Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

BK Ventspils nostiprinās līderpozīcijās

BK Ventspils nostiprinās līderpozīcijās
Vēl trīs pretendenti no Ventspils uz fordiņu
foto: Fotostudija L&J

LBL čempionāta līderu spēlē BK Ventspils ar 69:62 pārspēja Liepājas lauvas. Vēl par trim dalībniekiem pieauga alus darītavas Baltika akcijas Lielā fināla dalībnieku skaits - precīzi trīspunktnieki pārtraukumā izdevās Kārlim Lasmanim, Verneram Koham un Kristapam Anškenam.

LBL turnīrā četrās spēlēs no vietas uzvarējušie liepājnieki spēli sāka aktīvāk un veiksmīgāk, pirmo puslaiku noslēgdami savā labā - 39:29. Tomēr trešajā ceturtdaļā BK Ventspils pārņēma iniciatīvu un panāca lūzumu - 55:49. Galaiznākumā 69:62. Uzvarētājiem 16 punktus guva Sauļus Kuzminsks, zaudētājiem tikpat ražīgs bija Sandis Buškevics.

Uzvara BK Ventspils komandu vēl vairāk tuvināja pirmajai vietai LBL pamatturnīrā, kas nodrošinās sava laukuma priekšrocības gan pusfinālā, gan kādā no finālsērijām. Liepājnieki joprojām ir galvenie pretendenti uz otro vietu, taču pozīcijas vēl būs jāaizstāv spēlēs ar tuvākajiem konkurentiem: 23.martā Rīgā ar VEF Juniors, 30.martā savā laukumā ar Valmieru, 3.aprīlī Jelgavā ar Zemgali un 13.aprīlī izbraukumā ar Barons/O!Karte.

Ceturtdien paredzētā spēle VEF Juniors - Valmiera pārcelta uz 17.aprīli. Šonedēļ notiks vēl divas spēles. Piektdien BA Turība Iecavā uzņems Zemgali un uzvarētāji kļūs par nopietnākajiem pretendentiem uz 6.vietu un līdzdalību izslēgšanas turnīrā. Svētdien Latvijas Universitāte spēlēs ar Barons/O!Karte.

Ventspils mača lielajā pārtraukumā alus darītavas Baltika akcijas priekšsacīkstēs precīzi trīspunktnieki izdevās trim ventspilniekiem - Kārlim Lasmanim, Verneram Koham un Kristapam Anškenam. Viņi pievienojās 15 jau iepriekš noskaidrotajiem finālistiem, kuri 1.maijā Arēnā Rīga metīs no centra, sacenšoties par automobili Ford C-Max.

Trīspunktnieku konkursam var pieteikties katrs skatītājs, kurš iegādājies biļeti uz LBL spēli vismaz lata vērtībā. Katrā spēlē starp visiem gribētājiem tiks izlozēti 20 veiksminieki, kuri lielajā pārtraukumā metīs trīspunktnieku. Trāpījušie kvalificēsies 1.maijā Arēnā Rīga paredzētajam Lielajam finālam. 

Finālisti sacentīsies metienos no centra līnijas vienā vai vairākās kārtās, līdz noskaidros vienu galvenās balvas ieguvēju, kurš brauks mājās ar jaunu automobili Ford C-Max.