Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Autors: Guntis Keisels

Aldaris LBL: “Valka/Valga” vēl cer uz sešnieku, pakāpjas "VEF Rīga" un BK "Jēkabpils"

Aldaris LBL: “Valka/Valga” vēl cer uz sešnieku, pakāpjas "VEF Rīga" un BK "Jēkabpils"
Jurijs Aleksejevs un "Valka/Valga": vērtīga uzvara Ogrē.
Foto: facebook.com/BK-ValkaValga

Aldaris Latvijas Basketbola līgas čempionātā trešdien, 30.martā, “Valka/Valga” pagarinājumā pārspēja „Ogre/Kumho Tyre”, paturot izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram. Vērtīgas uzvaras interesantās cīņās guva “VEF Rīga” un BK “Jēkabpils”. Sestdien, 2.aprīlī, spēlēs “Valga/Valka” – “Liepāja/Triobet” un “Valmiera/ORDO” – “Barons/LDz” (LMT Straume tiešraide). Svētdien, 3.aprīlī, BK “Jēkabpils” – BK “Ventspils” un BK “Jelgava” – “Jūrmala/Fēnikss”. 

“Ogre/Kumho Tyre” (7-25) – „Valka/Valga” (10-9) 74:81 (pagarinājumā)

Spēles iznākums svarīgāks bija “Valga/Valka” komandai, kam uzvara saglabāja reālas izredzes iekļūt izslēgšanas turnīra sešniekā. Savukārt Aldaris LBL debitanti ogrēnieši pēdējās spēles sajutuši īsto virslīgas cīņu garšu, izcīnot trīs uzvaras pēdējās četrās spēlēs, un negatavojās viesiem pasniegt dāvanas.

Spēles gaitā nevienai komandai neizdevās iegūt lielāku pārsvaru par 8 punktiem, un 11 reizes vadības groži ceļoja no rokas rokā. Pamatlaika izskaņā lielākas izredzes uzvarēt vispirms bija viesiem (59:66 – 37.minūtē), bet galotnē uzvara jau bija “Ogre/Kumho Tyre” rokās (68:66 - 19 sekundes pirms beigām). Tomēr Kristo Sāges metiens pēdējā sekundē sasniedza mērķi, un pagarinājumā iniciatīva jau piederēja viesiem.

Uzvarētājiem Sāge guva 24, Mārtiņš Berķis – 23 punktus. Zaudētājiem Kārlis Apsītis guva 16 punktus. Viesiem bija izteikts pārsvars cīņā pie groziem (55-45).

“Valka/Valga” palikusi vēl tikai viena spēle – 2.apīlī savā laukumā ar “Liepāja/Triobet”. Uzvaras gadījumā vidzemnieki pamatturnīrā finišēs ar 55% uzvaru. Lai viņus apsteigtu, “Jūrmala/Fēnikss” un BK “Jēkabpils” būs vajadzīgas vismaz 20 uzvaras.

„VEF Rīga”(13-4) – „Jūrmala/Fēnikss” (17-15) 98:84

„VEF Rīga” pēc negaidītā klupiena pret “Jēkabpili” un paredzamā zaudējuma Maskavā pret CSKA savā laukumā sadūrās ar jūrmalnieku agresīvu un kvalitatīvu pretdarbību, pēc pirmā puslaika nonākot zaudētājos ar 42:50. Nācās koncentrēt fiziskos un morālos spēkus, lai otrajā puslaikā pārņemtu iniciatīvu un pārsvaru individuālajā meistarībā, kā arī atlētismā (atlēkušās 46-24) materializētu uz tablo.

Uzvarētājiem Entonijam Mailsam 18 punktu, zaudētājiem Edgaram Jeromanovam 18 punktu un 12 rezultatīvās piespēles.

“VEF Rīga” vismaz līdz svētdienai atgriezās otrajā vietā. Jūrmalnieki atkāpās uz sesto pozīciju un priekšā vēl izbraukuma spēles Jelgavā, Rīgā ar “Barons/LDz” un Jēkabpilī, kā arī savā laukumā ar BK “Ventspils”. Lai garantētu līdzdalību izslēgšanas spēlēs iespējams, būs vajadzīgas trīs uzvaras.

“Barons/LDz” (11-19) – BK „Jēkabpils” (16-14) 75:78

15 reizes mainījās vadība, vēl 7 reizes rezultāts bija neizšķirts, līdz galotnē uzvaras kausi nosvērās “Jēkabpils” labā. “Barons/LDz” iemeta divreiz vairāk trīspunktnieku (14/39 pret 7/26), toties viesi aktīvi lauzās uz pretinieku grozu (piezīmes 30-20, soda metieni 9/11 – 27/37).

Uzvarētājiem pa 14 punktiem guva Rinalds Sirsniņš un Pāvels Veselovs, zaudētājiem 28 iemeta Džeisons Kalliste.

“Jēkabpils” komanda pakāpās uz 5.vietu, bet vēl nevar būt droša par līdzdalību izslēgšanas turnīrā – atlikušajās sešās spēlēs vajadzīgas vismaz divas, bet varbūt pat četras uzvaras.


Damjērs Pitss: 25 punktu un valmieriešiem desmitā uzvara pēdējās 11 spēlēs.
Foto: Edgars Vaivads

OlyBet LBL: “Barons kvartāls nostiprinās piecniekā

OlyBet Latvijas Basketbola līgas čempionātā svētdien, 26. februārī, “Barons kvartāls” izbraukumā ar 98:79 pārspēja “Valka/Valga”, nostiprinoties izslēgšanas turnīra dalībnieku grupā. Nākamās spēles sestdien, 4. martā, plkst.17: “VEF Rīga” – BK “Ventspils” (Elektrum OSC; Best4sport TV tiešraide), BK “Jēkabpils” – “Valmiera/ORDO”, “Jūrmala/Fēnikss” – “Ogre/Kumho tyre”, “Liepāja/Triobet” – “Latvijas Universitāte”.
Jurijs Aleksejevs un Bk "Jēkabpils" pret Jāni Pozņaku un "Ogre/Kumho tyre".
Foto: bkjekabpils.lv
1

OlyBet LBL: Čempioni pret liepājniekiem, līderi pret jūrmalniekiem un Daugavas derbijs

OlyBet Latvijas Basketbola līgas čempionātā sestdien, 26. februārī, plkst.17 spēlēs BK “Ventspils” – “Jūrmala/Fēnikss” un BK “Jēkabpils” – “Ogre/Kumho tyre”, plkst 18:30 “Valmiera/ORDO” –“Liepāja/Triobet” (Best4sport TV translācija un līdzjutēju konkurss). Svētdien, 26. februārī, plkst.19 “Valka/Valga” – “Barons kvartāls”.
"Barons kvartāls" : 10.uzvara OlyBet LBL čempionātā.
Foto: Renārs Buivids (RB32)
1

OlyBet LBL: “Barons kvartāls” nostabilizējas izslēgšanas zonā

OlyBet Latvijas Basketbola līgas čempionātā svētdien, 19.februārī, “Barons kvartāls” ar 71:66 pārspēja BK “Jēkabpils” komandu, tabulā nostiprinoties 5. vietā. Nākamās spēles nedēļas nogalē: Sestdien, 25. februārī, BK “Ventspils” – “Jūrmala/Fēnikss”, “Valmiera/ORDO” –“Liepāja/Triobet”, BK “Jēkabpils” – “Ogre/Kumho tyre”. Svētdien, 26.februārī, “Valka/Valga” – “Barons kvartāls”.