Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: “Jūrmala/Fēnikss” nobalansē uz naža asmens

Aldaris LBL: “Jūrmala/Fēnikss” nobalansē uz naža asmens
Kristaps Mediss un "Jūrmala/Fēnikss": svarīga uzvara pār "Barons/LDz".
Foto: Renārs Buivids

Aldaris Latvijas Basketbola līgas čempionātātrešdien, 6.aprīlī, “Jūrmala/Fēnikss” pagarinājumā pārspēja “Barons/LDz”, palielinot izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram. Nākamā svarīgā cīņa jūrmalniekiem būs jau sestdien plkst.17 izbraukumā ar tiešajiem konkurentiem BK “Jēkabpils” (LMT Straume tiešraide). Vēl nedēļas beigās spēlēs BK “Ventspils” – BK “Jelgava” (piektdien), “Valmiera/ORDO” – “Ogre/Kumho Tyre” (sestdien), kā arī “Latvijas Universitāte” – BK “Ventspils” un “Barons/LDz” – “Liepāja/Triobet” (svētdien).

“Barons/LDz” (11-21) – “Jūrmala/Fēnikss” (19-15) 87:97 (pagarinājumā)

Trīs minūtes pirms spēles beigām Baronam bija septiņu punktu pārsvars un lieliska iespēja to vēl palielināt, bet viss beidzās ar ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Jūrmalnieki, kuriem uzvara šajā spēlē bija teju vai izslēgšanas turnīra biļetes vērtībā, palika uzticīgi pēdējā laikā raksturīgajam viļņveidīgajam sniegumam, svārstoties starp mīnus 11 un plus 7. Vienubrīd šķita, ka neattaisnosies pārliekais akcents uz trīspunktu metieniem (10/30; pretinieki gan grēkoja ar to pašu – 12/41), tomēr pamatlaika galotnē pietika aukstasinības un veiksmes, lai atspēlētos. Iegūtā pārliecība un iedvesma noderēja pagarinājumā.  

Uzvarētājiem Edgars Jeromanovs guva 18 punktus (arī 7 rezultatīvās piespēles), Kristaps Mediss 17. Zaudētājiem Kristaps Dārgais guva 21 punktu.

Lai nodrošinātu vietu labāko sešniekā, jūrmalniekiem atlikušajos divos mačos – sestdien Jēkabpilī un nākamsestdien mājās ar “Ventspili” – jāizcīna vismaz viena uzvara.

 “Latvijas Universitāte” (5-26) – “VEF Rīga” (14-4) 49:98

Spēles gaita un rezultāts atbilst atšķirībām komandu klasē. “VEF Rīga” ļāva izspēlēties nesenajiem jaunpienācējiem – Entonijam Mailsam 19 punktu un 5 rezultatīvās piespēles, Gregorijam Smitam 18, Ričmandam Vildem 13+10 atlēkušās. Zaudētājiem Roberts Krūmiņš guva 15 punktus.

     [+] [-]

, 2016-04-07 10:36, pirms 8 gadiem
Interesants kalendārs: jūrmalniekiem līdz regulārās sezonas beigām jāaizvada tikai divas spēles, toties jēkabpiliešiem - veselas piecas.