Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

OlyBet LBL: “Ventspils” piektā uzvara, “VEF Rīga” viesojas Jūrmalā

OlyBet LBL: “Ventspils” piektā uzvara, “VEF Rīga” viesojas Jūrmalā
Edgars Jeromanovs un Iļja Gromovs: pērnie partneri šovakar būs nesamierināmi pretinieki.
Foto: Lāsma Irša, bkjekabpils.lv

OlyBet Latvijas Basketbola līgas čempionātā trešdien, 12. oktobrī, plkst.19 Jūrmalas Valsts ģimnāzijas jaunajā zālē Kauguros tiksies “Jūrmala/Fēnikss” – “VEF Rīga” (Best4sport TV translācija no plkst.18:45; Best4Sport TV kanāls pieejams Lattelecom televīzijā un izklaides platformā Shortcut). Otrdien vienīgajā spēle Valgā mājinieki ar 65:96 zaudēja BK “Ventspils” komandai, kas ar piecām uzvarām ieņem vietu OlyBet LBL tabulas galvgalī. 

Plkst.19 “Jūrmala/Fēnikss” (2-2) – “VEF Rīga” (2-0): Best4sport TV

Jūrmalnieki čempionātu sākuši ar uzvarām pār “Barons kvartālu” (77:68) un “Liepāja/Triobet” (106:103), kam sekoja klupieni savā laukumā pret “Ogre/Kumho Tyre” (77:88) un izbraukumā Jēkabpilī (65:80). Abās uzvarētajās spēlēs “Jūrmala/Fēnikss” uzbrukumā darbojušies daudzveidīgāk un agresīvāk nekā sāncenši, vairāk punktu gūstot no soda laukuma, kā arī retāk kļūdoties. Ogres komandai jūrmalniekus izdevās nomētāt ar trīspunktniekiem (5/14 pret 12/29), toties Jēkabpilī mājinieki bijuši pārāki gandrīz visos basketbola elementos.

“VEF Rīga” OlyBet LBL čempionātā startēja ar uzvarām pār Liepājas (84:70) un Jēkabpils (92:61) komandām, kā arī iepriecināja ar labu spēli un uzvaru VTB Vienotās līgas spēlē Himkos 76:73. Tieši pēdējās uzvaras atskaņās meklējama viena no šīvakara spēles intrigām. Ne reizi vien jau pierādījies, ka Latvijas labākajām komandām pēc veiksmīgām cīņām starptautiskajā arēnā nav viegli adaptēties Latvijas līgas stilam un mačiem, kuros jāspēlē no “pirmā numura” pozīcijām.

Interesantas nianses: “Jūrmala/Fēnikss” treneru kolektīvā darbojas Ainars Zvirgzdiņš, kura kolekcijā jau ir “VEF Rīga” “skalpi”, kas 2014. gadā iegūti ar Jūrmalas komandu, bet pērnās sezonas sākumā – ar “Valmiera/ORDO”.

Bijušas arī spēlētāju rokādes – kūrortpilsētu tagad pārstāv bijušais “VEF Rīga” kapteinis Artūrs Strēlnieks, kā arī Rīgā spēlējušie Viktors Iļjins un Edgars Jeromanovs. Savukārt Rīgas klubā spēlē dzimušais jūrmalnieks Mārtiņš Meiers (nekad gan nav spēlējis “Jūrmala/Fēnikss” sastāvā) un vairākas sezonas Jūrmalā nospēlējušais Iļja Gromovs.

     [+] [-]

, 2016-10-12 11:57, pirms 8 gadiem
nekad gan nav spēlējis “Jūrmala/Fēnikss” sastāvā

Ir spēlējis LBL2 līmenī (skat. LBL ).