Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:721, Did:0, useCase: 3

Olimpieša Valda Muižnieka palma atrod mājvietu Basketbola muzejā

Olimpieša Valda Muižnieka palma atrod mājvietu Basketbola muzejā
Latvijas Basketbola savienības padomes priekšsēdētājs Kārlis Strēlis sveic "BJBS "Rīga" direktoru Gunti Šēnhofu, atklājot Basketbola mueja bagātību krātuvi.
Foto: Aija Erta

Īstenojot pērn aizsākto izglītojošo projektu „Basketbols iedvesmo” ceturtdien, 23.aprīlī, plkst.15 Rīgas basketbola vēsturiskajā centrā „Daugavas” sporta namā Krišjāņa Barona ielā 107 atklāta topošā Basketbola muzeja bagātību krātuve.

2014.gada pavasarī „Daugavas” sporta nama pirmā stāva foajē tika izveidota ekspozīcija, kas atgādina svarīgākos notikumus Latvijas basketbola vēsturē.  Īpašs stends veltīts arī nama pašreizējiem saimniekiem – Bērnu un jaunatnes basketbola skolas „Rīga” talantīgākajiem audzēkņiem.

Bērnu un jaunatnes basketbola skolas direktors Guntis Šēnhofs:

„Esam spēruši otro soli izglītojošā projekta „Basketbols iedvesmo” realizācijā, vienu no sporta nama telpām atvēlot Basketbola bagātību krātuvei – Basketbola muzejam. Ekspozīcijas „pamatsastāvā” ir divkārtējās olimpiskās čempiones Uļjanas Semjonovas unikālajai karjerai veltītais fotostāsts, kā arī stendi, kas atgādina par trīskārtējā olimpisko spēļu vicečempiona Valda Muižnieka karjeru, 1937.gadā Rīgā notikušo otro Eiropas čempionātu un Latvijas Basketbola savienības Goda zāli. Muzeja telpā vietu atradusi arī palma, kas savulaik iestādīta Valda Muižnieka dzimšanas dienā un 80 gadus augusi līdzās leģendārajam basketbolistam.

Basketbola bagātību krātuvei savus materiālus jau uzticējuši pieredzējušais treneris Armands Krauliņš un fotogrāfs Zigurds Mežavilks. Tas ir tikai pats sākums. Krātuves durvis ir atvērtas visiem basketbola cilvēkiem – spēlētājiem, treneriem, līdzjutējiem. Kopā veidosim  krājumus un interesantas ekspozīcijas.  Sadarbosimies  ar masu medijiem, lai unikālie materiāli neiegultu plauktos, bet aktīvi līdzdarbotos basketbola un sportiska dzīvesveida popularizēšanā, motivētu jauniešus attīstīties kā personībām un sasniegt augstus sportiskos rezultātus, kā arī rosinātu lepnumu par Latvijas pārstāvju sportiskajiem sasniegumiem un savu valsti. Nopietni gatavojamies sperta nākamo soli - paredzēta arī „Daugavas” sporta nama skvēra pārveide Basketbola parkā ar svarīgiem notikumiem un izcilajām personībām veltītiem vides objektiem.”

Basketbola bagātību krātuves atvēršanā piedalījās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora vietniece Dina Vīksna, Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins, LBS padomes priekšsēdētājs Kārlis Strēlis, kā arī basketbola veterāni – divkārtējā olimpiskā trīskārtējā pasaules čempione Uļjana Semjonova, olimpiskais vicečempions Cezars Ozers, Eiropas eksčempions Oļģerts Jurgensons u.c.

Basketbola bagātību krātuves tapšanu atbalsta Rīgas dome, Latvijas Basketbola savienība, Bērnu un jauniešu basketbola skola „Rīga”.

Darbus koordinē biedrība „Latvijas basketbola mantojums” - sporta vēsturniece, ilggadējā LOK muzeja vadītāja Aija Erta un sporta žurnālists, portāla basket.lv redaktors Guntis Keisels.

Par topošās Basketbola bagātību krātuves aktualitātēm informēs portāls basket.lv.

1962.gadā atvērtais „Daugavas” sporta nams (DSN) savulaik bija viena no modernākajām un populārākajām Rīgas sporta bāzēm, kurā savas spēles aizvadīja Latvijas labākās basketbola komandas TTT un VEF. Pēdējos gados „Daugava” kļuvusi par galveno mājvietu bērnu un jaunatnes basketbola skolai „Rīga”. DSN sporta zālēs un peldbaseinā trenējas apmēram 1000 jauno sportistu. 

  +1 [+] [-]

, 2015-04-23 18:56, pirms 9 gadiem
Tajā basketbola krātuvē ir arī kaut kas no padomju basketbola mantojuma, piemēram, 50.-60. gadu basketbola ar Jāni Krūmiņu, Maigoni Valdmani utt, kā arī 80.gadu Valda Valtera ēras?

     [+] [-]

, 2015-04-24 12:32, pirms 9 gadiem
Nedarbs rakstīja: Tajā basketbola krātuvē ir arī kaut kas no padomju basketbola mantojuma, piemēram, 50.-60. gadu basketbola ar Jāni Krūmiņu, Maigoni Valdmani utt, kā arī 80.gadu Valda Valtera ēras?
Ekspozīcijā ir Uļjanai Semjonovai veltīta fotoizstāde, Valda Muižnieka stends, Info par Eropas 1937.gada meistarsacīkstēm Rīgā. Krātuve tikko sāk veidoties. Ir fotogrāfijas, kas vēl jāsašķiro utt. Esam pašā darba sākumā.