Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

BBL: izšķiroša nedēļa Latvijas klubiem

 Piecas Latvijas pārstāves Baltijas Basketbola līgā šonedēļ aizvadīs sešas spēles, kurās diezgan precīzi iezīmēsies komandu pozīcijas un izredzes pirmā posma grupās. No katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies BBL Top16 turnīram, kurā komandas sacentīsies pēc Jaungada.

 

A grupa. BK Ventspils (7-0) sestdien ar uzvaru pār grupas pastarīti Rapla (1-4) var nodrošināt pirmo vietu grupā. Vēl gan savā laukumā būs jāaizvada abas spēles ar Kazahstānas komandu Barsy, tomēr pat tuvākie sekotāji BC Šiauliai ventspilniekiem vairs nevarēs tikt garām, jo pieveikti abās savstarpējās spēlēs.

Ja nenotiks nekādi brīnumi un Latvijas vicečempioni grupā finišēs pirmie, otrajā posmā būs jāspēlē E grupā kopā ar B grupas otrās vietas ieguvējiem, C grupas trešo komandu un D grupas ceturto vienību (grupu komplektēšanā gan iespējama atkāpšanās no Nolikumā pasludinātajiem principiem – ja būs iespēja samazināt vienas valsts komandu īpatsvaru katrā kvartetā).

B grupa. BK Jelgava (2-4) spēlei otrdien ar Utenas Juventus (plkst.19:30 tiešraide sportacentrs.com) papildu motivāciju nodrošina atmiņas par pirmo maču Utenā, kur jelgavnieku zaudējumu galotnē (96:101) sekmēja rupja tiesnešu kļūda. Situāciju turnīra tabulā būtiski ietekmēs arī divas citas spēles: ceturtdien Liepāja/Triobet – Jelgava, sestdien Juventus – Liepāja/Triobet. Šīs trīs komandas, visticamāk, sadalīs trešo un ceturto vietu B grupas tabulā.

BK Jelgava (2-4): atlikušajās četrās spēlēs vajadzīgas vismaz divas uzvaras (vēl decembrī būs jābrauc uz Valgu un savā laukumā jāuzņem Panevēžas Lietkabelis).

Liepāja/Triobet(2-5): uzdevums tāds pats – vismaz četras uzvaras –, bet to izpildīt būs grūtāk, jo komandu tabulā uz leju velk Valgā piedzīvotais zaudējums. Turklāt jaunajam galvenajam trenerim Kasparam Mājeniekam strauji jātiek skaidrībā par darāmo. Pēdējais mačs jāaizvada Panevēžā.

Lai piepildītos optimistiskais scenārijs un otrajam posmam kvalificētos abas Latvijas komandas, jelgavniekiem jārevanšējas Juventus vismaz ar sešu punktu pārsvaru, bet liepājniekiem jāuzvar Utenā (pirmajā mačā bija 85:77). Turklāt latviešu savstarpējā mačā beidzot vajadzētu uzvarēt liepājniekiem (pēdējā mēneša laikā bilance 3-0 Jelgavas komandas labā), savukārt BK Jelgava jāiegūst vismaz viena uzvara atlikušajās divās spēlēs Valgā un mājās ar Lietkabeli. Juventus vēl dosies izbraukumā uz Igauniju, kur, jācer, vairāk par vienu uzvaru neiegūs.

C grupa. Barons kvartāls pēc brašā sākuma (divām uzvarām) piedzīvojis piecus zaudējumus. Lai atgrieztos labs noskaņojums un cerības, sestdien noteikti jāpieveic Nevežis. Pēdējās spēles būs Viļņā ar Sakalai un Rīgā ar Kalev. Tiesa, šajā grupā pat četras uzvaras var nedot vietu pirmajā kvartetā – jāskatās, kāda būs savstarpējo spēļu bilance. Baroniem pirmajā mačā Ķēdaiņos bija 64:86, ar Sakalai – 86:76, bet pret Tarvas ir divi zaudējumi).

D grupa. BK Valmiera (3-3) tiesības spēlēt otrajā posmā jau garantētas, bet atlikušajos mačos izbraukumā ar Parnu un savā laukumā ar Kalev/Cramo jālūko tikt tabulā pēc iespējas augstāk.  

Otrajā posmā pārējās gruopas veidosies šādi:

F grupa - A2, B1, C4, D3;

G grupa - A3, B4, C1, D2;

H grupa - A4, B3, C2, D1.