Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL pirmā kārta: piecas spēles, pieci jautājumi

Aldaris LBL pirmā kārta: piecas spēles, pieci jautājumi
BK "Jēkabpils" otrā sezona. Aldaris LBL sāksies no vietas, kur beidzās iepriekšējā - ar cīņu pret "Barons kvartāls".
Foto: bkjekabpils.lv

Aldaris Latvijas Basketbola līgas 23.čempionātu otrdien ievadīs divas spēles. Plkst.18:30 Vidzemes Olimpiskajā centrā spēlēs BK „Valmiera” – „Latvijas Universitāte”, bet plkst.19 Dubultos, sporta zālē „Taurenītis” sāksies  spēle „Jūrmala/Fēnikss” – „Liepāja/Triobet”. Trešdien cīņā iesaistīsies vēl sešas komandas: plkst.18:30 Mārupē BA „Turība” – BK „Ventspils”, plkst.19:30 Bk „Jēkabpils” – „Barons kvartāls” (tiešraide „Delfi” TV) un BK „Saldus” – BK „Jelgava”.

BK „Valmiera” – „Latvijas Universitāte”: kam labāk veicas sastāva rekonstrukcija?

Divu iepriekšējo ceturtdaļfinālu „saldais pārītis” (2012.gadā 1:2, pērn 2:1) jauno sezonu sagaida ar atjauninātiem sastāviem un bez pērnajiem līderiem Jāņa Bērziņa (arī Artjoma Butjankova) un Žaņa Peinera. Papildus intriga – Kristapa Dārgā pārcelšanās no studentiem pie vidzemniekiem. Pēc vārdiem abas komandas kļuvušas vājākas, nekā bija pavasarī. Kā būs laukumā?

„Jūrmala/Fēnikss” – „Liepāja/Triobet”: kuram trenerim stingrāks rokraksts?

Pērnās sezonas tabulas kaimiņi (attiecīgi 8. un 9.vieta) nomainījuši galvenos trenerus (attiecīgi: Ainars Zvirgzdiņš un Uvis Helmanis), kā arī veikuši kosmētiskas pārmaiņas sastāvā. Pirmā oficiālā spēle iezīmēs jaunās realitātes.

„BA Turība” – BK „Ventspils”: vai studenti gatavi sesijai?

„BA Turība” pērnās sezonas gaitā nodemonstrēja vērā ņemamu progresu, vismaz pa reizei iekožot gandrīz visām komandām, izņemot abus flagmaņus un "Jēkabpili". Vasarā komandu papildinājuši vairāki „jaunie un talantīgie”. Vai ar to pietiks, lai pārceltos nākamajā svara kategorijā un nopietni patestētu ventspilnieku atjauninātā modeļa gatavību sezonai?

BK „Jēkabpils” – „Barons kvartāls”: būs revanšs?

Pērnā ceturtdaļfināla atkārtojums un kārtas galvenā spēle. Pirms gada pamatturnīrā bija 2-2, bet izslēgšanas spēlēs „Barons kvartāls” bija pārāks ar 2:0.

Starpsezonā BK „Jēkabpils” komanda „garo galu” nostiprinājusi ar valstsvienībā spēlējušajiem Kasparu Ciprusu, Pāvelu Veselovu un Jāni Pozņaku. Kaut arī ārzemnieku meklēšana pagaidām nav bijusi tik veiksmīga kā pērn, arī pašreizējais komandas modelis ir pilnībā kaujasspējīgs.

„Barons kvartāls” pieteikumā pagaidām ir tikai Latvijā dzimuši spēlētāji, tai skaitā trīs savulaik Eiropas U18 čempionāta bronzas medaļas izcīnījuši vīri – saspēles vadītājs Dāvis Čoders, uzbrucējs Kārlis Apsītis un centrs Roberts Mednis.  Sastāvs ir perspektīvs, tomēr būs vajadzīgs laiks, lai saskaņotu vēlmes ar iespējām. Noderētu arī vēl kāds pieredzējis akcents.

Izskatās, ka dažu mēnešu laikā spēku samēri mainījušies par labu jēkabpiliešiem. Bet basketbolā ne vienmēr notiek tā, kā izskatās.

BK „Saldus” – BK „Jelgava”: cik garda būs pirmā pankūka?

Mājiniekiem debijas spēlē būs darīšana ar bijušā saldenieka Mareka Bajāra trenēto „Jelgavu”, kas, spriežot pēc nelielajām pārmaiņām sastāvā, stilu nebūs mainījusi – būs ļoti ātrs basketbols ar ļoti daudziem tālmetieniem. Par gatavību sezonai liecina četru jelgavnieku nupat izcīnītā uzvara 3x3 basketbola EuroTour finālposmā Budapeštā. Redzēs, cik lielā mērā saldenieki būs gatavi pirmās divīzijas ātrumiem.

     [+] [-]

, 2013-10-01 16:36, pirms 11 gadiem
par Valmieru

  +1 [+] [-]

, 2013-10-01 18:12, pirms 11 gadiem
Let's Go Jēkabpils, par uzvaru !!!