Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

OlyBet Latvijas Basketbola līgas 26. sezonas alfabēts

OlyBet Latvijas Basketbola līgas 26. sezonas alfabēts
"VEF Rīga" - "Liepāja/Triobet": OlyBet LBL 26.sezonas pirmās kārtas spēle Best4sport TV ēterā 28.septembrī plkst.19:30.
Foto: Ģirts Gertsons

Trešdien, 28. septembrī, ar trim spēlēm sākas OlyBet Latvijas Basketbola līgas 26.čempionāts. Plkst.19 Ventspils Olimpiskajā centrā tiekas BK “Ventspils” – BK “Jēkabpils”, plkst.19:30 Saldū tiekas “VEF Rīga” – “Liepāja/Triobet” (Best4sport TV tiešraide), bet Ogrē sāksies spēle “Ogre/Kumho Tyre” – “Valmiera/ORDO”. Ceturtdien cīņā dosies četras pārējās komandas: plkst.19 “Jūrmala/Fēnikss” – “Barons kvartāls” un “Valka/Valga” – “Latvijas Universitāte”. Jauna sezona, jaunas intrigas, jaunas cerības...

ATGRIEŠANĀS. Pēc īsāka vai garāka pārtraukuma Latvijā atkal redzēsim vairākus basketbolistus. Šajā nominācijā galvenais favorīts, protams, ir valstsvienības kapteinis Jānis Blūms(“VEF Rīga”),bet neizlaidīsim no acīm arī citus – Kasparu Vecvagaru (“VEF Rīga”), Rihardu Kuksiku un Ronaldu Zaķi (BK “Ventspils), Rinaldu Mālmani (“Valmiera/ORDO”)... Un vērtēsim, kā otro reizi tai pašā upē mēģina iekāpt treneri: Agris Galvanovskis atkal strādā Liepājā un Mārtiņš Gulbis – “Barons kvartālā”.

BEZDELĪGAS. Ogrē sāk īstenoties vīzija par pilsētas basketbola skolas audzēkņu iesaistīšanos dzimtās pilsētas komandā – sastāvā jau ir Gints Antrops un Jānis Pozņaks. Vai pirmajām “bezdelīgām” sekos arī citas?

CEĻOTĀJI. Pēc gada pārtraukuma “VEF Rīga” atsāk Latvijas apceļošanu, uzņemot pretiniekus dažādās pilsētās.

DUBULTSPĒLE. Turpināsies unikālais eksperiments ar “Valkas/Valgas” (vai otrādi – “Valgas/Valkas”) līdzdalību divu valstu čempionātos. Šosezon latviskais akcents sastāvā gan kļuvis mazliet vājāks (pagaidām četri no 10 pieteiktajiem), toties pilsētā sakustējusies jaunatnes basketbola saimniecība.

ENERĢIJA. “Latvijas Universitātes” sezonu sāk jauna galvenā trenera – Gunta Endzela – vadībā. Sastāvā spilgtas zvaigznes nav parādījušās, toties pamatspēki kļuvuši gadu vecāki un nobriedušāki, bet jaunajiem būs iespēja pierādīt, ka līdz šim vērtēti nepelnīti zemu. Piedevām atkal būs interesantas ārpuslaukuma aktivitātes. Studenti nebūs statisti!

GODĪGA SPĒLE. Sadarbībā ar Igaunijas, Lietuvas, Somijas un Zviedrijas basketbola federācijām LBS īsteno Eiropas Savienības atbalstītu projektu cīņai ar spēļu gaitas un rezultātu sarunāšanu.

HRONIKA. Kopš pavasara basket.lv pieejama spēļu, komandu un spēlētāju statistika kopš Latvijas Basketbola līgas pirmās sezonas. Acīgi lietojot filtrus, var redzēt gan atsevišķu sezonu, gan visas kopējās rangu tabulas visās statistikas nominācijās. Aizraujoša ekskursija Latvijas basketbola vēsturē.

IZVĒLE.Pērno sezonu Valmierā veiksmīgi aizvadījušie brāļi Šķēles karjeras turpinājumam izvēlējušies dažādus ceļus. Kurš būs trāpījis precīzāk – Armands, izvēloties “VEF Rīga” vai Aigars, dodoties uz Ventspili?

