Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: čempions noskaidrosies otrdien Valmierā

Aldaris LBL: čempions noskaidrosies otrdien Valmierā
"Valmiera/ORDO" rezultatīvākais spēlētājs Kvameins Mičels "VEF Rīga" spēlētāju ielenkumā.
Foto: BK Valmiera

Svētdien, 29. maijā, "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas finālsērijas sestajā spēlē "Valmiera/ORDO" izbraukumā ar rezultātu 58:56 uzvarēja "VEF Rīga", izlīdzinot rezultātu sērijā 3-3. Spēles rezultatīvākais spēlētājs ar 15 punktiem bija Kvameins Mičels. Latvijas čempioni noskaidrosies otrdien, 31.maijā Valmierā. Spēles sākums plkst.19:40, tiešraide LTV7 un LMT Straume.

Spēles pirmās minūtes iesākās mazrezultatīvi, nelielu pārsvaru iegūstot "VEF Rīga" komandai, bet pirmās ceturtdaļas vidū Armands Šķēle ar precīzu trīs punktu metienu panāca vadību "Valmiera/ORDO" - 9:6. Ceturtdaļas otrajā pusē vefiņš uz brīdi atguva vadību, bet Mārtiņa Laksas soda metieni atgrieza vadību valmieriešiem un Akseļa Vairoga ātrajā uzbrukumā gūtie punkti ļāva "Valmiera/ORDO" pirmās desmit minūtes noslēgt ar vadību - 16:13.

Spēles otrajā ceturtdaļā valmieriešu pārsvaru palielināja Jānis Kaufmanis, bet "VEF Rīga" leģionāri, ceturtdaļas vidū realizējot vairākus tālmetienus, panāca vadību rīdziniekiem - 28:25. Valmieriešu atbilde sekoja ar Dāvja Rozīša bumbas triecienu grozā no augšas. Tas iesāka valmieriešu deviņu punktu izrāvienu un, puslaikam noslēdzoties, "Valmiera/ORDO" atradās vadībā ar 39:31.

Otrajā puslaikā valmieriešu izdarītie metieni spītīgi nekrita grozā un "VEF Rīga" pamazām deldēja rezultāta starpību līdz minūti pirms trešās ceturtdaļas noslēguma Ingus Jakovičs ar tālmetienu pārņēma vadību Rīgas komandai, bet Kvameins Mičels atbildēja ar savu precīzu trīs punktu metienu. Pēc trīs ceturtdaļām "Valmiera/ORDO" atradās vadībā ar minimālu pārsvaru - 47:46.

Noslēdzošo ceturtdaļu ar pieciem punktiem iesāka "VEF Rīga", pārņemot mača vadību ar 51:47. Valmierieši pretī lika Armanda Šķēles piecus pēc kārtas gūtos punktus, pārņemot spēles vadību, bet Kvameins Mičels palielināja rezultāta starpību līdz trīs punktiem. Četras minūtes pirms mača noslēgumā valmieriešiem bija piecu punktu pārsvars, bet "VEF Rīga" divas minūtes pirms beigām pietuvojās līdz minimumam. Mača noslēgumā neviena no komandām nespēja realizēt savus metienus, bet Aigars Šķēle trāpīja tikai vienu no diviem soda metieniem un sešas sekundes līdz mača noslēgumam "VEF Rīga" bija iespēja izraut uzvaru un čempionu titulu. Tomēr Džoša Harelsona trīs punktu metiens ceļu grozā neatrada un "Valmiera/ORDO" izcīnot atlēkušo bumbu nosargāja uzvaru ar 58:56. Līdz ar to rezultāts sērijā kļuvis neizšķirts 3-3, kas Latvijas čempionu ļaus noskaidrot otrdien Valmierā.

"Valmiera/ORDO" - "VEF Rīga" 58:56 (16:13, 23:18, 8:15, 11:10)

"Valmiera/ORDO": Mičels 15, Arm. Šķēle 13, Laksa 8, Rozītis 7, Blaus 6, Bērziņš 2, Vairogs 2, Kaufmanis 2, Aig. Šķēle 2, Jonāts 1.

"VEF Rīga":Kruss 10, Harelsons 10 (11ab), Bostiks 10, Jakovičs 10, Mejeris 5, Strēlnieks 5, Meiers 2, Bērziņš 2. Geks

Informācija: bkvalmiera.lv