Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

"Valmiera/ORDO" savā laukumā piekāpjas "Jūrmala/Fēnikss"

"Valmiera/ORDO" savā laukumā piekāpjas "Jūrmala/Fēnikss"
Jānis Kaufmanis "Valmiera/ORDO"): 25 punkti tomēr nepalīdzēja pieveikt komandu "Jūrmala/Fēnikss"
Foto: Edgars Vaivads

Sestdien, 19. decembrī, "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā pirmo zaudējumu savā laukumā piedzīvoja "Valmiera/ORDO", piekāpjoties "Jūrmala/Fēnikss" vienībai ar rezultātu 80:89. Valmieriešu sastāvā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Jānis Kaufmanis.

Spēles pirmajās minūtēs rezultatīvi spēlēja Ervīns Jonāts, ātri gūstot septiņus punktus un izvirzot "Valmiera/ORDO" vadībā ar 9:3. Tomēr mača turpinājumā dominēja jūrmalnieki, kuri pārņēma spēles kontroli un strauji palielināja rezultāta pārsvaru. Pēc desmit nospēlētām minūtēm "Valmiera/ORDO" atradās iedzinējos ar 11:19.

Otrās ceturtdaļas sākumā valmierieši nonāca iedzinējos ar -10, bet Jāņa Kaufmaņa precīzie metieni no distances uzsāka mājinieku pakaļdzīšanos. Ceturtdaļas vidū Haralds Kārlis sadeldēja starpību līdz minimumam, bet Māris Ziediņš atkal palielināja jūrmalnieku pārsvaru. Puslaiks noslēdzās ar pieciem "Valmiera/ORDO" kapteiņa Haralda Kārļa punktiem, kas puslaika pārtraukumā ļāva mājiniekiem doties ar minimālu deficītu - 36:37.

Pēc atgriešanās no puslaika pārtraukuma, "Jūrmala/Fēnikss" uzbrukums bija neapturams. "Valmiera/ORDO" sastāvā iniciatīvu uzņēmās pieredzējušais Armands Šķēle, metot izaicinājumu viesu aizsardzībai. Tomēr kādā no epizodēm Šķēle neveiksmīgi uzkāpa uz pretspēlētāja kājas un pagrieza potīti, būdams spiests pamest spēli. Līdz ar trešā ceturkšņa beigu signālu, iespaidīgu tālmetienu realizēja Edmunds Elksnis, pirms noslēdzošās spēles daļas atstājot mājiniekus iedzinējos ar 55:66.

Ceturtajā ceturtdaļā Jānis Kaufmanis centās izglābt spēli, tomēr katrai "Valmiera/ORDO" veiksmei uzbrukumā "Jūrmala/Fēnikss" atbildēja ar saviem punktiem. Valmieriešiem izdevās samazināt starpību līdz sešiem punktiem, tomēr par uzvaru pacīnīties neizdevās un ar spēles beigu rezultātu 80:89 "Valmiera/ORDO" piedzīvoja pirmo zaudējumu savā laukumā.

 

"Valmiera/ORDO" - "Jūrmala/Fēnikss" 80:89 (11:19, 25:18, 19:29, 25:23)

"Valmiera/ORDO": Kaufmanis 25, Kārlis 17, Laksa 15, Jonāts 9, Arm. Šķēle 5, Rozītis 4, Bērziņš 2, Gabrāns 2, Vīņauds 1.

"Jūrmala/Fēnikss": Mediss 18, Ziediņš 15, Šmits 13, Žvīgurs 13, Jeromanovs 8, Elksnis 8, Kušnirovs 6, Pinete 5, Roberts 3.