JAUNAS SLOTAS. Sešas no desmit komandām sezonu sāk jaunu galveno treneru vadībā. Tikai Rūdolfam Rozītiim (BK “Jēkabpils”) šis būs pirmais piegājiens vīriešu virslīgas komandas galvenā trenera statusā. Vēl pieci speciālisti mainījuši pierasta vietas.

KONKURSS. Papildus klubu aktivitātēm, sākot ar novembri, katrā Best4sport TV translētajā spēlē ikvienam līdzjutējam būs iespēja piedalīties konkursā un tikt pie kādas OlyBet LBL atbalstītāja dāvanu.

LEĢIONĀRI. Pagaidām pieteikti 14, tai skaitā vīri ar Latvijā jau nostiprinātu labu reputāciju – ventspilnieki Kembels, Dīns un Zeļonis, vefietis Ričardss, barons Deniss Krestiņins. Gan jau būs vēl.

MĀJAS. Pie īstas mājas zāles beidzot tikusi Jūrmalas komanda – Kauguros atklāšanas spēle jau ceturtdien!

NOPIETNĪBA. Pēc pērnās palikšanas ārpus izslēgšanas turnīra sešnieka, BK “Jēkabpils”, šķiet, nopietni tēmē uz atgriešanos pirmajā trijniekā. Atgriezušies iepriekšējo sezonu līderi Andrejs Šeļakovs un Jurijs Aleksejevs, pievienojies ASV studējušais Eiropas junioru bronzas ieguvējs Artūrs Vītiņš. Ar tādu “apakšu” jēkabpilieši var būt ciets rieksts arī galvenajiem favorītiem.

OPTIMISMS. Pērnās sezonas intrigu ar trīs komandu aktīvu līdzdalību cīņā par valsts čempionu titulu pārspēt grūti, tomēr pēc tā jātiecas. Ne jau velti vicečempionu galvenais treneris Jānis Gailītis sezonas priekšvakarā bildis, ka OlyBet LBL turnīrā briesmas draud no visām pusēm.  Jo interesantāk.

PIEMĒRS. “Valmiera/ORDO” pērn nodemonstrēja, ka čempionu tituls nav rezervēts tikai Ventspilij un Rīgai. Kurš sadūšosies nākamais?

REABILITĀCIJA. Tradicionālie favorīti “VEF Rīga” un BK “Ventspils”, kas nekādi nevarēja būt apmierināti ar pērnās sezonas iznākumu, revanša pasākumu vadīšanu uzticējuši iepriekšējiem treneriem (attiecīgi Jānim Gailītim un Kārlim Muižniekam). Vismaz vienam no viņiem šo iespēju pilnībā izmantot neizdosies...

SAVĒJIE. Pagaidām četras komandas – “Jūrmala/Fēnikss”, “Jēkabpils”, “Ogre/Kumho Tyre” un “Latvijas Universitāte” – pieteikušas tikai latviešu basketbolistus. Konsekventa rīcība vai pauze situācijas un vajadzību izvērtēšanai?

TELEVĪZIJA. Katru nedēļu divas spēles translēs Best4sport TV, kas pieejama Lattelecom interaktīvajā televīzijā un internetā shortcut.lv platformā.

UZTICĒŠANĀS. Trijās labi aizvadītās sezonās tomēr netikuši pie Latvijas čempionāta medaļām Liepājas basketbola kluba vadītāji izšķīrušies par komandas restartu, tā īstenošanu atkal uzticot divu bronzas finišu autoram Agrim Galvanovskim. Vai izdosies vēlreiz?

VĪZIJA. Astoņi aizraujoša basketbola mēneši ar labāko sešnieka noskaidrošanos pamatturnīra pēdējās spēlēs un izslēgšanas spēļu sērijām līdz pēdējai “patronai”, turklāt desmit basketbolistu nopietns pieteikums uz vietu valstsvienībā. Ja piepildīsies – būs lieliska sezona.

ZVAIGŽŅU SPĒLE. Būs! Idejas programmas pilnveidei var sūtīt pa e-pastu lbs@lbs.lv

Guntis Keisels, basket.lv

     [+] [-]

, 2016-09-28 13:04, pirms 8 gadiem
Feniss Krestiņins ļoti labs