Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: Liepāja/Triobet eksaminēs BA Turība

Aldaris LBL: Liepāja/Triobet eksaminēs BA Turība
Liepāja/Triobet galvenais treneris Kaspars Mājenieks.
Foto: Mārtiņš Sīlis, loc.lv

 Aldaris Latvijas Basketbola līgas čempionātā ceturtdien, 21.februārī, plkst.19:30 Liepājas Olimpiskajā centrā sāksies spēle Liepāja/Triobet – BA Turība (tiešraide sportacentrs.com). Liepājnieki (8-15) kopš Jaungada uzvarējuši trijos mačos no pieciem, tai skaitā pirms pusotras nedēļas Jēkabpilī (95:88). BA Turība (7-17) uzvarējusi četrās spēlēs no astoņām, tiesa, nu jau zaudējusi pēdējos trijos mačos pēc kārtas (arī sestdien savā laukumā pret BK Jēkabpils – 83:93).  Līdzjutējiem būs iespēja piedalīties akcijā Ar sodiņiem līdz jaunam Škoda Rapid.

 

SPĒLES INTRIGA: kurš tuvosies sestajai vietai?

Abas komandas tabulā par vairāku uzvaru tiesu atpaliek no galvenajiem pretendentiem uz sesto vietu, tomēr cerības spēlēt izslēgšanas turnīrā vēl nav zudušas. Par liepājnieku nopietnajām ambīcijām liecina pastiprināšanās ar diviem pieredzējušiem ārzemniekiem. BA Turība šāda metode nav pieejama, toties iekšējie resursi tiek attīstīti un izmantoti aizvien labāk.

UZMANĪBAS CENTRĀ: Pīrss Koldvels (Liepāja/Triobet) un Matīss Rudmiezis (BA Turība)

Aldaris LBL Zvaigžņu spēles priekšvakarā uzmanības centrā, protams, sestdien paredzētā šova dalībnieki. Koldvels atgriešanos Liepājā nosvinēja, samezdams 16 punktus Jēkabpilī. Rudmiezis jau 13 mačos pēc kārtas guvis vairāk par 10 punktiem un izvirzījies par otro rezultatīvāko savā komandā (vidēji spēlē 13,7).

SPĒLES ATSLĒGA: psiholoģija.

Liepāja/Triobet pēc dažādiem piedzīvojumiem pēdējā spēlē Jēkabpilī parādīja gan raksturu, gan meistarību. Jautājums – tā bija vienreizēja akcija vai komandas attīstībā iestājies sen gaidītais lūzums.

BA Turība pēdējos mačus sāk ar lieliem mīnusiem, no kuriem pavisam atspēlēties vairs neizdodas. Pirmais uzdevums – neļaut mājiniekiem ieskrieties un uzreiz panākt vērā ņemamu pārsvaru. Un pēc iespējas agresīvāk jāspēlē aizsardzībā, testējot liepājnieku pagaidām vēl trauslo sadarbības pavedienu izturību un provocējot mājinieku līderus uz individuālajiem gājieniem.

 

DatumsLiep - Tur.
05.12.201288:73
28.10.201291:53
20124-0
20114-0