Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

OlyBet LBL: kā spēlēsim, kur redzēsim

OlyBet LBL: kā spēlēsim, kur redzēsim
No kreisās: SIA Lattelecom galvenais tehnoloģiju direktors Uldis Tatarčuks , LBS līgu direktore Lāsma Zandere, LBS prezidents Valdis Voins un OlyBet Sports Bar pārstāvis, SIA Ahti valdes...

Trešdien, 28. septembrī, trīs aizraujošas spēles Saldū, Ventspilī un Ogrē ievadīs OlyBet Latvijas Basketbola līgas 26.sezonu.Nostabilizēts atbalstītāju loks, jaunas aktivitātes līdzjutējiem, starptautisks projekts cīņai ar spēļu gaitas un rezultātu sarunāšanu, jauns čempionu kauss un jaunumi spēļu translācijās TV un internetā shortcut.lv platformā – svarīgākos akcentus OlyBet Latvijas Basketbola līgas atklāšanas pasākumā iezīmēja Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins un LBS līgu direktore Lāsma Zandere.

PAR ČEMPIONĀTU. OlyBet LBL 26. sezonas pamatturnīrā piedalās 10 komandas. Divas – “VEF Rīga” un “Valka/Valga” – ar visām komandām spēlēs pa divām reizēm (katrai pa 18 spēlēm), astoņas – “Valmiera/ORDO”, BK “Ventspils”, “Liepāja/Triobet”, “Jūrmala/Fēnikss”, BK “Jēkabpils”, “Barons”, “Ogre/Kumho Tyre” un “Latvijas Universitāte” – savā starpā cīnīsies četrus apļus (katrai pa 32 spēlēm). Vietu kārtību tabulā noteiks izcīnīto uzvaru procents. Sešas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram, kas sāksies aprīļa beigās.

PAR REGLAMENTU. Izstrādājot OlyBet LBL čempionāta izspēles sistēmu tradicionāli ņemam vērā komandu noslodzi starptautiskajos turnīros – FIBA Čempionu līgā, VTB Vienotajā līgā un Baltijas Basketbola līga –, šo klubu vēlmes, kā arī iespēju saskaņot spēļu kalendāru.“VEF Rīga” (papildus 24 spēles VTB Vienotajā līgā) un “Valka/Valga” (30 spēles Igaunijas čempionātā) spēlēs tikai divus apļus, un šīm komandām procentu izteiksmē katra spēle “maksā” dārgāk nekā konkurentiem.

PAR IZSLĒGŠANAS TURNĪRU. Prakse pierādījusi, ka modelis ar sešu komandu līdzdalību Latvijas apstākļos ir optimāls. Pamatturnīrā liela vērtība ir katrai spēlei un sportiskās intrigas nodrošina cīņa gan par pirmo un otro vietu (atbrīvojums no ceturtdaļfināla), gan trešo un ceturto (sava laukuma priekšrocības), gan sesto (“pēdējais vagons”) vietu.

PAR “VALKA/VALGA”. Unikālās robežpilsētas eksperimentālā pirmā sezona izdevās veiksmīga, neradot problēmas savienot spēlēšanu divu valstu čempionātos. Šādu praksi grib turpināt paši valcēnieši, turklāt piepildījušās cerības aktivizēt basketbola dzīvi pilsētā – ar jauno gadu Valkā sāks darboties bērnu treniņgrupas. “Valka/Valga” turpinās spēlēt Igaunijas un Latvijas čempionātos, izmantojot izņēmumu noteikumos – uz šajā komandā spēlējošajiem igauņiem Latvijā neattiecas leģionāru kvotas.

PAR SPĒĻU ZĀLĒM. Galvenie kritēriji apstiprinot spēļu zāles – atbilstība FIBA noteikumiem un spēlētāju drošība. Prieks, ka šosezon pie modernas mājas spēļu zāles tikusi komanda “Jūrmala/Fēnikss”, kurai vairs nebūs nepieciešams izņēmuma statuss. Lai spēles aizvadītu zālēs, kurās ir nelielas atkāpes no FIBA standartiem, mājiniekiem nepieciešama pretinieku komandu piekrišana. Tas attiecas gan “Daugavas” sporta namu, kur savas spēles aizvadīs “Baronu”, gan vairākām zālēm reģionos, kur pretiniekus uzņems “VEF Rīga”.

PAR ATBALSTĪTĀJIEM. Prieks, ka mūsu sadarbības partneri novērtējuši Latvijas Basketbola līgas stabilo attīstību. Esam vienojušies par ilgtermiņa līgumiem ar jauno LBL ģenerālsponsoru “OlyBet Sport Bar”, kā arī SIA “Lattelecom”, kas nodrošinās spēļu translācijas. Līgu turpina atbalstīt “Ramirent”, “Škoda” un “Molten”. Par piesaistītajiem līdzekļiem tiek īstenoti līgas mēroga mārketinga projekti, nodrošinātas statistikas tiešraides, kā arī samazināti klubu izdevumus, sedzot tiesnešu transporta izmaksas, apmaksājot komisāru darbu visas sezonas garumā un tiesnešu darbu izslēgšanas turnīra spēlēs.

