Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: pusfināls iegriežas Rīgā

Aldaris LBL: pusfināls iegriežas Rīgā
"VEF Rīga" pret BK "Ventspils": kurš spers soli pretim finālam?
Foto: Mikus Kļaviņš, vefriga.com

Piektdienas, 13. maija, vakarā "VEF Rīga" otrajā Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijas spēlē savā laukumā Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā centīsies gūt otro uzvaru pār "Ventspili". Spēles sākums Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā plkst.19:30. Tiešraide LMT Straumē no 19:20.

Pirmajā pusfināla spēlē, kas notika trešdien Ventspilī, vefieši guva virsroku ar rezultātu 76:65. Izšķirošo izrāvienu "VEF Rīga" veica otrajā spēles otrajā daļā, kad pārņēma vadību un kopīgiem komandas spēkiem noveda maču līdz itin drošai uzvarai. Viena no VEF panākumu atslēgām šajā spēlē bija cīņa par atlēkušajām bumbām, kas tika uzvarēta (40 savāktas bumbas pret ventspilnieku 30).

VEF sastāvā ar 16 punktiem, septiņām rezultatīvām piespēlēm un piecām atlēkušajām bumbām izcēlās Pako Kruss. 15 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un labākā efektivitāte spēlē (+23) Marekam Mejerim. Vēl ar 13 punktiem piebalsoja Džošs Bostiks, kurš arī divreiz bloķēja pretinieku metienus.

Ventspilniekiem pirmajā sērijas spēlē 13 punktus un deviņas rezultatīvas piespēles savāca amerikāņu saspēles vadītājs Villijs Dīns, taču viņam arī septiņas kļūdas. Pēc piecām spēlētām minūtēm laukumu nācās pamest "Ventspils" līderim Kristapam Janičenokam, kurš iedzīvojās Ahileja cīpslas savainojumā, kas liegs viņam iziet laukumā atlikušajā sezonā daļā.

LBL pusfināla sērija rit līdz vienas komandas trim uzvarām, tāpēc piektdien Vefiņam savu līdzjutēju klātbūtnē iespēja nonākt viena attālumā no fināla.

Piektdienas vakara spēlē klajā nāk arī jaunais VEF žurnāls, kas ir jau desmitais šāda veida izdevums. Jaunajā numurā lasāmi svarīgākie notikumi "VEF Rīga" dzīvē, kā arī vairākas intervijas ar vefiešiem un klubu saistītām personām.