Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL finālsērija: vai "VEF Rīga" spers pēdējo soli pēc piektā titula?

Aldaris LBL finālsērija: vai "VEF Rīga" spers pēdējo soli pēc piektā titula?
Pako Kruss, Džošua Harelsons un "VEF Rīga" pret Aigaru Šķēļi, Dāvi Rozīti un "Valmiera/ORDO": sestā cīņa par zeltu.
Foto: vefriga.com

"VEF Rīga" sestajā Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas spēlē svētdien, 29. maijā, plkst.17:10 “Arēnā Rīga” uzņems "Valmiera/ORDO" (LTV7 un LMT Straume tiešraide). Finālsērijā līdz četrām uzvarām “VEF Rīga” ir vadībā ar 3-2. Uzvaras gadījumā "VEF Rīga" piekto reizi kļūs par Latvijas čempionvienību.

Ceturtajā spēlē, kas notika piektdienas vakarā Valmierā, uzvaru ar 85:76 guva "VEF Rīga". Vienu brīdi spēles vidusdaļā vefiešu pārsvars sasniedza 21 punktu (50:29), bet spēles otrajā pusē valmierieši nedaudz samazināja starpību.

Piektdienas vakarā kārtējo reizi lieliski nospēlēja VEF aizsargs Pako Kruss, kuram 23 punkti, 11 rezultatīvas piespēles, piecas atlēkušās bumbas un efektivitāte +33. Atzīstami nospēlēja arī Džošs Bostiks, kuram 21 punkts, septiņas atlēkušās bumbas, kā arī četras rezultatīvas piespēles. Vēl 12 punktus pievienoja Ingus Jakovičs.

Viena no vefiešu panākumu atslēgām piektajā spēlē bija cīņa par atlēkušajām bumbām, kurā tika gūta virsroka (46 pret 33). Tāpat VEF demonstrēja labu bumbas kustību, kas izpaudās rezultatīvajās piespēlēs (21 salīdzinājumā ar pretinieku 15).

Aldaris LBL finālsēriju vēsturē šī ir desmitā reize, kad tiks aizvadīta sestā spēle.

Līdz šim septiņas reizes uzvarējuši mājinieki, no tām četrkārt izlīdzinot rezultātu un panākot izšķirošo septīto spēli ("Brocēni-LMT" - 2000.gadā, "Barons/LMT" - 2009.gadā, "VEF Rīga" - 2010. un 2011.gadā), bet trīs reizes nodrošinot uzvaru sērijā ar 4-2 ("ASK/Brocēni-LMT" - 1999.gadā, "ASK Rīga" - 2007.gadā, "VEF Rīga" - 2015.gadā).

Divas reizes uzvarējuši viesi, pa reizei panākot izlīdzinājumu sērijā un nodrošinot titulu. Tiesa, 1995.gada pavasarī "SWH/Brocēni" komandu cīņā ar "Bonus" par viesi varēja uzskatīt nosacīti, jo togad visas septiņas spēles risinājās "Daugavas" sporta namā ("broči" atspēlējās no 2-3). Savukārt 1996.gadā "ASK/Brocēni" izbraukumā Talsos izcīnīja izšķirošo uzvaru pār "Metropoli".   

Izmantota arī VEFriga.com informācija.