Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

OlyBet LBL: “VEF Rīga” dramatiska uzvara pār “Barons kvartālu”

OlyBet LBL: “VEF Rīga” dramatiska uzvara pār “Barons kvartālu”
Jānis Blūms
Foto: basket.lv

OlyBet Latvijas Basketbola līgas čempionāta spēlē Aizkrauklē valsts vicečempioni un jaunās sezonas vicelīderi “VEF Rīga” dramatiskā galotnē ar 82:81 pārspēja “Barons kvartāls” komandu. Nākamās spēles nedēļas nogalē. Sestdien, 22. oktobrī, plkst.17 “Ogre/Kumho Tyre” – “Jūrmala/Fēnikss” un “Liepāja/Triobet” – “Barons kvartāls”, plkst.18:30 “Valmiera/ORDO” – BK “Ventspils” (šo spēli translēs kanāls Best4Sport TV, kaspieejams Lattelecom televīzijā un izklaides platformā Shortcut). Svētdien, 23. oktobrī, plkst.17 BK “Jēkabpils” – “Latvijas Universitāte”.

“VEF Rīga” (4-0) – “Barons kvartāls” (3-3) 82:81

Pirmajā ceturtdaļā “VEF Rīga” komandai izdevās viss, savukārt pretiniekiem pilnīgi nekas – 28:8. Toties turpinājumā izrādījās, ka vicečempioniem pietrūkst jaudas un modrības, lai ar pilnu atdevi spēlētu visas 40 minūtes, kā arī resursu plašuma un stabilitātes, lai spēles kvalitātes svārstības pārvarētu bez liekām problēmām. Savukārt “Barons kvartāls”, ticis galā ar sākuma stresu un sagaidījis pretinieku atslābšanu, ar snieguma kvalitāti gan aizsardzībā, gan uzbrukumā apstiprināja, ka četras uzvaras pēc kārtas nav bijušas nejaušas.

Galotnē izšķiroša nozīme bija līderu individuālajai meistarībai, kas “VEF Rīga” kapteinim Jānim Blūmam bija nevainojama.

“VEF Rīga” pārspēja pretiniekus cīņā pie groziem (39-30), toties pārsteidzoši daudz kļūdījās (17-12) un retā tika pie soda metieniem (12/14 – 20/22).