Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Ar Larsona 27 punktiem "Jēkabpils" pārspēj "Barons/LDz”

Ar Larsona 27 punktiem "Jēkabpils" pārspēj "Barons/LDz”
Tailers Larsons (BK "Jēkabpils"): 27 punkti, 9 atlēkušās bumbas un uzvara pār "Barons/LDz".
Foto: bkjekabpils.lv

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien, 24. oktobrī BK "Jēkabpils", aizvadot veiksmīgu otro puslaiku, ar 70:55 (6:12, 17:11, 21:9, 26:23) savā laukumā pieveica "Barons/LDz" basketbolistus. Rezultatīvākais jēkabpiliešiem ar 27 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm bija amerikānis Tailers Larsons. 

Abas komandas spēli iesāka ātri un agresīvi, taču grozā bumbu trāpīja pavisam reti, un pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 6:12 viesu labā. Otrās desmit spēles minūtēs „lūši” spēja nedaudz uzlabot metienu precizitāti, un puslaiks noslēdzās neizšķirti – 23:23.

Otrajā puslaikā BK „Jēkabpils” rindās turpināja dominēt amerikānis Tailers Larsons un lietuvieši Ronalds Rutkausks un Modests Kumpis. Trešajā spēles nogrieznī „lūši” beidzot sajuta spēles garšu. Pirmo nelielo izrāvienu izdevās panākt Larsonam, trešās ceturtdaļas vidū realizējot tālmetienu, un tālāk jau jēkabpilieši parādīja sava laukuma priekšrocības – ar skaistiem „dankiem” skatītājus priecēja Modests Kumpis un trīspunktnieki grozā krita gan Larsonam, gan citiem „lūšiem”. BK „Jēkabpils” pārspēja „Barons/LDz” komandu ar rezultātu 70:55, un tā ir jēkabpiliešu otrā uzvara „Aldaris” LBL šosezon.

“Pēc pirmā puslaika rezultāts bija 23:23… spēlējam mājas zālē un nevaram iemest! Par to runājām ģērbtuvē pēc pirmā puslaika. Varēju uz puišiem sakliegt un iedzīt vēl lielākā stresā, taču es viņiem teicu – viss jau ir labi, jums vienkārši ir jāmet iekšā. Mums ir jānotur aizsardzība, par uzbrukumu nedomājiet, mēs iemetīsim! Un tā arī bija, otrajā puslaikā puiši centīgi nostrādāja aizsardzībā, ielaidām tikai 27 punktus. Ja skaitām punktus, tad jā - šajā spēlē līderis bija Larsons, citās lietās bija citi līderi. Paldies līdzjutējiem par atbalstu, viņi bija pelnījuši šādu spēli, kāda tā bija no otrā puslaika. Tā arī vajag komandai spēlēt - skriet, mest un uzvarēt, lai skatītājiem nav par mums kauns,” saka BK “Jēkabpils” galvenais treneris Igors Miglinieks.

Jēkabpiliešu sastāvā vairs nespēlē amerikānis Benzors Simonss, kā arī Džuliuss Brukss, kurš turpmāk pārstāvēs "Ogres/Kumho Tyre" krāsas. Vietā nākuši Ronalds Rutkausks un Modests Kumpis. Kumpim šajā spēlē 13 punkti un 10 atlēkušas bumbas, bet Rutkauskam 10 punkti un 9 atlēkušas bumbas.

"Aldaris" LBL, 24. oktobris
BK "Jēkabpils" - "Barons/LDz" 70:55 (6:12, 17:11, 21:9, 26:23)

BK "Jēkabpils": Larsons 27 (9 atl., 5 r.p.), Kumpis 13 (10 atl.), Rutkauskas 10 (9 atl.), Sirsniņš 7 (6 piesp.), Virsis 6, Silavs 6, Gūtmanis 1

Nākamā spēle “Jēkabpils” komandai gaidāmā izbraukumā – sestdien, 31. oktobrī plkst. 19.00 pret “Latvijas Universitāti”.

Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, SIA “LatGran”, SIA “Baltic Hotel Group”, AS „LNK industries”.

Informāciju sagatavoja:
BK “Jēkabpils”
sabiedriskās attiecības