Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: otrais finālists noskaidrosies ceturtdien Ventspilī

Aldaris LBL: otrais finālists noskaidrosies ceturtdien Ventspilī
BK "Ventspils" un galvenais treneris Kārlis Muižnieks: Aldaris LBL pusfinālā būs piektā spēle.
Foto: Mikus Kļaviņš, vefriga.com

BK "Ventspils" turpina sekmīgu neiespējamo misiju. Šovakar Rīgā ventspilniekie izdevās otro maču pēc kārtas pārspēt "Rīgas VEF" (79:71) un sērijā panākt neizšķirtu 2:2. Piektā un pēdējā spēle notiks jau ceturtdien Ventspilī. Sākums plkst.19, LMT Straume tiešraide.

1. ceturtdaļa. Pieņemts, ka uzvarētāji sastāvu nemaina, taču BK Ventspils treneri lēmuši savādāk un starta pieciniekā salīdzinot ar uzvarēto spēli ir veikuši izmaiņas: Dīns, Peiners, Gulbis, Gražulis un Nikss.
Mača sākums visnotaļ cerīgs. Ja laukuma saimnieki pirmos sešus punktus krāja ar divus punktus vērtajiem metieniem, tad ventspilnieki ar diviem tālmetieniem (Gražulis, Dīns). Augsta rezultativitāte tika noturēta līdz pat puslaika vidum un jau redzēts iepriekšējās spēlēs, tad maķenīt veiksmīgāki bija VEF (12:13). Praktiski visu ceturtdaļu atrodoties iedzinējos, pēdējā minūte iesākas ar pāris veiksmīgām darbībām aizsardzībā un tikpat veiksmīgiem ātrajiem uzbrukumiem. Šādā manierē tiek gūti četri punkti pēc kārtas un pirmo reizi sērijā BK Ventspils uzvar pirmo ceturtdaļu (20:17).

2. ceturtdaļa. Otrā ceturtdaļa iesākas līdzīgi kā tika pabeigta pirmā. Vispirms divas minūtes abas komandas nespēja iemānīt bumbu grozā, līdz brīdim, kad Pits aizsardzībā pārtvēra bumbu un vienatnē aizskrēja pēc diviem punktiem un jau 22:17. Noturējuši mājiniekus trīs minūtes bez punktiem, ātri vien tiek zaudēti četri un Muižniekam savus spēlētājus jānomierina ar minūtes pārtraukumu (22:21). Audzināšanas minūte palīdz un nu jau nevis četri punkti pēc kārtas, bet visi septiņi. Šis izrāviens tiek pabeigts ar elegantu Gulbja tālmetienu un tas ir pirmais nopietnais izrāviens šajā spēlē (29:21). Vēl nopietnāks pieteikums uzvarai notiek 2:33 pirms puslaika beigām, kad savu piecu pēc kārtas gūto punktu sēriju ar tālmetienu (jau otro spēlē) pabeidz Andrejs Gražulis. Lai arī +10 (38:28) nav nekas dižs, taču spēles gaita liecina, ka līdz šim brīdim notikumus laukumā diktē ventspilnieki. Bet ceturtdaļa tiek pabeigta ar skaistu izspēli, kuru iesāk Dīns ar skaistu caurgājienu un izspēli uz trīspunktu metienu līnijas brīvi stāvošajam Gulbim - vēl trīs punkti un pārtraukumā ejot +15 (45:30).
Pēc puslaika atlēkušās bumbas 19:16, rezultatīvās piespēles - 15:8, kļūdas - 3:8, pārķertās piespēles - 5:2, 3p metieni - 5/17:1/8, soda metieni - 8/9:7/12.

3. ceturtdaļa. Puslaika sākums liek atcerēties otrās spēles galotni, kad +13 vēl nebūt nenozīmēja uzvaru. Šodien bija +15, bet jāspēlē vesels puslaiks. Sākums pagalam nesekmīgs - pusotra minūtes laikā tiek zaudēti septiņi punkti pēc kārtas un būtībā viss sākas no jauna (45:37). Mājinieki šajā laikā iemet visus trīs metienus, kamēr ventspilnieki nemaz netiek līdz metienam - vainīgas elementāras kļūdas. Mājinieku izrāviens tiek pārtraukts trešās minūtes izskaņā, kad izcīnot uzbrukuma bumbu, Nikss pārtrauc bezpunktu periodu. Rezultāts uz ilgu laiku iestrēgst, taču tas turas 10 punktu pārsvara robežās (51:41). Tomēr 2:07 minūtes pirms pēdējā pārtraukuma VEF vēlreiz izdodas pietuvoties bīstami tuvu - Bostikam realizējot 3 no 3 soda metieniem palicis tikai 51:45. Divos uzbrukumos pēc kārtas neizdodas iemest no groza apakšas (Šeļakovs un Peiners), bet mājinieki atkal tiek pie diviem soda metieniem (precīziem) un spēle var sākties no jauna (51:47). Sagaidot pārtraukumu, beidzot savus pirmos punktus gūst Viginss un ceturtdaļa pabeigta ar 56:53. Ceturtdaļa atsevišķi 11:20.

