Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL pusfināls: ventspilniekiem pirmā spēle zaudēta, sērija turpināsies Rīgā

Aldaris LBL pusfināls: ventspilniekiem pirmā spēle zaudēta, sērija turpināsies Rīgā
Žanis Peiners, Jānis Bērziņš un Džošs Harelsons
Foto: bkventspils.lv

BK Ventspils aizvadījusi pusfināla sērijas līdz trim uzvarām pirmo maču ar Rīgas VEF un neatrodot nopietnus pretargumentus, piedzīvoja zaudējumu ar 65:76. Sērijas otrā spēle notiks jau piektdien Rīgā. Sākums plkst.19:30, LMT Straume tiešraide.

1. ceturtdaļa. Ventspilnieku starta piecinieks: Dīns, Peiners, Gulbis, Viginss un Niks. Lai arī centra iemetienu vinnē Nikss, mājinieku pirmais uzbrukums ir nesekmīgs. Tieši tāpat kā otrais, bet viei pa to laiku ir paspējuši gūt piecus punktus pēc kārtas. Ilgi nav jāgaida, kad arī ventspilnieki tiek pie pirmajiem punktiem. Beidzoties otrajai minūtei, precīzs tālmetiens ir Gulbim (3:5). Kad nospēlēts nedaudz vairāk par trim minūtēm, mājinieku caurā aizsardzība ļāvusi viesiem gūt jau 12 punktus, par ko noteikti mierā nebija Kārlis Muižnieks. Pie rezultāta 5:12 tiek pieprasīts pirmais minūtes pārtraukums... Nelīdz arī tas. Kad ceturtdaļa ir pusē, rezultāts ir nepieklājīgi liels - 12:18. Tā vien šķiet, ka abas komandas galveno akcentu ir likušas uz uzbrukumu, bet aizsardzība ir atstāta savā vaļā.
Izskrējušies, izmētājušies, paslinkojuši aizsardzībā, ceturtdaļas otra puse aizrit krietni nopietnāk un pēc Janičenoka tālmetiena BK Ventspils jau ir praktiski panācis viesus (17:18). Viena punkta deficīts saglabājas arī beidzoties ceturtdaļai un šo minimālo starpību sarūpē Pita caurgājiens līdz ar beigu signālu (21:22).

2. ceturtdaļa. Otrā ceturtdaļa sākas pavisam cerīgi. Lai arī Andrejam Šeļakovam metiens iznāk samocīts, bumba ir grozā un BK Ventspils pirmo reizi izvirzās vadībā (23:22). Seko arī turpinājums - Pita pustālais dod jau +3. Labs darbs aizsardzībā un paveras labas iespējas palielināt pārsvaru, tas arī izdodas (27:22), taču ir arī sliktās ziņas - kājas savainojumā iedzīvojies Janičenoks, kurš laukumu pamet klibodams. Šķiet, ka laukuma saimnieki ir uztaustījuši pareizo spēles pavedienu, savādāk pēc nospēlētām 3:30 minūtēm nez vai viesi pieprasītu minūtes pārtraukumu. Rezultāts tobrīd ir 29:24. Viesiem tas palīdz un jau pēc pāris minūtēm rezultāts ir līdzsvarā (31:31). Tiesa, uz īsu brīdi, jo Peiners ar trejaci atgūst vadību un to ar vienu realizētu soda metienu nostiprina Dīns (35:31). Arī šo četru punktu atrāvienu neizdodas saglabāt un divas minūtes pirms puslaika beigām kārtējais neizšķirts (36:36) un laikam jau ir taisnīgi, ka neizšķirts bija beidzoties puslaikam (38:38).

3. ceturtdaļa. Otrais puslaiks iesākas ar sliktām ziņām. Ārsti jau ir tikuši skaidrībā ar Janičenoka savainojumu un tas nav iepriecinošs - viņam sezona ir beigusies. Toties laukumā viss notiek pēc laukuma saimnieku scenārija. Divu minūšu laikā savs grozs tiek nosargāts neskarts, kamēr laukuma otrajā pusē Dīns ietriec bumbu grozā no augšas, Gulbim izdodas sekmīgs caurgājiens un +4 (42:38). Turpinājums neseko. Uzbrukumā Dīns un ar Niksu iedomājušies divatā apspēlēt pretinieku un rezultātā zaudēta ne tikai vadība, bet jau jāsāk atspēlēties (44:48). Dažu minūšu laikā zaudēti astoņi punkti pēc kārtas. Daudz, ļoti daudz, it īpaši trešās ceturtdaļas vidū. Ar to nekas vēl nebija beidzies. Bija arī desmitais pēc kārtas zaudētais punkts (44:50) un tikai tad Viginss izkustināja BK Ventspils rezultātu (46:50).
Kritisks brīdis bija pusminūti pirms ceturtdaļas beigām. Pits nopelna nesportisko piezīmi, taču tas netraucē Mejerim gūt punktus no spēles un realizēt arī soda metienu. Šī nesportiskā piezīme tiek pabeigta ar Bērziņa tālmetienu un ejot pēdējā pārtraukumā krietni mīnusi - 50:60. Beigu beigās šis uzbrukums VEF'am deva sešus punktus...

4. ceturtdaļa. Rīdzinieki ir ieskrējušies un kā viņi pabeidza trešo ceturtdaļu, tā arī turpināja. Turpināja ar vēl diviem gūtajiem punktiem un -12 jau ir nopietns pieteikums viesu uzvarai. Uz mirkli mājiniekiem izdodas atgūties un atspēlēt piecus punktus, taču tad atkal nekāds uzbrukums, zaudēta bumba un Mejera danks. Pēc tam vēl viens uzbrukums, kurš beidzas ne ar ko un viesu atbildes gājienā Bērziņa realizētie soda metieni atjauno viesu vairāk kā desmit punktu pārsvaru (55:66). Kārtējais tukšais uzbrukums, kārtējie punkti Bērziņam (tālmetiens) un rezultāts kļūst jau nepieklājīgs (55:69), bet jāspēlē vairs tikai nepilnas sešas minūtes. Lai arī VEF nav nekāda augstākās meistarības paraugkomanda, tā tomēr nav arī tik vāja, lai atlikušajā laikā pazaudētu iekrāto solīdo pārsvaru.

 

 

 

LBL čempionāts. Pusfināls. Pirmā spēle
BK Ventspils un VEF 65:76 (21:22, 17:16, 12:22, 15:16)
BK Ventspils: Dīns 13, Nikss 10, Pits 8, Gulbis 8, Peiners 6, Butjankovs 5, Viginss 5, Janičenoks 3, Šeļakovs 2;
VEF: Kruss 16, Mejeris 15, Bostiks 13, Bērziņš 10, Meiers 6, Jakovičs 6, Rubio 4, Harelsons 3, Strēlnieks 3.

 BK VentspilsVEF
2p19/40-48%22/37-59%
3p6/21-29%8/26-31%
1p9/13-69%8/10-80%
REB12/18-3016/24-40
AS1716
TO1315
ST97
BL17