Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Bērziņam 17 punkti, "Valmiera/ORDO" desmitā uzvara pēc kārtas

Bērziņam 17 punkti, "Valmiera/ORDO" desmitā uzvara pēc kārtas
Artūrs Bērziņš
Foto: Edgars Vaivads

Trešdien, 4.novembrī, "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā "Valmiera/ORDO" savā laukumā ar rezultātu 90:67 apspēlēja viesus no Zemgales - BK "Jelgava". Rezultatīvāko spēli šajā sezonā aizvadīja Artūrs Bērziņš, kurš ar 17 punktiem kaldināja komandas uzvaru. "Valmiera/ORDO" šī bija desmitā uzvara pēc kārtas.

Spēles sākums sekmīgāks izdevās viesiem. Piecus ātrus pirmās minūtes punktus guva Kristaps Gludītis, izvirzot vadībā jelgavniekus. "Valmiera/ORDO" sastāvā ar četriem pēc kārtas gūtiem punktiem atbildēja Armands Šķēle un pēc nospēlētām četrām minūtēm uz rezultāta tablo bija līdzsvars - 11:11. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē pēc Kristapa Pļavnieka rezultatīvajiem uzbrukumiem mājinieki nonāca iedzinējos ar -6, tomēr valmierieši sadeldēja rezultāta starpību un Haralds Kārlis ar šīs sezonas iespaidīgāko bumbas triecienu grozā no augšas atguva vadību "Valmiera/ORDO". Vidzemnieku izrāvienu ar precīzu trejaci turpināja Mārtiņš Laksa, liekot BK "Jelgava" trenerim Mārtiņam Gulbim pieprasīt minūtes pārtraukumu, bet punktu pirmajām desmit minūtēm pielika Artūrs Bērziņš, panākot 25:19.

Otro ceturtdaļu rezultatīvi turpināja Artūrs Bērziņš, palielinot valmieriešu pārsvaru līdz +13. Iesaistoties spēlē no rezervistus soliņa sekmīgi spēlēja Jānis Kaufmanis, gūstot grozus no pustālās distances un palielinot valmieriešu vadību līdz 17 punktiem, bet pirms pirmā puslaika noslēguma BK "Jelgava" nedaudz sadeldēja starpību un pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 44:30.

Otrā puslaika ievadā "Valmiera/ORDO" uzbrukumi noslēdzās ar Artūra Bērziņa un Jāņa Kaufmaņa precīzajiem metieniem, audzējot komandas pārsvaru. Trešā ceturkšņa vidū Raimonds Gabrāns panāca +19 vidzemniekiem. Pirms mača noslēdzošās daļas "Valmiera/ORDO" atradās vadībā ar 69:50.

Noslēdzošajā ceturtdaļā valmierieši stabili saglabāja starpību un pat palielināja rezultāta pārsvaru. Savai statistikai punktus pieskaitīja Ervīns Jonāts, Dāvis Rozītis, kā arī punktu guvējos pierakstījās Mārtiņš Vīņauds. Mača izskaņā jelgavnieki bija padevušies un līdz mača beigām spēlēt vairs netaisījās, bet Armands Šķēle "apzaga" pretiniekus, paņemot viesu nepieskatīto bumbu un guva divus bezpretestības punktus. Tas gan izraisīja neapmierinātību pretinieku komandā, bet "Valmiera/ORDO" uzvaru tas neietekmēja un valmierieši svinēja uzvaru ar 90:67. 

"Valmiera/ORDO" - BK "Jelgava" 90:67 (25:19, 19:11, 25:20, 21:17)

"Valmiera/ORDO":Bērziņš 17 (5rp), Kaufmanis 15, Jonāts 13 (9ab), Arm. Šķēle 12, Rozītis 10, Kārlis 7, Laksa 5, Gabrāns 5, Čižausks 2, Vīņauds 2, Iļjins 2.

BK "Jelgava":Pļavnieks 20, Gludītis 13, Rubenis 13, Eliasons 8, Čavars 5 (9ab), Zēbergs 4, Justovičs 2, Šuliausks 2, Šteinbergs, Husko, Bērziņš, Atelbauers.

 

"Valmiera/ORDO" komandai šī bija septītā uzvara "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā, bet kopumā sezona sākta ar desmit uzvarām pēc kārtas. Aizraujoša spēle gaidāma sestdien, kad "Valmiera/ORDO" basketbolisti izbraukumā varēs mēroties spēkiem ar LBL turnīra tabulā otrajā vietā esošo BK "Ventspils". Šīs spēles sākums 17:00 un to varēs vērot "LMT Straume" translācijā.