Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: "Ventspils" izmanto iespēju un pagarina sēriju

Aldaris LBL: "Ventspils" izmanto iespēju un pagarina sēriju
Māris Gulbis: 21 punktus un BK "Ventspils" uzvara Aldaris LBL pusfināla sērijas trešajā spēlē.
Foto: bkventspils.lv

Pēc zaudējuma pusfināla otrajā spēlē Rīgā, BK Ventspils vairs nebija kur atkāpties. Katrs nākamais mačs ar Rīgas VEF bija kā pēdējā iespēja ne tikai izglābt šo sēriju, bet arī visu sezonu. Šī iespēja tika izmantota un sērijā rezultāts ir kļuvis 1:2. Jau otrdien Rīgā sērijas ceturtais mačs (sākums plkst.19:30, LMT Straume tiešraide) un to uzvarot, pusfināla kaislības vēlreiz būs redzamas Ventspilī.

1. ceturtdaļa. Ventspilnieki starta piecinieks: Pits, Peiners, Gulbis, Butjankovs un Nikss. Spēles sākumam vajadzēja dot atbildi, vai ventspilnieki ir aizmirsušies pēc pašu nopelnītā zaudējuma pagarinājumā otrajā spēlē. Sākums ir kā turpinājums otrajai spēlei - divu minūšu laikā zaudēti jau 7 punkti, kamēr paši guvuši tikai divus. Savukārt nākamās divas minūtes liek atcerēties par pirmo spēli, kad uzbrukums dominēja pār aizsardzību un atkal sekmīgāki šajā atklātajā basketbolā ir rīdzinieki (9:14). Otrajā ceturtdaļas pusē skriešana un mešana mazliet misējās, toties viesu pārsvars dubultojās un ejot mazajā pārtraukumā 15:25.

2. ceturtdaļa. Otrās ceturtdaļas sākums ir krietni cerīgāks. Lai arī katrs otrais uzbrukums beidzās bez punktu guvumiem, toties pieeja savam grozam bija slēgta veselas četras minūtes. Kamēr viesi centās uzlauzt mājinieku aizsardzību, pašiem BK Ventspils šajā laikā izdodas atspēlēt astoņus punktus (23:25) un tā ir laba zīme, ka nekas par velti netiks atdots. Vēl pēc minūtes viesu pārsvars pēc Ates tālmetiena kļuvis minimāls (26:27), bet vēl pēc mirkļa tas pats Ate stājas uz soda metienu līnijas. Abi metieni ir realizēti un ventspilnieki jau ir vadībā (28:27). Līdz lielajam pārtraukumam vairākkārt mainās vadība, taču pēdējais vārds pieder Villijam Dīnam un viņa caurgājiens noslēdz pirmo puslaiku ar minimālu pārsvaru (38:37).

3. ceturtdaļa. Trešās ceturtdaļas ievads atkal ir jautrs un rezultatīvas. Ventspilnieku rindās ar tālmetieniem izceļas Dīns un viņš izceļas arī aizsardzībā (negatīvā nozīmē). Dīnam līdzi turēt cenšas Viginss, kuram ar precizitāti visas sezonas garumā bijis pašvaki, toties vēlme mest jebkurā daudzumā un no jebluras vietas, ir bezizmēra. Spēlējot šādā manierē ir ne tikai pazaudēta vadība, bet arī ļauts viesiem atrauties četru punktu attālumā (48:52). Lai apturētu auļošanu, Kārlim Muižniekam nekas cits neatliek, kā ņemt minūtes pārtraukumu. Palīdz. Vispirms Nikss saimnieko pie pretinieku groza, tad trīs soda metienus nopelna Peiners, bet pats galvenais, ka viesu bīstamākajam spēlētājam pārkāpums pret Žani ir jau ceturtais. Peiners realizē visus soda metienus un vadība ir atgūta (53:52). Vēl pēc mirkļa līdzīgs pārkāpums ir pret Gulbi (Bostiks), vien atšķirība tā, ka Māra tālmetiens bija precīzs un plus vēl viens soda metiens (precīzs, 57:55). It kā spēles pavediens ir noķerts, taču vairākas muļķīgas epizodes pēc kārtas (Šeļakovs) un visi prieki ir vējā (57:61).

4. ceturtdaļa. Pēdējā ceturtdaļa iesākas ļoti cerīgi - ar četriem pēc kārtas gūtiem punktiem un atgūtu vadību. Pēc tam atkal atspēlēšanās un atgūta vadība un vēlreiz tā pazaudēta (66:67). Ar Dīna soda metieniem jau trešo reizi atgūta vadība (68:67) un tas viss pirmo trīs minūšu laikā. Nekas nemainījās arī turpmāk. Kopumā vadības maiņa bija notikusi jau 25 reizes un vēl neskaitāmas reizes neizšķirts un neizšķirts bija arī 3:30 pirms pamatlaika beigām (74:74). Kad notiek šāda rīvēšanās ir svarīgi, kura komanda pirmā veiks lielāku izrāvienu par diviem vai trim punktiem un tas izdodas ventspilniekiem, kad Pits un Dīns panāk +4 (78:74), bet jāspēlē vēl trīs minūtes. Labs darbiņš aizsardzībā, Dīns aizsūta Niksu ātrajā uzbrukumā un jau +6 (80:74), bet šajā situācijā der atcerēties otro spēli, kad 5:30 minūtes pirms pamatlaika bija pat +13, bet tik un tā BK Ventspils zaudēja... Šoreiz VEF pietika ar divām minūtēm, lai izlīdzinātu rezultātu, bet labā ziņa ventspilniekiem bija tā, ka vēl bija jāspēlē viena minūte. Un vēl labā ziņa, ka Niksa divi punkti atguva vadību (82:80) un 15 sekundes pirms pamatlaika beigām Pitam jāmet divi soda metieni un abi ir precīzi (84:80). Maz ticams, ka divās spēlēs pēc kārtas ventspilnieki uzkāps uz viena un tā paša grābekļa un izlaidīs uzvaru no rokām un tas arī notiek.
Pirmā uzvara sērijā ir izcīnīta, bet ceturtais mačs jau otrdien Rīgā.

LBL čempionāts. Pusfināls. Trešā spēle

BK Ventspils un VEF 86:80 (15:25, 23:12, 21:24, 27:19)
BK Ventspils: Gulbis 21, Dīns 20, Peiners 13, Nikss 12, Pits 8, Ate 5, Šeļakovs 3, Gražulis 2, Viginss 2;
VEF: Kruss 20, Bostiks 19, Harelsons 14, Mejeris 11, Bērziņš 6, Meiers 4, Rubio 3, Mailzs 3.
Sērijā - 1:2