4. ceturtdaļa. Vēl viena nesekmīgi sākta ceturtdaļa - pašiem punktus negūstot, uz trīspunktu līnijas brīvs aizmifrsts Mejeris un 56:53. Nākamajā uzbrukumā Gulbim kļūda, Strēlnieks nozog bumbu, pārkāoums un mājiniekiem divi soda metieni. Palicis vairs tikai viena punkta pārsvars (56:55). Vai tirešām atkārtosies otrās spēles scenārijs?Ceturtdaļas vidū pēc Dīna tālmetiena skats uz dzīvi kļūst cerīgāks - 66:60. 3:41 pirms pamatlaika beigām tie paši +6 (68:62). 2:51 līdz beigām rezultāts ir izkustējies pareizajā virzienā. Pēc Peinera bloka aizsardzībā, Dīns aiskrien ātrajā un tiek pie diviem soda metieniem - 71:63. 2:09 pirms beigām viss aiziet uz otru pusi - Mejerim divi soda metieni un pārsvars samazinājies līdz 5 punktiem (71:66). 1:42 pirms beigām Mejeris vēlreiz tiek pie diviem soda metieniem un līdzīgi kā iepriekš, iemet tikai vienu - 71:67. Pēc 14 sekundēm divus sodiņu jāmet Šeļakovam, bet rezultāts paliek nemainīgs. Mājiniekiem nesekmīgs tālmetiens un tūlīt seko pārkāpums pret Dīnu - abi soda metieni ir precīzi un jāspēlē 1:10 (73:67). Vēl viens nesekmīgs VEF uzbrukums un atkal divus soda metienus jāizpilda Šeļakovam un viens ir precīzs (74:67). Palikšas 55 sekundes. Laukuma saimnieki turpina nesekmīgo glābšanos, vēlreiz uz soda metienu līniju tiek aizsūtīts Šeļakovs un šoreiz atkal abi ir neprecīzi.
Viens uzbrukums VEF tomēr ir rezultatīv uz mirkli atjaunojot intrigu, taču 40 sekundes pirms pamatlaika beigām 74:69 izskatās gana drošs pārsvars un bumba ir ventspilniekiem. Ātrs sods pret Pitu un 76:69. VEF divus punktus atgūst, bet Pitam atkal divi soda metieni - viens ir precīzs un 77:71 (atlikusi 21 sekunde). Pēc nesekmīgā mājinieku uzbrukuma Gu;bis vēl paspēja atzīmēties ar diviem punktiem un tas arī bija pēdējais punkts šajā mačā. Sērijā tas ir kļuvis neizšķirts 2:2 un piektā, pēdējā spēle notiks ceturtdien Ventspilī.

VIEDOKĻI PAR SPĒLI

"Ventspils" trenera asistents Gints Fogels: "Kā jau teicu pirms spēles, šī būs raksturu cīņa, un tā tas arī parādījās. Šodien arī veiksme bija mūsu pusē. Jāpaslavē Mareks Mejeris, kurš iemeta trīs trīspunktniekus. Tas bija lielākais sarežģījums šajā spēlē, nedaudz negaidīts. Mums pietika spēka noturēt pretinieku ofensīvu un novest šo sēriju līdz piektajai spēlei."

"Ventspils" spēlētājs Andrejs Gražulis: "Iesākām spēli palēni, otrajā ceturtdaļā atvērāmies un sākām skriet ātrāk par pretiniekiem. Kā sākām skriet, varējām izdarīt to, kas mums bija jāizdara. Beigās izšķirošajos brīžos viņi atspēlējās, bet tomēr izdarījām to, ko vajadzēja."

"VEF Rīga" spēlētājs Mareks Mejeris: "Sākām labi, bet pēc tam agresivitāte noplaka un bijām iedzinējos. Beigās laikam vienkārši nepietieka spēka, bet play-off nav tāds teikums kā "nepietika spēka", jāspēlē caur nevaru un to mēs šodien neizdarījām. Jābrauc uz Ventspili kā uz pirmo spēli un jāpabeidz iesāktais."

"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis: "Pirmajā puslaikā darbojāmies neagresīvi un ne pēc plāna, otrajā puslaikā mēģinājām atspēlēties, taču pietrūka veiksmes un pāris iemestu metienu. Neizdevās pietuvoties līdz līdzīgam rezultātam. Pietrūka, ka Jakovičs izkrita no spēles, tāpēc nevarējām tik ātri spēlēt. Žēl, ka netikām līdz pēdējam metienam.

Visiem spēlētājiem ticam. Vēl nekas nav beidzies - šajā sērijā ir vēl viena spēle, 40 minūtes. Spēlētājiem gadās gan labas, gan sliktas spēles, bet ir jāmāk piecelties un parādīt savu labāko sniegumu."

LBL čempionāts. Pusfināls. Ceturtā spēle
VEF un BK Ventspils 71:79 (17:20, 13:25, 20:11, 21:23)
VEF: Mejeris 22, Kruss 19, Strēlnieks 6, Bostiks 6, Harelsons 4, Bērziņš 4, Meiers 4, Smits 2, Geks 1;
BK Ventspils: Dīns 17, Gulbis 14, Gražulis 10, Nikss 9, Šeļakovs 8, Peiners 7, Pits 7, Viginss 5, Ate 2.

 VEFBK Ventspils
2p17/37-46%18/37-49%
3p4/19-21%8/27-30%
1p25/35-71%19/28-68%
REB6/31-3710/35-45
AS1622
TO1311
ST67

Informācija: bkventspils.lv un vefriga.com