Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Autors: Guntis Keisels

Aldaris LBL: čempioni sargās 1.vietu, tabulas kaimiņu duelis Ogrē un DSN

Aldaris LBL: čempioni sargās 1.vietu, tabulas kaimiņu duelis Ogrē un DSN
Jānis Bērziņš un "VEF Rīga": trešdien Aldaris LBL spēle ar BK "Jēkabpils".
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Rīga

Aldaris Latvijas Basketbola līgas čempionātā trešdien, 23.martā, notiks trīs spēles. Plkst.19 Ogres 1.vidusskolā „Ogre/Kumho Tyre” sacentīsies ar „Latvijas Universitāte”. Plkst.19.30 Elektrum Olimpiskajā centrā valsts čempioni „VEF Rīga” spēkosies ar BK „Jēkabpils” (LMT Straume tiešraide), bet “Daugavas” sporta namā “Barons/LDz” ar tabulas kaimiņiem BK „Jelgava”. 

„VEF Rīga” (12-3) – BK „Jēkabpils” (14-13): LMT Straume

„VEF Rīga” komanda ir uzņēmusi apgriezienus, Aldaris LBL līderu cīņā gana pārliecinoši izbraukumā pārspēja BK „Ventspils”(92:80) un izvirzījās turnīra galvgalī. Arī VTB vienotajā līgā rīdzinieki pēdējā laikā ir spējuši izcīnīt vairākas uzvaras – pār „CEZ Nymburk”, BC „Astana”, “Bisons” bet pēdējā spēlē ar 40 punktu pārsvaru trūkties dabūja pastarīši Tbilisi „Vita”(99:59). Savā laukumā „VEF Rīga” lieliska iespēja nostiprināt pozīcijas Aldaris LBL tabulā, kas būtu svarīgi, jo rīdziniekiem uz papēžiem min „Valmiera/ORDO” un BK „Ventspils”.

“VEF Rīga” statistikas līderi Aldaris LBL spēlēs ir Džošua Harelsons (14,3 punkti, 7,9 atlēkušās bumbas, 2,4 bloķēti metieni), Mareks Mejeris (10,2 punkti, 6,6 atlēkušās bumbas) un Mārtiņš Meiers (10 punkti).

Jēkabpilieši pēdējos mačos ir tikuši pie viena panākuma pār BK „Jelgava” (89:75), bet zaudēja turnīra TOP5 komandām BK „Ventspils”(61:91), divreiz „Valmiera/ORDO” (85:90, 68:100), kā arī „Jūrmala/Fēnikss”(77:86). Naskākais punktu guvējs ir amerikāņu aizsargs Tailers Larsons (15). Cīņās zem groziem lietderīgākie ir lietuvieši Ronalds Rutkausks (vidēji 8,3 atlēkušās bumbas) un Modests Kumpis (7,2).

Šosezon spēlē Jēkabpilī pārāki bija „VEF Rīga” (83:67).

„Ogre/Kumho Tyre” (6-23) – „Latvijas Universitāte” (4-24)

Pastarīšu divcīņa – ogrēniešiem, kuri izcīnījuši divas uzvaras pēc kārtas (55:53 pār „Barons/LDz” un 88:81 pār „Jūrmala/Fēnikss”) iespēja atrauties no saviem tiešajiem konkurentiem karstajā cīņā par nepalikšanu pēdējiem čempionāta finišā.

Rezultatīvākais spēlētājs “Ogre/Kumho Tyre” komandā ir Kārlis Apsītis (vidēji 13,3 punkti spēlē, trāpīti 2 no 5 trīspunktniekiem - 39,7% precizitāte).

Studenti piedzīvojuši deviņus zaudējumus pēc kārtas un turnīra tabulā nokļuvuši pēdējā pozīcijā. Savā laukumā „Latvijas Universitāte” pēdējās divās spēlēs piekāpās komandām, kas neatrodas izslēgšanas spēļu zonā – “Valka/Valga” (79:82) un BK „Jelgava”(67:74). Komandas līderis pēc gūtajiem punktiem, atlēkušajām bumbām un rezultatīvajām piespēlēm ir Roberts Krūmiņš(attiecīgi 12,2, 7,5, 3,5).

Šosezon savstarpējās spēlēs katra no komandām ir spējusi izcīnīt pa uzvarai savā laukumā. Pirmajā bija pārāka “Ogre/Kumho Tyre” (93:81), otrajā „Latvijas Universitāte”(90:86).