PAR SPĒĻU TRANSLĀCIJĀM. Par OlyBet LBL partneri kļuvis SIA “Lattelecom”, kas divreiz nedēļā nodrošinās spēļu tiešraides TV kanālā “Best4sport”, gan veidos daudzpusīgu un kvalitatīvu saturu. OlyBet LBL spēlēm varēs sekot Lattelecom interaktīvajā televīzijā, gan internetā. Vienlaikus klubiem ir iespēja sev pieejamos kanālos organizēt to spēļu tiešraides, kuras nerādīsim centralizēti. Sekojiet informācijai!

PAR ČEMPIONU KAUSU. Latvijas Basketbola līgas 26. sezonas izskaņā jaunajiem čempioniem tiks pasniegts jauns kauss.

PAR LĪDZJUTĒJU AKTIVITĀTĒM. Papildus klubu aktivitātēm, sākot ar novembri katrā translētajā spēlē ikvienam līdzjutējam būs iespēja piedalīties konkursā un tikt pie kādas OlyBet LBL atbalstītāja dāvanu.

PAR GODĪGU BASKETBOLU. Sadarbībā ar Igaunijas, Lietuvas, Somijas un Zviedrijas basketbola federācijām esam sākuši īstenot Eiropas Savienības atbalstītu projektu cīņai ar spēļu gaitas un rezultātu sarunāšanu, apkopojot un analizējot informāciju, kā arī radot pret nelegālām darbībām neiecietīgu vidi.

PAR SPORTISKO LĪMENI. “Valmiera/ORDO” pērnsezon izgaisināja mītu, ka Latvijas basketbola čempionu kausu var iegūt tikai Rīgas vai Ventspils komandas. Čempioni gatavojas sargāt izcīnīto titulu, iepriekšējo sezonu tradicionālie finālisti ir motivēti atgūt zaudēto troni, “Jēkabpils” un “Barons” alkst atgriezties izslēgšanas turnīra dalībnieku vidū, savi mērķi ir arī citām komandām un, piedevām, sešām komandām pie stūres ir jauni galvenie treneri – būs interesanti!

Veiksmīgu sezonu!

 +10 [+] [-]

, 2016-09-23 13:33, pirms 8 gadiem
Patika, ka pagājušosezon spēles translēja LMT straume, jo bij laba kvalitāte un interesantas studijas, bet tas Best4sport gan nepatīk, vienu gadu viņi jau translēja un kvalitāte bija slikta, gan skaņas, gan attēla.

  +4 [+] [-]

, 2016-09-23 13:42, pirms 8 gadiem
njaaa, šitīgais b4s fantastiskas Straumes vietā. Neticu, ka b4s spēs kaut pietuvoties tam līmenim, kuru sasniedza LMT. Kauns

  +3 [+] [-]

, 2016-09-23 14:01, pirms 8 gadiem
Baltijas basketbola līgā, pat ja spēle nekur netiek translēta, internetā, uz kopējā un visiem pieejamā servera, nākamo dienu laikā tiek augšupielādēts spēles videoieraksts (jā, varbūt tiek filmēts tikai no vienas kameras, taču tik un tā, pastāv iespēja noskatīties spēli).

6.12.1. The host club must upload the video of the home game on the TRIOBET BBL server within 16 (sixteen) hours following the end of the game on FILES.LV server https://pro1.failiem.lv/Baltic-Bask... . It concerns also to the games filmed by third parties (e.g., internet portal or TV Chanel).

Varbūt arī LBL serveris ar spēļu ierakstiem jādara pieejams visiem interesentiem (Latvijas teritorijā). No kā slēpties?

  +6 [+] [-]

, 2016-09-23 14:02, pirms 8 gadiem
Skaidrs, šosezon man LBL iet garām. Kā parasti - ja kas labio strādā, tas noteikti ir jānoposta...LMT Straumē spēles varēja vērot VISI līdzjutēji, neatkarīgi no tā, vai viņi ir vai kāda pakalpojuma sniedzēja klienti. FUJ!

  -3 [+] [-]

, 2016-09-23 15:00, pirms 8 gadiem
madam Gricacujeva rakstīja: Skaidrs, šosezon man LBL iet garām. Kā parasti - ja kas labio strādā, tas noteikti ir jānoposta...LMT Straumē spēles varēja vērot VISI līdzjutēji, neatkarīgi no tā, vai viņi ir vai kāda pakalpojuma sniedzēja klienti. FUJ!
Bet ieej taču best4sport.tv mājaslapā un skāties tāpat kā to darīji LMT straumē!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-23 15:10, pirms 8 gadiem
Saldus atgriezies LBL1 !!! Ko palaidu garām?

  +1 [+] [-]

, 2016-09-23 15:32, pirms 8 gadiem
AlfonsTrīcvaidziņš rakstīja: Bet ieej taču best4sport.tv mājaslapā un skāties tāpat kā to darīji LMT straumē!
Man tur izmet, ka šo kanālu rāda tikai Lattelekom klientiem.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-23 15:38, pirms 8 gadiem
AlfonsTrīcvaidziņš rakstīja: Bet ieej taču best4sport.tv mājaslapā un skāties tāpat kā to darīji LMT straumē!
Tajā mājaslapā toč neko netranslēs!

     [+] [-]

, 2016-09-23 15:46, pirms 8 gadiem
šeit https://www.lattelecom.tv/tiesraide/

ir norm. vismaz pagaidam.