Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: sestdienas intrigas Lapmežciemā, Liepājā un Jelgavā

Aldaris LBL: sestdienas intrigas Lapmežciemā, Liepājā un Jelgavā
"Valmiera/ORDO" (Jānis Kaufmanis) pret "Jūrmala/Fēnikss" (Aleksandrs Kušnirovs) - ceturtais duelis sezonā
Foto: Edgars Vaivads

Aldaris Latvijas Basketbola līgas čempionātā sestdien, 20.februārī, plkst.17 Lapmežciemā spēlēs “Jūrmala/Fēnikss” – “Valmiera/ORDO” (LMT Straume tiešraide), bet Liepājas Olimpiskajā centrā “Liepāja/Triobet” tiksies ar “Ogre/Kumho Tyre” (Best4sport TV tiešaide). Plkst.18 Zemgales Olimpiskajā centrā sāksies spēle BK “Jelgava” – “Valka/Valga”. Svētdien, 21.februārī, plkst.17:30 Olimpiskajā sporta centrā  “Latvijas Universitāte” – “Barons/LDz” (bk.lu.lv tiešraide).

“Jūrmala/Fēnikss” (14-11) – “Valmiera/ORDO” (18-6)

Jūrmalnieki uzvarējuši septiņās no pēdējām deviņām spēlēm, bet šo panākumu sērija vidū pārtrūka tieši Valmierā, kur mājinieki bija pārāki ar 79:65. Nupat piedzīvota sāpīga neveiksme Ogrē pret pastarīšiem (72:73).

Valmierieši kopš gadu mijas uzvarējuši septiņās spēlēs no astoņām, bet perfekto sēriju pirms nedēļas pārtrauca klupiens savā laukumā spēlē ar kaimiņiem “Valka/Valga” (75:76). Trešdien izcīnītā uzvara pār “Liepāja/Triobet” (82:71) liek domāt, ka neveiksme bijusi tikai nepatīkama nejaušība, tomēr pārliecinošāku atbildi iesētajām šaubām sniegs spēle ar jūrmalniekiem.

Kopumā sezonas bilance 2-1 “Valmiera/ORDO” labā. Pirmajā posmā abās spēlēs uzvarēja viesi: Lapmežciemā vidzemnieki ar 77:71, Valmierā jūrmalnieki ar 89:80.

“Liepāja/Triobet” (16-8) – “Ogre/Kumho Tyre” (4-19)

Liepājnieki tikko piedzīvojuši neveiksmi Valmierā (71:82) un cīnās ar savainojumu epidēmiju, ogrēnieši trešdien pārtrauca 15 zaudējumu sēriju, ar 73:72 pieveikdami “Jūrmala/Fēnikss”.

Pirmajās spēlēs liepājnieku pārsvars bijis pārliecinošs – 105:69 un 92:54

BK “Jelgava” (7-17) – “Valka/Valga” (7-7)

Jelgavnieki piedzīvojuši sešus zaudējumus pēc kārtas un faktiski jau izstājušies no cīņas par tiesībām piedalīties izslēgšanas turnīrā.

Arī “Valka/Valga” jau sāka atpalikt no labāko sešnieka, bet tūlīt pēc Jura Umbraško stāšanās komandas galvenā trenera amatā negaidīti izcīnītā uzvara Valmierā atjaunojusi izredzes un intrigu. Spēle Jelgavā sola iespēju attīstīt panākumu.

Pirmajā spēlē Valgā mājinieki uzvarēja ar 86:80.