Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

ISBL fināls ir klāt: Vai LU studenti kļūs par Austrumeiropas čempioniem?

ISBL fināls ir klāt: Vai LU studenti kļūs par Austrumeiropas čempioniem?
Roberts Krūmiņš (ar bumbu) pusfinālā pret lietuviešiem realizēja 4/4 tālmetieniem.
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

Šodien, 29.aprīlī Elektrum Olimpiskajā centrā Latvijas Universitātes (LU) komanda aizvadīs Starptautiskās Studentu Basketbola līgas (ISBL) finālspēli, kurā par Austrumeiropas čempionu titulu sacentīsies ar Tallinas Tehnoloģiju universitāti. Spēle sāksies plkst. 17:00. Apmeklētājiem ieeja bez maksas.

Starptautiskā Studentu Basketbola līga (ISBL) ir spēcīgākais Austrumeiropas studentu basketbola čempionāts, kurā piedalās vairāku Eiropas valstu studentu komandas ar visplašāko pārstāvniecību no Krievijas.  Šogad čempionāts tika izspēlēts ar vairākām kvalifikācijas kārtām, līdz finālturnīram nokļūstot Tallinas Tehnoloģiju universitātei, Lietuvas Sporta universitātei, Maskavas Valsts fiziskās kultūras institūtam un Latvijas Universitātei.

Tallinas Tehnoloģiju universitāte savu pirmo spēli aizvadīja pret Maskavas Valsts fiziskās kultūras institūtu. Lai arī spēlē nekāds ļoti lielais pārsvars nebija ne vienai, ne otrai komandai, tomēr beigu beigās izrāvienu panāca igauņi un svinēja uzvaru ar rezultātu 96:75. Rezultatīvākie spēlētāji uzvarētāju rindās bija Kristjan Kitsing ar 22 punktiem, Toomas Raadik ar 21 punktu un Jaan Puidet ar 14 punktiem.

Tā kā šajā spēlē Tallinas Tehnoloģiju universitātes studenti uzvarēja, tad arī viņiem ir iespēja spēlēt turnīra ISBL finālā, cīnoties ar mūsu spēlētājiem - Latvijas Universitāti.

Otrajā pusfināla spēlē savā starpā tikās mājinieku komanda Latvijas Universitāte un spēcīgākā Lietuvas studentu komanda Lietuvas Sporta universitāte. Lai arī spēlē pirmās divas ceturtdaļas ritēja punkts punktā, apskaužamā precizitāte no perimetra (Robertam Krūmiņam 4/4 no tālmetienu līnijas) ļāva LU pārņemt iniciatīvu un noturēt to līdz pat spēles beigām - 97:81! RezultatīvākaisLU rindās bija Jānis Eiduks ar 24 gūtiem punktiem, savukārt 21 punktu pievienoja jau pieminētais Roberts Krūmiņš un 16 punkti arī debitanta Kristapa Pļavnieka kontā.

Šīs dienas finālspēles sākums Elektrum Olimpiskajā centrā būs plkst. 17:00, turklāt skatītājiem ieeja BEZ MAKSAS!

Tikmēr zaudētāju komandas - Maskavas Valsts fiziskās kultūras institūts un Lietuvas Sporta universitāte savā starpā sacentīsies par 3.vietas iegūšanu.

DatumsLaiksMājiniekiViesiRezultāts
28.04.15:30Tallinas Tehnoloģiju univ.MFFKI96:75
28.04.18:00Latvijas UniversitāteLietuvas Sporta universitāte97:81
29.04.14:30Lietuvas Sporta universitāteMFFKIPar 3.vietu
29.04.17:00Latvijas UniversitāteTallinas Tehnoloģiju univ.FINĀLS

Informāciju sagatavoja:
Annija Apine, BK Latvijas Universitāte