Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: ventspilnieki mēģinās atgūties, „Barons/LDz lūkos turpināt uzvaru sēriju

Aldaris LBL: ventspilnieki mēģinās atgūties, „Barons/LDz lūkos turpināt uzvaru sēriju
"Barons/LDz": labs noskaņojums pēc uzvaras pār BK "Ventspils".
Foto: Renārs Buivids

Aldaris Latvijas Basketbola līgas čempionātā trešdien, 9.martā, notiks divas spēles: plkst.19 Ogres 1.vidusskolā tiksies „Ogre/Kumho Tyre” – BK „Ventspils”, plkst.19:30 Rīgā, “Daugavas” sporta namā, cīnīsies „Barons/LDz” – „Latvijas Universitāte”. Rīgas derbija spēli tiešraidē translēs LMT Straume. 

„Ogre/Kumho Tyre” (4–21) – BK „Ventspils” (20–5)

Ogres komanda ar 15 zaudējumu sērijas pārtraukšanu (17.februārī 73:72 pret “Jūrmala/Fēnikss”), tomēr nav iezīmējusi krasu pavērsienu savās turnīra gaitās. Sekoja neveiksme Liepājā (81:99), bet pirms nedēļas dramatiskā cīņā pagarinājuma pēdējās sekundēs tika piedzīvots zaudējums Jelgavā (97:98).

Kurzemnieki pēc sāpīgās izstāšanās no FIBA kausa izcīņas pagājušajā svētdienā piedzīvoja klupienu Aldaris LBL spēlē Rīgā pret tabulā 8.vietu ieņemošo „Barons/LDz ” (69:75). Kurzemnieku mērķis šajā spēlē būs atgūt uzvaras garšu, savukārt ogrēniešu – sagādāt intrigu un pārbaudīt ventspilniekus. Cīņa par pozīcijām tabulas augšdaļā pašlaik ir saasinājusies, un šī būs ventspilnieku pēdējā spēle pirms tik nozīmīgās cīņas savā laukumā pret valsts čempioni „VEF Rīga”.

“Ogre/Kumho Tyre” rezultatīvākais spēlētājs Ventspils jaunatnes basketbola skolas audzēknis Kārlis Apsītis, kuram noteikti būs liela motivācija sevi pierādīt pret savas dzimtās pilsētas komandu. Ventspilnieku līderi ir Latvijas izlases spēlētājs Kristaps Janičenoks un Māris Gulbis. Mājinieku uzdevums būs nobremzēt kurzemnieku snaiperus, kā arī gūt pārsvaru cīņa par atlēkušajām bumbām. Līdz šim ventspilnieku rindās par tām vislabāk cīnījies Andrejs Gražulis (vid. 6,8 spēlē).

Iepriekšējās trijās savstarpējās spēlēs “Ogre/ Kumho Tyre” aizsardzība nav spējusi apturēt “Ventspils” uzbrukumu, katrā spēlē ielaižot vairāk nekā 100 punktus – 104:51, 118:71, 102:78 vicečempionu labā.

„Barons/LDz” (9–16) – „Latvijas Universitāte” (4–21): LMT Straume

Baronieši Aldaris LBL turnīrā uzvarējuši trijās spēlēs pēc kārtas, tai skaitā izbraukumā Valgā piebremzējot “Valka/Valga” tiekšanos uz izslēgšanas turnīru, kā arī no komforta zonas izsitot pašreizējo turnīra līdervienību BK „Ventspils”. “Barons/LDz” rezultatīvākais spēlētājs ir sezonas vidū no :Jelgavas” pārnākušais aizsargs Kristaps Gludītis (vidēji spēlē 15,7), savukārt labākie rādītāji cīņā par atlēkušajām bumbām ir amerikānim Karlam Hipsam (vid. 8,3).

 Studentu motivācija pēc sešiem zaudētiem mačiem Aldaris LBL, toties veiksmīgā starta starptautiskajā studentu līgā būs visnotaļ augsta. „Latvijas Universitātes” līderis pēc gūtajiem punktiem, atlēkušajām bumbām un partneriem atdotajām rezultatīvajām piespēlēm ir Roberts Krūmiņš (attiecīgi 12,1, 7,6 un 3,8).

Savstarpējo spēļu bilance pagaidām ir 2–1 par labu “Barons/LDz” komandai – 98:88, 101:109, 78:67.

Kaspars Radkēvičs