Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL finālsērija: "Valmiera/ORDO" piekāpjas piektajā mačā

Aldaris LBL finālsērija: "Valmiera/ORDO" piekāpjas piektajā mačā
Foto: Edgars Vaivads

Piektdien, 27. maijā, "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas finālsērijas piektajā spēlē "Valmiera/ORDO" ar rezultātu 76:85 piedzīvoja zaudējumu pret "VEF Rīga", tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 2-3. Sestā spēle notiks svētdien, 29.maijā, plkst.17:10 "Arēnā Rīga" (LTV7 un LMT Straume tiešraide).

Spēli ar ļoti augstu metienu precizitāti uzsāka "VEF Rīga" basketbolisti, jau pirmajā pusotrā minūtē nostādot valmieriešus iedzinējos ar 2:9. Turpmākajās minūtēs valmierieši pietuvojās un pēc Artūra Bērziņa metiena izlīdzināja rezultātu (9:9), bet ceturtdaļas turpinājumā vadības grožus pārņēma rīdzinieki un ceturkšņa pēdējā minūtē Jāņa Bērziņa trīspunktu metiens panāca 11 punktu pārsvaru viesiem. Pirms ceturtdaļas beigu signāla Aigars Šķēle atbildēja ar savu trīs punktu metienu - 19:27.

Otrajā ceturtdaļā gandrīz četras ar pusi minūtes valmierieši nespēja gūt ne punkta, kamēr "VEF Rīga" pamazām audzēja savu pārsvaru. Divas minūtes pirms puslaika noslēguma "VEF Rīga" pārsvars sasniedza 18 punktus, bet Kvameins Mičels ar diviem caurgājieniem ļāva nedaudz pietuvoties un puslaiks noslēdzās ar rezultātu 29:44.

Otro puslaiku viesi uzsāka ar diviem precīziem tālmetieniem, kas nostādīja Valmieras komandu iedzinējos ar -21, bet Artūra Bērziņa tālmetiens uzsāka vidzemnieku pakaļdzīšanos. Trešās ceturtdaļas vidū, valmieriešiem veicot 11 punktu izrāvienu, rezultāts kļuva 43:51 un atgriezās intriga cīņa par uzvaru spēlē. Trešās ceturtdaļas pēdējā minūtē brāļu Šķēļu rezultatīvie uzbrukumi pietuvināja mājiniekus līdz -6, bet līdz ar ceturtdaļas beigu signālu Pako Kruss raidīja grozā „trejaci”, palielinot valmieriešu deficītu - 50:59.

Noslēdzošā ceturtdaļa sākās ar tālu Jāņa Kaufmaņa trīs punktu metienu, bet vefieši atbildēja ar sešiem pēc kārtas gūtiem punktiem. Ceturtdaļas laikā valmierieši vairākkārt pietuvojās tuvāk par desmit punktiem, tomēr spēli lauzošo izrāvienu veikt neizdevās un "VEF Rīga" allaž atradās rezultatīva atbilde. Lai vai kā valmierieši cīnītos uzbrukumā, tomēr aizsardzībā neizdevās apturēt "VEF Rīga" ofensīvu un finālsērijas piektajā spēlē "Valmiera/ORDO" nācās piekāpties ar rezultātu 76:85. Līdz ar to rezultāts sērijā kļuvis valmieriešiem nelabvēlīgs: 2-3. Sērijas sestā spēle risināsies svētdien, 29.maijā, Rīgā.

"Valmiera/ORDO" - "VEF Rīga" 76:85 (19:27, 10:17, 21:15, 26:26)

"Valmiera/ORDO": Mičels 13, Aig. Šķēle 13, Bērziņš 12, Arm. Šķēle 11, Laksa 10, Rozītis 7, Kaufmanis 3, Blaus 3, Jonāts 2, Iļjins 2, Vīņauds

"VEF Rīga" Kruss 23 (11rp), Bostiks 21, Jakovičs 12, Bērziņš 8, Mejeris 7, Harelsons 7 (10ab),  Meiers 6, Rubio 1, Geks, Strēlnieks.

Informācija: bkvalmiera.lv