MedijiTreneriValdeKopā
Ainars Bagatskis11114
Ainars Zvirgzdiņš2223/49,5
Jānis Gailītis3333/412,5
Roberts Štelmahers444214
Aigars Nerips555520

GADA CERĪBA. Neklātienē sacenšoties vairākiem jaunajiem basketbolistiem, kuri veiksmīgi startēja sava vecuma Eiropas čempionātos un daži pat debitēja valstsvienībā, uzvarēja visjaunākais pretendents – līdzjutēji, mediji un valde pirmajā vietā izvirzīja U16 izlases līderi Rodionu Kurucu („VEF Rīga”). Otrajā vietā – treneru balsojuma favorīte U20 izlases līdere un valstsvienības pamatpiecieka spēlētāja Kate Krēsliņa („RSU/Merks” – „TTT Rīga”), seko U20 vīriešu izlases līderis Rolands Šmits, U16 izlases saspēles vadītājs Kristers Zoriks (BJBS „Rīga/DSN”) un U16 meiteņu izlases līdere Digna Strautmane (BJBS „Rīga/Rīdzene”).

 Līdzjut.MedijiTreneriValdeKopā
Rodions Kurucs11215
Kate Krēsliņa32139
Rolands Šmits234413
Kristers Zoriks443213
Digna Strautmane555520

GADA JAUNATNES TRENERIS. Pacietība un profesionalitāte, ikdienā slīpējot talantus "VEF Rīga" sistēmā un Latvijas U16 izlases spēlētājus izvadot cauri pašpārliecinātības un nedrošības rifiem līdz Eiropas kadetu čempionāta sudraba medaļām – Jānis Gailītis!

GADA TIESNESIS. Vienīgais Latvijas pārstāvis Pasaules kausa izcīņā Spānijā, vienlīdz pārliecinošs Atēnās un Barselonā, Rīgā un Ventspilī, Saldū un Jēkabpilī, vienīgais latviešu basketbola pārstāvis 2014.gada Pasaules kausa izcīņā Spānijā – protams, Oļegs Latiševs!

GADA SENIORS. Uzticība basketbolam un dzīvesprieks, TTT „zelta meitene” – divkārtēja Eiropas kausa ieguvēja, septiņkārtēja Padomju Savienības čempione, Latvijas maksibasketbola izlases līdere un Eiropas čempione 55+ grupā: Lorita Sauša!

GADA RATIŅBASKETBOLISTS. Gribasspēks un autoritāte, Latvijas ratiņbasketbola izlases spēlējošais treneris un līderis, Līvānu basketbola skolas audzēknis un ratiņbasketbola profesionālis ar gandrīz desmit gadu pieredzi Itālijas un Vācijas klubos – Raimunds Beginskis!

GADA IEGULDĪJUMS (Tālivalža Pētersona balva): LBS prezidents Valdis Voins: Balvu „Gada ieguldījums” pasniedzam cilvēkiem ārpus basketbola vides, kas devuši lielu ieguldījumu mūsu sporta veida autoritātes paaugstināšanā. Viens no spilgtākajiem notikumiem Latvijas basketbola dzīvē 2014.gadā bija izcīnītās tiesības Rīgā rīkot EuroBaske’2015 spēles, un šajā procesā milzīga nozīme bija Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas atbalstam gan palīdzot nodrošināt valdības atbalstu un finansiālās garantijas, gan klātienē izšķirošajā FIBAEurope valdes sēdē uzrunājot lēmējus. Turklāt Āboltiņas kundze tradicionāli atbalstījusi Jaunatnes līgu, uzņemot Saeimas namā  mācībās sekmīgākos jaunos basketbolistus un Jaunatnes līgas labākos trenerus un tiesnešus, kā arī aktīvi piedalījusies LBS darbā.”

  -1 [+] [-]

, 2014-11-26 19:31, pirms 9 gadiem
Žēl, ka Strēlnieks nedabūja to balvu, bet protams Dairim arī pelnīti!

  +2 [+] [-]

, 2014-11-26 19:36, pirms 9 gadiem
Solvitai Āboltiņai???

  -4 [+] [-]

, 2014-11-26 19:39, pirms 9 gadiem
A par ko jēkabsone? Par to ka sēdēja uz sola? Ja biedriņš sēdētu uz sola un būtu nba čempions, arī būtu gada sportists?

     [+] [-]

, 2014-11-26 19:49, pirms 9 gadiem
nepiekrītu šoreiz Bertāna, nebija labākajam.
Strēlnieks šosezon bija krietni labāks bija.

     [+] [-]

, 2014-11-26 21:12, pirms 9 gadiem
zaxx rakstīja: nepiekrītu šoreiz Bertāna, nebija labākajam.
Strēlnieks šosezon bija krietni labāks bija.
Kurā brīdī viņš bija labāks? Strēlnieks negūst punktus vairāk, ne saspēli vada kā PG būtu jādara. Bertāns viennozīmīgi labāks, bez variantiem es pat teiktu. Spēcīgāka līga un labāka statistika, daudz nobriedušāka parādītā spēle, ir izteikts komandas līderis.

     [+] [-]

, 2014-11-26 21:32, pirms 9 gadiem
Buhanka rakstīja: A par ko jēkabsone? Par to ka sēdēja uz sola? Ja biedriņš sēdētu uz sola un būtu nba čempions, arī būtu gada sportists?
Stulbs tu esi

     [+] [-]

, 2014-11-26 22:50, pirms 9 gadiem
Pamato, jēkabsones ieguldījums bija gandrīz nekāds, vairāk sēdēja nekā spēlēja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-26 23:02, pirms 9 gadiem
Korumpantes Solvitas Āboltiņas parādīšanās apbalvoto sarakstā ir ļoti spēcīgs signāls tam, ka balvu sadalīšana nebija godīga!
Lai nu ko, bet personas ar apšaubāmu reputāciju šādās Gada Balvās NEDRĪKST BŪT!
Melns PR šai gada Balvai līdz ar to, bēdīgi.

Bet par pārējiem nominantiem prieks - atšķirībā no Āboltiņas, tiešām sviedrus nolējuši, nevis naudu samaksājuši, lai tiktu balvās!