Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: "Valmiera/ORDO" pirmā iespēja iekļūt LBL finālā

Aldaris LBL: "Valmiera/ORDO" pirmā iespēja iekļūt LBL finālā
"Valmiera/ORDO": vai izdosies jau sestdien ar uzvaru pabeigt Aldaris LBL pusfināla sēriju?
Foto: Edgars Vaivads

Sestdien, 14. maijā, plkst. 18:30 Vidzemes Olimpiskajā centrā "Valmiera/ORDO" komandai būs iespēja izcīnīt trešo uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijā pret "Liepāja/Triobet", tādējādi iekļūstot Latvijas čempionāta finālā. Pēc divām aizvadītām spēlēm valmierieši sērijā atrodas vadībā ar rezultātu 2-0. Spēli tiešraidē translēs LMT Straume.

Sērijā starp "Valmiera/ORDO" un "Liepāja/Triobet" pirmās divas spēles pārliecinoši kontrolējusi Roberta Štelmahera trenētā komanda. Valmierieši šajā sērijā ne uz mirkli nav atradušies iedzinējos, iegūstot pārsvaru abās spēlēs jau no maču sākuma. Pusfināla pirmajā spēlē savā laukumā valmierieši uzvarēja ar 68:55. Sērijas otrajā mačā vidzemnieki bija panākuši pat +23, bet spēle noslēdzās ar rezultātu 80:71.

Spēlē Liepājā "Valmiera/ORDO" rezultatīvākais spēlētājs ar 14 gūtiem punktiem bija komandas vienīgais leģionārs Kvameins Mičels. Attiecīgi ar 12 un 11 punktiem komandā izcēlās Aigars Šķēle un Mārtiņš Laksa. "Liepāja/Triobet" sastāvā 16 punktus guva Klāvs Čavars, bet ar 12 punktiem atzīmējās Kriss Ričards.

Valmieras basketbola vēsturē līdz šai sezonai valmierieši pusfināla sērijā bija spēlējuši piecas reizes. Pagaidām vēl ne reizi valmieriešiem nav izdevies pārvarēt pusfināla barjeru, savukārt bronzas sērijā uzvarēts trijās no piecām reizēm. Ja šosezon izdosies pusfināla sērijā uzvarēt vēl vienu spēli, "Valmiera/ORDO" iekļūs Latvijas Basketbola līgas finālā, ierakstot jaunu lapaspusi pilsētas basketbola vēsturē.

"Valmiera/ORDO"

Aizsargi: Kvameins Mičels, Aigars Šķēle, Armands Šķēle, Jānis Kaufmanis, Raimonds Gabrāns

Uzbrucēji: Mārtiņš Laksa, Ervīns Jonāts, Artūrs Bērziņš, Akselis Vairogs, Mārtiņš Vīņauds

Centri: Lauris Blaus, Dāvis Rozītis, Viktors Iļjins

Treneris: Roberts Štelmahers

"Liepāja/Triobet"

Aizsargi: Deivids Hikss, Kriss Ričards, Mikus Sokolovs, Toms Leimanis, Jānis Antrops, Elvis Šukteris, Kārlis Grigaļūns

Uzbrucēji: Džordžs Dželetovičs, Gints Antrops, Ingars Aizpurs, Roberts Krastiņš

Centri: Klāvs Čavars, Kārlis Garoza

Treneris: Uvis Helmanis

     [+] [-]

, 2016-05-14 11:56, pirms 8 gadiem
Aizvadītajās 24 sezonās bija tikai viens gadījums, kad komanda, kura nonāca vienas uzvaras attālumā līdz iekļūšanai finālā, taču tajā neiekļuva. 1999.gadā Gulbnes ''Buki'' (5.vieta pamatturnīrā) pusfināla sērijā izvirzījās vadībā pret ''Ventspili'' (2:1), taču zaudēja sēriju ar 2:3.