Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

OlyBet LBL: Ventspilij sestā, Liepājai pirmā uzvara; baroni noper čempionus

OlyBet LBL: Ventspilij sestā, Liepājai pirmā uzvara; baroni noper čempionus
"Barons kvartāls": OlyBet LBL čempionātā trešā uzvara pēc kārtas.
Foto: Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

OlyBet Latvijas Basketbola līgas čempionātā sestdien, 15.oktobrī, līdervienība BK “Ventspils” ar 94:73 pieveica “Jūrmala/Fēnikss”,  bet “Liepāja/Triobet” ar 86:74 pārspēja “Ogre/ Kumho Tyre”. Svētdien, 16. oktobrī, plkst.19:30 “Daugavas” sporta namā “Barons kvartāls” tiksies ar valsts čempioniem “Valmiera/ORDO”.

 “Barons kvartāls” (3-2) – “”Valmiera/ORDO” (2-2) 104:71

Cerēta trillera vietā “Daugavas” sporta namā tika pieredzēta vienas komandas absolūta dominance no pirmās līdz pēdējai minūtei (ar īsu izņēmumu otrās ceturtdaļas vidū), un pārsteidzošā kārtā nevarīgo upuru lomā bija valsts čempioni. “Barons kvartāls” godam nopelnīja komplimentus par kolektīvo agresivitāti gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, kas, turklāt šoreiz visu laiku turējās spēles un emociju disciplīnas rāmjos.

Statistikā acīs krīt uzvara cīņā par atlēkušajām bumbām (38-30) un perfektā trīspunktnieku statistika (12/19 pret viesu 3/16; Reinim Strupovičam un Dāvim Gekam pa 4/5). Labi paveikts darbs un ar interesi gaidīsim, kā labu ātrumu uzņēmušie baroni trešdien izskatīsies uz “VEF Rīga” fona (šo spēli 19.oktobrī plkst.19:30 translēs “Best4sport” TV).

"Valiera/ORDO" vienībai nākamais izaicinājums būs ne mazāk interesants - sestdien savā laukumā jāuzņem līderi BK "Ventspils".

BK “Ventspils” (6-0) – “Jūrmala/Fēnikss” (2-4) 94:73

Ventspilnieki sesto uzvaru guva sev raksturīgā stilā – aptuveni vienādās devās spēlē tika iesaistīti deviņi no desmit pieteiktajiem basketbolistiem un pretinieki tika nevis grauti bet mērķtiecīgi spiesti un presēti, līdz otrā puslaika izskaņā pārsvars pārsniedza 20 punktu robežu. Astoņi spēlētāji guva starp 8 un 15 punktiem. Visvairāk – Villijs Dīns un Andrejs Gražulis (pa 15).  

Labāka individuālā statistika bija viesu līderiem – Viktoram Iļjinam 19 punktu, Edgaram Jeromanovam 8 rezultatīvās piespēles, tomēr jau ceturtajā OlyBet LBL spēlē pēc kārtas nācās laukumu atstāt kā zaudētājiem.

“Liepāja/Triobet” (1-4) – “Ogre/Kumho Tyre” (2-3) 86:74

Pēc sezonas ievadā piedzīvotajiem pieciem zaudējumiem (viens – BBL čempionātā) liepājnieki bija nopelnījuši veiksmes smaidu. Sākot ar otrās ceturtdaļas vidu mājinieki turējās vadībā, un pēdējā ceturtdaļā izturēja ogrēniešu pakaļdzīšanās mēģinājumu.

“Ogre/Kumho Tyre” atkal pārspēja pretiniekus tālmetienu kvantitātē un kvalitātē (6/12 pret 11/30), toties “Liepāja/Triobet” produktīvi uzbruka no pustālās un tuvās distances (27/66 pret 15/31), uzvarēja cīņā par atlēkušajām bumbām (44-37) un retāk kļūdījās (8-16).

Uzvarētājiem 25 punktus guva Artūrs Ausējs, 17 – Dāvis Rozītis. Ogrēniešiem Kristaps Pļavnieks guva 13 punktus un izdarīja 8 rezultatīvas piespēles.

Dzimtās Ogres komandā debitēja valstsvienības centra spēlētājs Kaspars Bērziņš - 18 minūtēs 7 punkti (divunktnieki 0/2, trīsunktnieki 1/2, sodi 4/5), 5 atlēkušās, 8 izprovocētas piezīmes un 3 bloķēti metieni.