Barons/LDz (10-17) – BK „Jelgava” (9-21)

Tabulas kaimiņu spēle. „Barons/LDz” (8.vieta) pēdējās piecās spēlēs izcīnījis četras uzvaras, tai skaitā pret valsts vicečempioni BK „Ventspils”(75:69). Savukārt pēdējā spēlē baronieši piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pret pastarīšiem Ogre/Kumho Tyre (53:55). Pēc šī klupiena komandas vadība pēc abpusējas vienošanās pārtrauca sadarbību ar galveno treneri Agri Galvanovski un šajā amatā apstiprināts Guntis Endzels. Cīņa savā laukumā ir iespēja atgūties pēc paklupšanas Ogrē, nepielaist tabulā tuvāk BK „Jelgava” un saglabāt teorētiskas izredzes uz 7.vietu. “Barons/LDz” rezultatīvākais spēlētājs ir sezonas sākumā BK „Jelgava” pārstāvējušais Kristaps Gludītis (vidēji spēlē 15,9 punkti). Vērtīgākais cīnītājs pie groziem ir amerikānis Karls Hips (vidēji 8,3 atlēkušās bumbas spēlē).

BK „Jelgava” tabulā ieņem 9.vietu, bet vēl ir iespēja panākt „Barons/LDz”. Jelgavnieki pēdējās piecās spēlēs izcīnījuši divus panākumus. Mēneša sākumā pagarinājumā gūta uzvara pār “Ogre/Kumho Tyre” (98:97), savukārt pēdējā spēlē jelgavnieki apliecināja pārākumu pret „Latvijas Universitāti” (74:67). Gana pārliecinoši zemgalieši zaudēja TOP6 komandām – „Liepāja/Triobet”(70:93), „Valmiera/ORDO”(56:95) un BK „Jēkabpils”(75:89). Labākais punktu guvējs un rezultatīvo piespēļu meistars ir Kristaps Pļavnieks (attiecīgi 14,2 un 3,4). Savukārt labākais cīnītājs pie groziem ir Agnis Čavars (vidēji spēlē 6,7 atlēkušās bumbas). Februārī komandu papildinājušais Lietuvas jaunatnes izlašu dalībnieks Augustins Jankaitis septiņos mačos sakrājis vērā ņemamu statistiku (vidēji spēlē 14,3 punkti un 5,4 atlēkušās bumbas).

Šosezon savstarpējo spēļu bilance ir 2-1 par labu „Barons/LDz” (75:87, 83:71, 84:79).

Kaspars Radkēvičs


Damjērs Pitss: 25 punktu un valmieriešiem desmitā uzvara pēdējās 11 spēlēs.
Foto: Edgars Vaivads

OlyBet LBL: “Barons kvartāls nostiprinās piecniekā

OlyBet Latvijas Basketbola līgas čempionātā svētdien, 26. februārī, “Barons kvartāls” izbraukumā ar 98:79 pārspēja “Valka/Valga”, nostiprinoties izslēgšanas turnīra dalībnieku grupā. Nākamās spēles sestdien, 4. martā, plkst.17: “VEF Rīga” – BK “Ventspils” (Elektrum OSC; Best4sport TV tiešraide), BK “Jēkabpils” – “Valmiera/ORDO”, “Jūrmala/Fēnikss” – “Ogre/Kumho tyre”, “Liepāja/Triobet” – “Latvijas Universitāte”.
Jurijs Aleksejevs un Bk "Jēkabpils" pret Jāni Pozņaku un "Ogre/Kumho tyre".
Foto: bkjekabpils.lv
1

OlyBet LBL: Čempioni pret liepājniekiem, līderi pret jūrmalniekiem un Daugavas derbijs

OlyBet Latvijas Basketbola līgas čempionātā sestdien, 26. februārī, plkst.17 spēlēs BK “Ventspils” – “Jūrmala/Fēnikss” un BK “Jēkabpils” – “Ogre/Kumho tyre”, plkst 18:30 “Valmiera/ORDO” –“Liepāja/Triobet” (Best4sport TV translācija un līdzjutēju konkurss). Svētdien, 26. februārī, plkst.19 “Valka/Valga” – “Barons kvartāls”.
"Barons kvartāls" : 10.uzvara OlyBet LBL čempionātā.
Foto: Renārs Buivids (RB32)
1

OlyBet LBL: “Barons kvartāls” nostabilizējas izslēgšanas zonā

OlyBet Latvijas Basketbola līgas čempionātā svētdien, 19.februārī, “Barons kvartāls” ar 71:66 pārspēja BK “Jēkabpils” komandu, tabulā nostiprinoties 5. vietā. Nākamās spēles nedēļas nogalē: Sestdien, 25. februārī, BK “Ventspils” – “Jūrmala/Fēnikss”, “Valmiera/ORDO” –“Liepāja/Triobet”, BK “Jēkabpils” – “Ogre/Kumho tyre”. Svētdien, 26.februārī, “Valka/Valga” – “Barons kvartāls”.